K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Politik og Samfundsdebat > Det er da strengt !

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Vigtige Meddelelser

Det er da strengt ! Her kan du sætte historier ind som du falder over på nettet. og syntes at andre skal kende til

Svar
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 16-10-2008, 12:08   #1
Tante Ana
Slettet Bruger
 
Tilmeldingsdato: 26-07 2008
Indlæg: 468
Styrke: 10
Tante Ana er rigtig godt på vej
TERM-overlæge Claus Rasmussen

Overlæge Claus Rasmussen fra Reumatologisk Afdeling på Sygehus Vendsyssel mener....

.... "Mennesker, der venter på erstatning og måske førtidspension på grund af arbejdsskade eller erhvervssygdom, bliver fastholdt i deres sygdom og har langt sværere ved at få det bedre end ligestillede patienter, der ikke er ude i en erstatningssag." Læs artiklen i Jyllands-Posten: http://jp.dk/indland/article1486860.ece

Det er ikke første gang, at denne Claus Rasmussen er ude med riven efter syge, som søger erstatning for en arbejdsskade (eller søger om førtidspension). Det gjorde han også i sommeren 2006 (17.juli 2006) i Jyllands-Postens Erhvervssektionen i artiklererne med overskrifter: "Syge beskyldes for pengejagt" og "Pengene bestemmer over patienterne", hvor han bl.a. bleve citeret for at have udtalt:

"der er en nær sammenhæng mellem patienters uafsluttede økonomiske sager - f.eks. mod deres forsikringsselskaber - og deres chancer for at blive raske igen. (...) Mange patienter holdes fast i deres sygeroller i håb om at få høje erstatninger, som de kan få, hvis de forbliver i sygerollerne. (...) "

Der er ikke nogen forskel fra den gang og til i dag... måske lige tallet for alle disse nordjyder, som angiveligt skulle undersøges denne for "forblivelse i offerrollen, som følge af en erstatningssag eller pensionsansøgning". Den gang skulle det være 1100 patienter og i dagens artikel i JP - er det så 1500 patienter, som havde lagt krop til, at Claus Rasmussen kunne gentage sig selv nok en gang. Utroligt, at det skulle komme fra en læge, om hvem Rosa har skrevet før:

"Her anklager lægen ligeledes både politi, praktiserende læge og embedslæge for at have tilsidesat deres pligter. Ligesom han i stor stil mistænkeliggør kollega, som på et tidligere tidspunkt har skrevet en objektiv speciallægeerklæring. Denne lægekollega har forholdt sig til sit indgående kendskab til patienten efter indlæggelser på afdelingen.

Det er nærmest alle grupper, som forsøger at hjælpe disse patienter igennem et forløb, som nu mistænkeliggøres, idet de iflg. lægen alle tjener på det, hvorfor de ikke kan være objektive, men har valgt at følge op på patienterne absurde krav, uanset berettigelse eller ej.

Altså i denne patients tilfælde konstaterede lægen, at forværringen af hendes smerter igennem årene udelukkende var noget, som foregik i hendes hoved, dvs. årsagerne var psykiske, og at det var patientens bevidste valg om at ville være syg, fordi hun derved kunne tjene på det, samtidig med at hun fik en offentlig forsørgelse..... Ikke mindst set i lyset af, at lægen samme dag som hans politianmeldelse af patienten - havde flere artikler i Jyllands-Posten ang. netop "Patienter på pengejagt".


Og nu kommer han, gud hjælpe mig - igen frem med sine påstande om, at arbejdsskadeerstatninger er skadelige for de syge, som netop er blevet syge som følge af et ulykkestilfælde på arbejdspladsen... og at førtidspensionsansøgninger er skadelige for de syge.... Ja da, skal førtidspensionen så også afskaffes, eller hur?

Hvad søren vil han med det? Skal de syge OPHØRE med at søge erstatninger for arbejdsskader? Skal hele forsikringssystemet afskaffes? For ellers ved jeg altså ikke, hvad disse udgydelser skal tjene til, andet end at tromle over dem, som i forvejen ligger ned og som har løbet den risiko, det så ofte er - når man tager på arbejde, at man altså k-a-n komme ud for en ulykke på arbejdspladse.... Jeg kan love for, at Dansk Arbejdsgiverforening, Claus Hjort Frederiksen og Karen Jespersen må være meget glade for Claus Rasmussen.

Omtale af disse to artikler "Syge beskyldes for pengejagt" og "Pengene bestemmer over patienterne" kan læses HER..., hvor man også kan lade sig forbløffe af, at Claus Rasmussen underviser nu også FYSIOTERAPEUTER i "problemet" med patienter som hellere forbliver syge, end de opgiver arbejdsskadeerstatninger og bliver... raske.

Kan I fatte det? En reumatolog, som nu også gør i psykiatriske somatiserings-diagnoser?

Sidst redigeret af Tante Ana; 16-10-2008 kl. 12:12.
Tante Ana er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 16-10-2008, 13:05   #2
Hexi
Lever på K10
 
Hexis avatar
 
Tilmeldingsdato: 19-06 2007
Lokation: Bor i Bulgarien
Indlæg: 1.820
Styrke: 13
Hexi er ved at flytte ind på K10Hexi er ved at flytte ind på K10
Citat:
Min tanke er nu.... HVEM er på pengejagt?
Er det at være på pengejagt, hvis man har mistet sit arbejde pga. en arbejdsskade?
Er det pengejagt at ville have mad på bordet?
Gode spørgsmål der her bliver stillet,
Overlæge Claus Rasmussen glemmer jo let og elegant i sin iver for at bevise sine påstande, at det er langt mere økonomisk indbringende at have et fast arbejde og få sin løn udbetalt hver måned... at påstå det skulle være specielt indbringende rent økonomisk at være syg i det her samfund er da en ret sindsyg påstand at fremføre... men han kunne da prøve at udskifte sin fede overlægeløn med de ca 10.000 kr. en førtidspension er på til en enlig pr. måned efter skat... så kunne det være at manden indså at de påstande er ret fjollede...
__________________
Bor nu i Bulgarien... Et paradis for danske fattigrøve...
Hexi er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 16-10-2008, 13:31   #3
Vim
Hjemmevant på K10
 
Tilmeldingsdato: 28-07 2008
Indlæg: 208
Styrke: 10
Vim er ny på vejen
Kunne det mon ikke tænkes, at de, der er ude i en erstatningssag eller søger om pension, er så meget mere invaliderede og derfor ikke har fået det bedre?
Det ville være rart, hvis journalister var mere kritiske og ikke bare refererede en undersøgelse, som om den var et endegyldigt bevis.
Vim er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 16-10-2008, 13:46   #4
Tante Ana
Slettet Bruger
 
Tilmeldingsdato: 26-07 2008
Indlæg: 468
Styrke: 10
Tante Ana er rigtig godt på vej
Citat:
Oprindeligt indsendt af Vim Se meddelelser
Det ville være rart, hvis journalister var mere kritiske og ikke bare refererede en undersøgelse, som om den var et endegyldigt bevis.
BINGO!
Det er jo Jyllands-Posten, ikke? Hele Politikens Hus er nu på de borgerlige (V) hænder, hvis man skal dømme efter, HVEM sidder i bladhusets bestyrelse. Og det er de samme lyde, som lyder fra alle disse tre aviser: JP, EB og Politiken. Den tid, hvor man kunne stole på en journalist - er forbi.

Keld Koplev skriver 26-05-03: "Journalistikkens lejesvende

Forholdsvis upåagtet af den offentlige debat er der i disse år en voldsom mediekrig i gang, hvis udfald kan få ganske stor betydning for den demokratiske udvikling i Danmark. Det private erhvervsliv og det politiske establishment opruster ved at ansætte den ene højtlønnede journalist efter den anden medarbejdere der skal markedsføre, forsvare og forklare, hvad virksomhedslederne og politikerne foretager sig. Der ofres millioner af kroner og masser af journalistisk talent på at dølge og dække den virkelighed som firmaer og politikere opererer inden for. Der bruges mange kræfter på at skaffe sig kontrol med nyhedsformidlingen og utrolig energi på at styre den i en for erhvervslivet og det politiske establishments givtig retning. Et af midlerne i kampen om kontrollen med informationsstrømmen er tårnhøje lønninger til de journalister der er villige til at gå i erhvervslivet eller det politiske establishments sold.
Læs mere....
Tante Ana er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 16-10-2008, 14:09   #5
Huldra
Har ikke tid til andet end K10
 
Huldras avatar
 
Tilmeldingsdato: 05-03 2008
Alder: 52
Indlæg: 2.134
Blog Indlæg: 17
Styrke: 13
Huldra er ny på vejen
åh, ja jeg læste det på tekst tv, og jeg skummer indvendig over deres påståede indsigt i hvordan det er at være arbejdsskadet ..... argh....
og ham lægen der,, han arbejder nok ikke uden løn..
nå, har desværre ikke tid at kommentere yderligere...men vender tilbage senere.
Huldra er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 16-10-2008, 17:16   #6
Webmaster
Webmaster
 
Webmasters avatar
 
Tilmeldingsdato: 06-10 2005
Lokation: Køge
Indlæg: 9.678
Blog Indlæg: 3
Styrke: 30
Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10
Citat:
Oprindeligt indsendt af Tante Ana Se meddelelser
Keld Koplev skriver 26-05-03: "Journalistikkens lejesvende

Forholdsvis upåagtet af den offentlige debat er der i disse år en voldsom mediekrig i gang, hvis udfald kan få ganske stor betydning for den demokratiske udvikling i Danmark. Det private erhvervsliv og det politiske establishment opruster ved at ansætte den ene højtlønnede journalist efter den anden medarbejdere der skal markedsføre, forsvare og forklare, hvad virksomhedslederne og politikerne foretager sig. Der ofres millioner af kroner og masser af journalistisk talent på at dølge og dække den virkelighed som firmaer og politikere opererer inden for. Der bruges mange kræfter på at skaffe sig kontrol med nyhedsformidlingen og utrolig energi på at styre den i en for erhvervslivet og det politiske establishments givtig retning. Et af midlerne i kampen om kontrollen med informationsstrømmen er tårnhøje lønninger til de journalister der er villige til at gå i erhvervslivet eller det politiske establishments sold.
Læs mere....
Hvor var det nu man forsøgte at bruge denne metode med et fatalt udfald....

Citat:
Det var hans i massepsykologien begrundede opfattelse at massernes evne
til at optage var begrænset og at en effektiv propaganda derfor skulle begrænses
til få og enkle punkter, at den første og fremmest skulle rettes til
massernes følelser for at lykkes og at den skulle gentages så tit at selv den
sidste tvivler begyndte at tro på den.

Som taler appellerede Hitler til folkemassernes følelser, deres uro og angst, ikke til
deres forstand, og han ramte et desillusioneret tysk folk ved at love at alt
ville blive bedre hvis bare ”systemet” forsvandt.
Kilde: http://www.historie-nu.dk/goebbels2.pdf
Det er da skræmmende at se lighederne...

__________________
Webmaster er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 16-10-2008, 23:12   #7
popiae
Jeg bor her på K10
 
popiaes avatar
 
Tilmeldingsdato: 18-09 2007
Lokation: Hillerød
Indlæg: 6.266
Styrke: 19
popiae er fast beboer på K10popiae er fast beboer på K10popiae er fast beboer på K10
Jeg er fuldstændig enig i jeres synspunkter, for så hvidt hvordan artiklen opfattes, af den almene befolkning.
Dog mener jeg, at der er sandhed i det også:
Syge der uafklarede, er i systemet for mange år, bliver mere syge!
Syge, der mister hus, hjem, og andet, knap har råd til mad, og i mange tilfælde ikke den nødvendige medicin. Stress, forøger ofte tilstanden.
Dertil er den syge på konatanthjælp, uden muligheder for, at afprøve, alternativer til sygehusbehandling, og lign. Det kan være anden træning, bio-medicin mv.
Alt i alt, er der mange forklaringer, på at den syge ikke opnår forbedring.
De der ikke er så syge, får jo slet ikke den sammenliglige behandling i systemet, eller får den stresspåvirkning, den mere alvorlige syge er udsat for.
vh popiae
popiae er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 17-10-2008, 09:44   #8
Tante Ana
Slettet Bruger
 
Tilmeldingsdato: 26-07 2008
Indlæg: 468
Styrke: 10
Tante Ana er rigtig godt på vej
Citat:
Oprindeligt indsendt af pia e larsen Se meddelelser
Dog mener jeg, at der er sandhed i det også:
Nej, ingen sandhed Popiae

Af denne og andre artikler, jeg har fulgt med i på Norjyske i snart 3 år, fremgår det krystallklart, at bette Claus`holdning, at det er patienterne, som lader som om de er mere syge end de er, for at score en erstatning eller en førtidspension (skåret ud i pap).

Du derimod beskriver (gætter jeg mig til) de forløb, som sædvanligvis ender med, at folk bliver yderligere syge og system-invaliderede, som følge af forvaltningernes "metode", hvor sagsbehandlinger af forskellige art bliver trukket ud tidsmæssigt, sagsbehandlerskift i tide og utide og sidst men ikke mindst - de uendelige og gentagende arbejdsprøvninger, krav om ny lægeudtalelser, selv om der allerede foreligger tonsvis af tidligere osv. osv.

Det er altså to, helt forskellige problemstillinger, som har intet tilfælles med hinanden. Den første (min) er en beskrivelse af angreb på patienter. Den anden (din) er kritik af forvaltningspraksis.
Tante Ana er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 17-10-2008, 12:42   #9
zuza
Jeg bor her på K10
 
zuzas avatar
 
Tilmeldingsdato: 21-08 2006
Indlæg: 6.810
Blog Indlæg: 1
Styrke: 25
zuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for siden
Ja, Venstre mener åbenbart også, at det er systemet, der gør folk syge. Et system, Venstre SELV har skabt.

Citat:

Politikere: Erstatning må ikke gøre folk mere syge

JyllandsPosten, 1. sek. s. 9
17.10.2008
Politikere ønsker forbedringer i sagsforløb. Det sker på baggrund af Morgenavisen JyllandsPostens artikler i går om nye forskningsresultater, der viser, at patienter, der er involveret i erstatningssager, har ringere mulighed for at blive raske end sammenlignelige patienter, der ikke søger erstatning eller førtidspension.

"Det er både tankevækkende og skræmmende, hvis systemet i sig selv er med til at gøre folk mere syge," siger Venstres arbejdsmarkedsordfører, Jens Vibjerg, der kalder problemstillingen for et "alvorligt dilemma".

Jens Vibjerg ser frem til, at Arbejdsmarkedskommissionen i løbet af foråret 2009 kommer med en grundig analyse af hele området. Egentlig skulle politikerne bag førtidspensionsreformen fra 2003 allerede have revurderet reformen i løbet af efteråret, men det er udskudt på grund af den kommende analyse. Hver sjette dansker når at modtage førtidspension inden pensionsalderen.


Men måske hr. Claus Rasmussen er en af de "bestilte eksperter", som omtales nedenfor:

Citat:
Der er grund til at understrege, at der er tale om et politisk bestillingsarbejde ligesom kommissionen udelukkende har været bemandet med økonomer og eksperter, der grundlæggende deler regeringens nyliberale inspirationer. Der er altså på ingen måde tale om forslag fra objektive og uafhængige eksperter, selvom regeringen ved at lade en økonomkommission fremsætte forslagene forsøger at spille på dette, hedder det i indledningen til notatet.

Henrik Herløv Lund advarer mod, at lade sig narre af, at kommissionen tilsyneladende fremsætter forslag, som regeringen ikke umiddelbart bakker op, fx vedrørende afskaffelse af efterlønnen her og nu.

- Der er snarere tale om en arbejdsdeling med regeringen, hvor de håndplukkede og håndførte eksperter skal gøde jordbunden og sætte reformmuligheden på den økonomiske dagsorden.
http://www.fagligtansvar.dk/index.ph...6&data_id=1362


Tja.... andre undrer sig OGSÅ over, hvad der foregår...he-he

Se dette utroligt skarpe spørgsmål til Beskæftigelsesministeren, som vist sætter ovenstående i perspektiv...LOL!!!!

Citat:

Spm. Nr. S 96

Til beskæftigelsesministeren (Claus Hjort Frederiksen (V)) . ( 16/10 08 ) af: Line Barfod (EL)
Spm i fuld tekst: Hvilke forskere kan ministeren henvise til, der har udviklet en mirakelkur, der kan gøre alle syge raske, hvis bare de går på arbejde? Skr begrundelse: Ingen.
http://www.ft.dk/doc.aspx?/samling/2.../S96/index.htm

__________________
Hjort siger: "Det skal kunne betale sig at arbejde." Men siger IKKE for HVEM? Zuza
"The way my luck is running, if I was a politician I would be honest." Rodney Dangerfield

Sidst redigeret af zuza; 17-10-2008 kl. 14:31. Årsag: tilføjet kommentarer og link - folketingsspørgsmål
zuza er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 17-10-2008, 19:22   #10
popiae
Jeg bor her på K10
 
popiaes avatar
 
Tilmeldingsdato: 18-09 2007
Lokation: Hillerød
Indlæg: 6.266
Styrke: 19
popiae er fast beboer på K10popiae er fast beboer på K10popiae er fast beboer på K10
Tanta Ana.

Det som var hensigten, var, at selve postulatet er der en sandhed i, og det fastholder jeg.
Der hvor uenigheden er, er selve begrundelsen. hvor lægen mener at folk ikke er så syge som de giver udtryk for.
Min begrundelse går på som du selv er inde på, at systemet ofte er med til at gøre folk mere syge, pga stress, tiden, presset osv.
Men forklaringen er som Zusa har fundet, bestilt arbejde. Undre mig dog at man får en Reumatolog, til at udgyde disse usandheder.
Det er jo iøvrigt klart for enhver at der er forskel på de der kan vende tilbage til arbejdet, dvs ingen sag har, og de der ikke kan, og dermed får en sag.
Det burde være logik for selv burhøns.
vh popiae
popiae er ikke logget ind   Besvar med citat
Svar

Emne Værktøjer
Visningsmetode

Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum

Lignende emner
Emner Emnet er startet af Forum Svar Sidste indlæg
Overlæge ? Physen Alt det andet 2 04-03-2011 21:04
Lars Poulsgaard/ Neurokirugisk Overlæge. Sonia Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003 8 20-11-2010 09:00
Erfaringer med Overlæge Peter Christoffersen ? S_Phoenix Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003 11 20-09-2010 15:14
Ledende overlæge Mats Lindberg Ragdoll Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003 7 21-02-2010 19:27
Speciallæge i reumatologi, Claus Rasmussen Den udstødte Dit og Dat 38 18-10-2008 14:45
Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 17:43.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension