K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Politik og Samfundsdebat > Politik og Samfund

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Politik og Samfund Her er det tilladt at diskutere politik , nyheder og andre samfundsproblemer. Hvis du har problemer med at andre udtrykker deres uforbeholden mening om vores samfund, så er dette nok ikke stedet for dig.

Svar
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 09-01-2011, 11:05   #1
buster
Jeg bor her på K10
 
busters avatar
 
Tilmeldingsdato: 12-01 2008
Lokation: Sorø
Indlæg: 4.447
Blog Indlæg: 18
Styrke: 22
buster er ved at flytte ind på K10buster er ved at flytte ind på K10
Kommentariatet:Vi er ikke nedslidte!

"Hverken Kommentariatets grand ol’ men, gyldne generation eller unge vilde vil på efterløn. Selvom fraserne er nedslidte, er deres forfattere det tilsyneladende ikke.
Måske er det på sin plads at indlede med et let overskueligt skema, der viser Kommentariatets personlige aktie i tidens store spørgsmål"

http://blog.politiken.dk/madsen/2011...kke-nedslidte/


Ti hi, jep, denne kommentar lader jeg tale for sig selv
__________________
At blive lykkelig består ikke i at eje meget, men at elske meget og håbe



http://www.onlineunderskrift.dk/unde...al-afskaffes./
buster er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 09-01-2011, 15:30   #2
Katharina
Skal snart betale husleje på K10
 
Tilmeldingsdato: 04-10 2010
Indlæg: 839
Styrke: 14
Katharina er rigtig godt på vej
@buster: Interessant læsning!

Her er kommentariatets 2 grand ol' men's kommentar til, at mennesker i nogle faggrupper kan være nedslidte som 60 - 62 årige med behov for efterløn, selvom mennesker i andre faggrupper i samme alder ikke oplever samme nedslidning og ikke ønsker efterløn jf. for dem uattraktiv og lav efterløn - og selvom de 2 herrer egentlig ikke selv oplever nedslidthed og ønsker efterløn foreløbig:

"Hans Engell (62) har tidligere skoset de konservative ‘efterlønshadere’:

»Debatten om efterlønnen er blevet utrolig skinger. Det, der især generer mig, er dem, som nærmest beskylder efterlønnerne for at være ansvarlige for landets økonomiske problemer. Det er det, som får mig til at trække pistolen«.

Engell støtter fortsat efterlønnen, selv om han roser Løkke for at tage det politiske initiativ.

Alderspræsident Ralf Pittelkow (62), der næppe planlægger en tilbagetrækning før støvets år, konstaterer at befolkningen hader efterløn, fordi den kun kommer LO-arbejdere til gode. Her med er han i konflikt med statsministeren, der jo mente at efterlønnerne er som folk er flest."

Sidst redigeret af Katharina; 09-01-2011 kl. 19:21. Årsag: Rettelse.
Katharina er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 09-01-2011, 15:40   #3
L.S.
Lever på K10
 
L.S.s avatar
 
Tilmeldingsdato: 08-09 2010
Indlæg: 1.553
Styrke: 17
L.S. er fast beboer på K10L.S. er fast beboer på K10L.S. er fast beboer på K10
Søndagens FNIS!
L.S. er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 09-01-2011, 19:16   #4
Katharina
Skal snart betale husleje på K10
 
Tilmeldingsdato: 04-10 2010
Indlæg: 839
Styrke: 14
Katharina er rigtig godt på vej
Lars Olsen, forfatter til bogen ”Eliternes triumf"(1), skriver den 7. januar 2011 i Information, at dem der fører kniven for efterlønnen er dem, der ikke selv oplever fysisk og psykisk nedslidning i job, og som synes efterløn er lav og uattraktiv.

Det er de privilegeredes sociale virkelighed, der sætter rammen for den offentlige debat, siger Lars Olsen - et eksempel herpå er mediernes kommentariat - i efterlønsdebat:

"De højtuddannede har ikke det samme behov for efterlønnen som de kortuddannede. De kommer senere på arbejdsmarkedet, har attraktive job og i mange tilfælde selv lyst til at arbejde til langt op i 60’erne."

De højtuddannede har typisk job, der er personligt givende, og præget af høj autonomi, med gode relationer til kolleger og ledelse, og med høj løn, så de højtuddannde slet ikke har lyst til og råd til efterløn. Men de har længe fået lov til at præge debat om efterløn på de nedslidtes bekostning med neoliberale økonomiske argumenter, mener Per H. Jensen efterlønsforsker på Ålborg Universitet.

At neoliberale økonomer bruges som uvildige eksperter omkring afgørelse af samfundsmæssige valg af værdier omkring efterløn finder Lars Olsen påfaldende:

"Økonomernes orakelstatus er især bemærkelsesværdig efter finanskrisen. For hvor er de etablerede institutioner, der i tide tændte advarselslamperne? Hvor er den vismandsrapport, der pegede på det forestående kollaps i international og dansk økonomi? Hvornår advarede Nordea, Danske Bank eller andre af de snakkesagelige cheføkonomer imod boligboblen og dens dramatiske konsekvenser? Ikke desto mindre regnes disse økonomer i dag som uvildige eksperter, når de vil lade en 30-årig rengøringsassistent knokle til hun fylder 70.
...
Økonomerne er naturligvis på det rene med, at de store effekter ved højere tilbagetrækningsalder ikke kun handler om efterløn, men nok så meget om de allerede vedtagne stigninger i pensionsalderen. Ifølge velfærdsforliget fra 2006 forhøjes både efterløns- og pensionsalder fra 2019 og følger fremover den stigende levealder opad.

Med en fjernelse af efterlønnen bliver dette særlig dramatisk. Pensionsalderen vil med velfærdsforliget blive mindst 68 år for de 45-årige og 70 for de 30-årige.

Det går måske for cand.polit’er og andre fra samme sociale kategori, men hvem tror ved deres fulde fem, at jord- og betonarbejderen eller sosu-assistenten kan starte som 17-årige og blive ved, til de fylder 70?

http://www.information.dk/255749

---------------------------------------------------------------------------------------------

(1) http://bogblogger.dk/?p=3923

Sidst redigeret af Katharina; 09-01-2011 kl. 19:35. Årsag: Tilføjelse.
Katharina er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 09-01-2011, 22:47   #5
Suncil
Ikke aktiv pga inaktiv mailadresse
 
Suncils avatar
 
Tilmeldingsdato: 03-07 2008
Lokation: midtjylland
Indlæg: 889
Styrke: 16
Suncil er ny på vejen
Suverænt beskrevet Katharina

Ja dem der er startet som 16-18 årig med at arbejde med fysiske job, får mange skavanker. Og mange der er i midt 50, ser faktisk frem til at kunne gå på efterløn, fordi de er slidte.

Men de har så også været på arbejdsmarkedet i 42-44 år, skal man slides helt op, så man kan blive passet når man når de 70 år
Suncil er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 09-01-2011, 23:17   #6
c.l.e.o.
Jeg bor her på K10
 
c.l.e.o.s avatar
 
Tilmeldingsdato: 18-06 2009
Lokation: Jeg har glemt hvor jeg kommer fra og hvor jeg skal hen :)
Indlæg: 3.317
Styrke: 18
c.l.e.o. er ny på vejen
Der er jo enlig ingen der siger at den 30 årige rengøringsarbejder skal forsætte i lige det job,til man er 70 år.Man vil jo så gerne det grå glud eller hvad.

trappevasker holder jo heller ikke længe i det job.

og er de slidt ned skal det ikke hedde efterløn,men måske flex,for det er jo noget arbejdsskiverne er helt vilde med,og kan man bare lave kaffe og dække op til 5 så har man jo mange gode år at give af på arbejds market

Jeg har ikke betalt til efterlønnen,så kontant hjælp til mig måske,hvis der er det til den tid.
Tænker hvis man fjerner efterlønnen,vor mange flexer kommer så til at slås om "alle de flex job" der er.
__________________
Man kan ikke give livet flere dage,men man kan give dagene mere liv .

Der findes altid en tredje udvej,bare man er i stand til at finde den
c.l.e.o. er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 10-01-2011, 23:03   #7
Katharina
Skal snart betale husleje på K10
 
Tilmeldingsdato: 04-10 2010
Indlæg: 839
Styrke: 14
Katharina er rigtig godt på vej
@suncil: Tak for respons, som varmer!

@c.l.e.o.: Enig: Hvis efterløn afskaffes bliver der brug for endnu flere fleksjob. Håber du snart får fleksjob eller førtidspension - fremfor kontanthjælp!

Passer kommentariatets og Lars Løkkes teori om, at de ufaglærte, faglærte og faggrupper med korte og mellemlange uddannelser, der i stort tal vælger efterløn - lægefagligt set egentlig ikke er fysisk og psykisk slidte generelt?

Nej!

Danskere, som går på efterløn, har 70 procent flere sygedage i året, inden de forlader jobbet, end jævnaldrende, der bliver i arbejde, fortæller artikel i Avisen.dk i dag.

"Tal fra LO viser ifølge Politiken, at danskere, som går på efterløn, har 70 procent flere sygedage om året, inden de forlader jobbet, end jævnaldrende, der bliver i arbejde.

"Der er ingen tvivl: Dem, der går på efterløn, har markant højere sygelighed, og det er specielt i perioden lige inden, de går på efterløn. Det er ikke bare en gradsforskel - det er signifikant højere," siger arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen, der er professor ved Aalborg Universitet, til Politiken.
...

Flemming Ibsen advarer mod at afskaffe efterlønnen, fordi gruppen af nedslidte over 60 år derved mangler en tilbagetræknings-mulighed udover førtidspensionen.

LO påpeger, det er bedre at lave flere seniorordninger med nedsat arbejdstid end at afskaffe efterlønnen.

"Hvis vi afskaffer efterlønnen helt, kommer vi til at opleve, at de her mennesker bliver arbejdsløse. De er sjældent syge nok til en førtidspension, men er slidt af et langt arbejdsliv, og de er ikke en arbejdskraft, som arbejdsgiverne efterspørger," siger LO-næstformand Lizette Risgaard til Politiken."

Læs mere her: http://avisen.dk/flere-sygedage-op-t...en_139735.aspx


De nedslidte har brug for efterlønnen, vurderer fire arbejdsmedicinske klinikker, i artikel i Avisen.dk den 7. jan. 2011:

"De nedslidte er ofte ikke syge nok til førtidspension, og kan kun få efterløn, hvis de er raske. Derfor lyver de og lader som om, de er raske. De arbejder lidt og har så en periode på dagpenge. Sådan fortsætter de, indtil de skal på efterløn," siger Lili Kirkeskov, ledende overlæge på arbejdsmedicinsk klinik på Bispebjerg Hospital.

Læger opfordrer til efterløn:
Uden efterløn tvinges de nedslidte til at hutle sig igennem arbejdet i 15 år frem for fem, for der er ikke noget andet system, der samler dem op, siger Kurt Rasmussen, ledende overlæge på arbejdsmedicinsk klinik i Herning.

"Vi opfordrer nedslidte til at hænge i, til de kan gå på efterløn, for der er ikke andre muligheder," siger Kurt Rasmussen.

Arbejder fra de er 16 år
Ni ud af ti af de nedslidte er lavt uddannede og bruger kroppen som arbejdsredskab. De er fx. betonarbejdere, sosu-assistenter, håndværkere eller fabriksarbejdere."

Læs mere her: http://avisen.dk/nedslidte-maa-lyve-...en_139446.aspx

Sidst redigeret af Katharina; 10-01-2011 kl. 23:26. Årsag: Rettelse.
Katharina er ikke logget ind   Besvar med citat
Svar


Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum

Lignende emner
Emner Emnet er startet af Forum Svar Sidste indlæg
Principafgørelse: kursus ikke rimeligt tilbud, derfor ikke forpligtet gunvor Den nyttige viden vi alle har 0 24-11-2012 22:27
- Seniorførtidspension er kun for helt nedslidte Webmaster K10 Nyheder 0 01-01-2012 01:40
Rødovre Kommune anerkender ikke syge og nedslidte borgere widowmaker Det er da strengt ! 8 26-04-2008 17:29




Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 03:06.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension