Se enkelt indlæg
Gammel 06-11-2023, 14:00   #15
phhmw
Moderator
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.645
Styrke: 33
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
Førtidspension, uden revision.

L.S. din tråd er yderst nærværende og aktuel.

Fordi, den private magtfulde interesseforening KL, Kommunernes Landsforening sidder i dag på kontoret, hvor Ankestyrelsen forbereder nye Principafgørelser (øverste myndighed, som alle skal rette sig efter) og hvor KL har mulighed for at fremkomme med deres synspunkter FØR en ny Principafgørelse udsendes. "Dialogforum" kaldes det.

EKSEMPEL

I "går" kunne unge mennesker, også under 40 år, med personlighedsforstyrrelser, Skizofreni IKKE tilkendes førtidspension, med revision.

Fordi deres situation var forudsigelig,... altså en erkendelse af, at deres diagnose var så alvorlig, så førtidspensionen var permanent, uden revision efter 3 - 5 år. Behandlingsmuligheder var ikke muligt.

Cancerpatienter hvor deres diagnose var uforudsigelig, ingen kender resultatet af eventuelle behandling, disse patienter var uforudsigelig og dermed kunne de bevilges førtidspension, med revision.

Læs denne tråd:
https://www.k10.dk/showthread.php?t=35321

Principafgørelse 119-13 "Historisk" ej gældende mere.

Men,.......

Nu efter KL sidder med i Ankestyrelsens "Dialogforum" ser vi at synet på unge mennesker med personlighedsforstyrrelser, ændre sig med en ny Principafgørelse 5-23 "Gældende"

https://ast.dk/afgorelser/principafg...d-5be4953fb2de

Citat"Kommunen kan dog i ganske særlige tilfælde tilkende borgeren førtidspension med revision. Det betyder, at sagen skal genoptages til vurdering på et senere tidspunkt. Der er ikke tale om en sygdom med et uforudsigeligt forløb i det tilfælde, hvor borgeren lider af fx skizoid personlighedsstruktur eller en varig personlighedsforstyrrelse, og alle behandlingsmuligheder er udtømte, og borgerens nedsatte funktionsniveau er kronisk og af varig karakter. Praksis er justeret.""CITAT slut.

Denne tekst er slettet og ikke gældende mere med den nye Principafgørelse 5-23 "Gældende"

Jeg fortolker det, at unge under 40 år med skizoid personlighedsstruktur eller en varig personlighedsforstyrrelse nu kan bevilges førtidspension, med revision.

Begrebet "Midlertidig førtidspension" findes ikke.

Kommunen kan altid foretage en kontrol om den ydelse eller hjælp der er bevilget.

Men bemærkelsesværdigt at i "går" kunne unge med ""skizoid personlighedsstruktur eller en varig personlighedsforstyrrelse"" ikke afkræves en revision af deres førtidspension

....men vupti, med ny Principafgørelse har Ankestyrelsen accepteret disse patienter førtidspension, med revision.

Vi ser også at Ankestyrelsen via deres Principafgørelser gør det frivilligt at bruge Servislovens § 102

https://www.dukh.dk/ref.aspx?id=25079

""ER § 102 BLEVET OVERFLØDIG?

DUKH HAR DEN SENESTE TID MODTAGET EN DEL HENVENDELSER MED OVENSTÅENDE SPØRGSMÅL. EN NY PRINCIPMEDDELELSE FRA ANKESTYRELSEN GØR DET NEMLIG MULIGT FOR KOMMUNERNE AT TRÆFFE EN GENEREL BESLUTNING OM AT UNDLADE AT ANVENDE § 102.""

Så L.S. jeg fornemmer, at alle ældre Principafgørelser vil blive gennemgået og justeret, så flere mennesker kan blive tvunget ud til arbejdsmarkedet.

Derfor er denne din tråd vigtig.

Derfor, hvis førtidspensionister bliver mindes om at kommunen begynder at vise interesse for din førtidspension skal du nævne det i L.S. tråd her.

Noget ulmer og er på vej, efter min mening.


Hilsen Peter

Bilag

https://www.altinget.dk/artikel/kl-s...se-og-kommuner

KL: Vi er nødt til at drøfte rækkevidden af Ankestyrelsens principmeddelelser

DEBAT: Ankestyrelsens principmeddelelser er afgørende for kommunernes arbejde med socialt udsatte. Men styrelsen tolker loven vidtgående, skriver KL's socialformand, Thomas Adelskov (S).


https://www.k10.dk/showpost.php?p=374805&postcount=227
phhmw er logget ind nu   Besvar med citat