K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Politik og Samfundsdebat > Skal kommuner ikke overholde loven?

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Skal kommuner ikke overholde loven? En af vores bruger phhmw føre en sej og lang kamp for at få gjort noget ved at kommunerne ikke overholder Retssikkerhedsloven § 3 stk.2. Følg hans kamp her kom evt med spørgsmål til phhmw

Svar
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 22-11-2020, 21:00   #1
phhmw
Moderator
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.203
Styrke: 32
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
"Danmarkskortet" & "Retssikkerheds Danmarkskortet"

Retssikkerhedens Danmarkskort

https://justitia-int.org/retssikkerh...FQG6woT1j2XOYM

Retssikkerheds Danmarkskortet viser:

I hvilket omfang Ankestyrelsen i 2019 ændrede kommunernes afgørelser eller hjemviste sagerne til fornyet behandling i kommunen på grund af utilstrækkelige oplysninger (omgørelser).
Omgørelsesprocenterne kan give et fingerpeg om, hvordan det står til med retssikkerheden i de enkelte kommuner, men giver selvfølgelig ikke et fuldstændigt billede af retssikkerhedsniveauet.
Danmarkskortet viser samtidig, hvor borgerne har adgang til gratis rådgivning og hjælp til deres sager med kommunen hos enten en borgerrådgiver eller et retshjælpskontor.

Det fremgår bl.a. af kortet:

At blandt de 53 kommuner, som har en omgørelsesprocent over landsgennemsnittet (33 pct.), har 34 kommuner ikke en borgerrådgiverfunktion.
At blandt de 53 kommuner, som har en omgørelsesprocent over landsgennemsnittet (33 pct.) har 42 kommuner ikke et retshjælpskontor.
At blandt de 53 kommuner, som har en omgørelsesprocent over gennemsnittet (33 pct.), har 27 kommuner hverken borgerrådgiverfunktion eller et retshjælpskontor.
At i de 5 kommuner med den højeste omgørelsesprocent (Solrød, Dragør, Glostrup, Ærø og Samsø) er der ingen retshjælpskontorer, og kun Glostrup har en borgerrådgiverfunktion.
Borgerrådgivere

Borgerrådgivere er en slags kommunale ombudsmænd, som yder vederlagsfri vejledning og rådgivning af borgerne, herunder bistår borgere, når kommunikationen med forvaltningen er gået i hårdknude, eller når borgere vil klage over en kommunal afgørelse. Samtidig fører borgerrådgiverne tilsyn med kommunernes administration, herunder underviser og yder sparring til sagsbehandlerne i kommunernes forvaltning.

Det bemærkes, at der ud over disse borgerrådgivere findes en håndfuld borgerrådgiverlignende funktioner, der ikke varetager opgaver svarende til de, der er beskrevet i kommunestyrelseslovens § 65 e, og som derfor ikke indgår i hverken borgerrådgivernetværket eller Justitias analyse og retssikkerhedskort. Som eksempel kan nævnes borgervejlederen i Viborg Kommune, som udelukkende har til formål at formidle kontakt og styrke dialogen mellem borger og forvaltning. Borgerrådgiveren i Stevns Kommune som kun delvist opfylder betingelserne i kommunestyrelseslovens § 65 e, da tilsynsfunktionen med forvaltningen må anses for begrænset, ligesom det ikke ser ud til, at der i tilstrækkelig grad er sikret uafhængighed.

Retshjælpskontorer

Retshjælpskontorer er private institutioner med frivillige rådgivere, og kontorerne fungerer uafhængigt af kommunerne. Rådgivningen er vederlagsfri og kan omfatte alle sagsområder i offentlig og privat regi. Rådgivningen varierer fra helt grundlæggende mundtlig rådgivning til videregående rådgivning, herunder egentlig sagsbehandling og gennemførelse af forligsmæssige løsninger.


Danmarkskortet.

https://sim.dk/danmarkskort/2020/

https://sim.dk/danmarkskort/

Danmarkskort med kommunale sammenligninger

Find danmarkskort med sammenligninger af kommuners tal og data på social- og indenrigsområdet.

Omgørelsesprocenter på voksenhandicapområdet i 2019

Publiceret 16-06-2020
KortHandicapUdsatte voksne
Når en borger klager over en kommunal afgørelse på socialområdet, er det Ankestyrelsen, der behandler klagen. For særlige bestemmelser på voksenhandicapområdet..
Omgørelsesprocenter på socialområdet i 2019

Publiceret 16-06-2020
KortHandicapUdsatte børn og ungeUdsatte voksne
Når en borger klager over en kommunal afgørelse på socialområdet, er det Ankestyrelsen, der behandler klagen. Omgørelsesprocenten viser andelen af realitetsbeha..
Omgørelsesprocenter på børnehandicapområdet i 2019

Publiceret 16-06-2020
KortHandicapUdsatte børn og unge
Når en borger klager over en kommunal afgørelse på socialområdet, er det Ankestyrelsen, der behandler klagen. Omgørelsesprocenten viser andelen af realitetsbeha..
Omgørelsesprocenter på socialområdet 2018

Publiceret 07-03-2019
KortHandicapUdsatte børn og ungeUdsatte voksne
Når en borger klager over en kommunal afgørelse på socialområdet, er det Ankestyrelsen, der behandler klagen. På socialområdet generelt var andelen i 2018 af om..
Omgørelsesprocenter på børnehandicapområdet 2018

Publiceret 07-03-2019
KortHandicapUdsatte børn og unge
Når en borger klager over en kommunal afgørelse på socialområdet, er det Ankestyrelsen, der behandler klagen. På børnehandicapområdet var andelen i 2018 af omgj..
Omgørelsesprocenter på voksenhandicapområdet 2018

Publiceret 07-03-2019
KortHandicapUdsatte voksne
Når en borger klager over en kommunal afgørelse på socialområdet, er det Ankestyrelsen, der behandler klagen. På voksenhandicapområdet var andelen i 2018 af omg..
Andelen af personer, der afslutter et behandlingsforløb for stofmisbrug enten som stoffri, med reduktion i forbruget eller med stabiliseret stofmisbrug (2017)

Publiceret 16-11-2018
KortSociale målUdsatte voksneKort fortalt
I 2017 er det på landsplan cirka 46 pct. af stofmisbrugsbehandlede, som afslutter behandlingsforløbet enten som stoffri, med reduktion i stofforbruget eller med..
Andelen af personer i offentlig alkoholbehandling, som afslutter et behandlingsforløb enten som alkoholfri, med reduktion i forbruget eller med relevant henvisning (2017)

Publiceret 08-11-2018
KortSociale målUdsatte voksneKort fortalt
I 2017 er det på landsplan cirka 44 pct. af alkoholbehandlede, som afslutter behandlingsforløbet enten som alkoholfri, med reduktion i alkoholforbruget eller me..
Antal hjemløse pr. 1000 indbyggere 2017

Publiceret 05-11-2018
KortUdsatte voksne
Ifølge den seneste hjemløsetælling var der 6.635 hjemløse i Danmark i 2017. Landsgennemsnittet for antal hjemløse borgere pr. 1000 indbyggere i 2017 er 1,2. Kor..
Andelen af voksne med psykiske vanskeligheder eller sociale problemer, der er i uddannelse eller beskæftigelse (2016)

Publiceret 05-11-2018

https://sim.dk/danmarkskort/2020/jun...raadet-i-2019/

Omgørelsesprocenter på socialområdet i 2019

Når en borger klager over en kommunal afgørelse på socialområdet, er det Ankestyrelsen, der behandler klagen. Omgørelsesprocenten viser andelen af realitetsbehandlede klagesager i Ankestyrelsen, som ændres, ophæves eller hjemvises.

Omgørelsesprocenten fortæller derfor noget om rigtigheden af den del af kommunens afgørelser, der påklages til Ankestyrelsen, men fortæller ikke noget om den generelle kvalitet af kommunernes sagsbehandling. Se eksempel i læsevejledningen her på siden.

På socialområdet generelt var omgørelsesprocenten i 2019 på landsplan 41 pct. Kortet viser omgørelsesprocenten fordelt på landets kommuner. For de kommuner, der har indsendt kommentarer til omgørelsesprocenten, vil dette fremgå af et kommentarfelt under omgørelsesprocenten i kortets infobokse.

Derudover viser kortet tal fra Danmarks Statistik over antal borgere i kommunen, der i 2018 har modtaget en eller flere ydelser, som indgår i danmarkskortene. Den samme person tæller flere gange, hvis vedkommende modtager flere ydelser, og der indgår kun data på ydelser, som kommunen har indberettet. Det vil derfor heller ikke være muligt at sammenligne kommunerne på tværs, da der vil være forskelle i datagrundlaget.


Kommunalbestyrelsen skal behandle danmarkskortet på et møde inden udgangen af det år, hvor omgørelsesprocenterne på socialområdet offentliggøres. Dette følger af retssikkerhedslovens § 79 b.

Hilsen Peter

Tak, til Justitia https://justitia-int.org/om-justitia/

Sidst redigeret af phhmw; 22-11-2020 kl. 21:15.
phhmw er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 22-01-2021, 12:55   #2
phhmw
Moderator
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.203
Styrke: 32
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
Vidnesbyrd #enmillionstemmer

http://www.k10.dk/showpost.php?p=372010&postcount=146

#enmillionerstemmer har fået tilsendt vidnesbyrd fra mennesker med handicap og psykisk sårbarhed og deres pårørende i hele landet på tværs af diagnoser.

Der er flere årsager til, at vi har valgt at indhente vidnesbyrd på denne måde.
Mange frygter repressalier fra bopælskommunen ved at stå frem.

Derfor er de anonyme.

De er på få linjer, da mange ikke har overskud eller kræfter til at skrive mere, men også for at gøre det lettere for udenforstående at se, at også på handicapområdet foregår der krænkelser af rettigheder og mennesker, samt hvad den manglende retssikkerhed betyder.

Vi vil synliggøre, at det ikke drejer sig om enkeltsager – at enkeltsager overhovedet ikke er enestående.

Vi mener, det er vigtigt, at der kommer noget virkelighed og opmærksomhed ind i evalueringen/specialeplanlægningen.

Mens KL udtaler, at borgere “oplever” og “føler” at de svigtes, mens kommunerne “vurderer” og “konkluderer”, at de gør det rigtigt, så er disse vidnesbyrd bevis på, at der er tale om systematisk og landsdækkende svigt af og overgreb på mennesker med handicap og psykisk sårbarhed og deres pårørende, og at FN’s Handicapkonvention overtrædes.

Disse vidnesbyrd viser virkeligheden bag omgørelsesprocenter og særligt mørketal.

De viser, at det handler om mennesker.


Hilsen Peter
phhmw er ikke logget ind   Besvar med citat
Svar

Emne Værktøjer
Visningsmetode

Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum
Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 03:57.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension