K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Principielle afgørelser fra Ankestyrelsen > Nyt om loven

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Vigtige Meddelelser

Nyt om loven Her kan du skrive hvis du falder over noget relevant , det kan være sm-afgørelser som kan være nyttige eller andet som vedr fleks og førtidspension

Svar
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 16-10-2009, 01:36   #1
zuza
Jeg bor her på K10
 
zuzas avatar
 
Tilmeldingsdato: 21-08 2006
Indlæg: 6.810
Blog Indlæg: 1
Styrke: 25
zuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for siden
Hjemvisning - praksisundersøgelse

Hjemvisningssager er blevet undersøgt i Nordjylland.

Der er meget lærerigt i denne undersøgelse.

Hvad sker der, når en sag er hjemvist?

Hvad betyder det?

Hvor længe går der?

Hvor længe må der gå?

Det betyder IKKE, at borgeren får medhold.

Læs den her:

http://statsforvaltning.dk/Everest/t...3/Resultat.pdf

__________________
Hjort siger: "Det skal kunne betale sig at arbejde." Men siger IKKE for HVEM? Zuza
"The way my luck is running, if I was a politician I would be honest." Rodney Dangerfield
zuza er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 16-10-2009, 06:16   #2
Webmaster
Webmaster
 
Webmasters avatar
 
Tilmeldingsdato: 06-10 2005
Lokation: Køge
Indlæg: 9.678
Blog Indlæg: 3
Styrke: 30
Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10
Her siger den bare "Page not found" desværre
__________________
Webmaster er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 16-10-2009, 09:45   #3
Hyanna
Skal snart betale husleje på K10
 
Hyannas avatar
 
Tilmeldingsdato: 17-09 2008
Lokation: Odsherred
Indlæg: 885
Blog Indlæg: 2
Styrke: 11
Hyanna er ved at flytte ind på K10Hyanna er ved at flytte ind på K10
Øv, det gør den også hèr
__________________
Den der har magten og agten, får også retten på sin side. Martin Andersen Nexø

Når elefanter slås går det ud over græsset Afrikansk ordsprog.
Hyanna er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 16-10-2009, 10:51   #4
Mella
Bruger
 
Mellas avatar
 
Tilmeldingsdato: 29-10 2005
Indlæg: 742
Styrke: 13
Mella er ny på vejen
Min sag er 'hjemvist' og det betyder for min del, at jeg fik medhold i næsten alle punkter og at de derfor skal lave en revurdering, der holder sig til §'erne, er fuldt ud belyst og dokumenteret.
Lige før, at jeg henvendte mig til både Tilsynsrådet og Ombudsmanden efter 2 måneders ventetid trods en rykker, men så begyndte 'de' at røre lidt på sig i sidste uge (med hvide og sorte løgne)...

Jeg har et lille indblik i det her. Det er Hjort, som svarer, men okay svar.
Kan ikke huske, hvor jeg fandt det, så har hentet det fra mine Dokumenter.
Hvis det er for langt, må det jo slettes.
Der er ligesom et 'hul i retssikkerhedsloven' i hjemvisningssager, men alligevel er den denne her med ' at sagerne skal behandles hurtigst muligt'.
Kh. Mella

Arbejdsmarkedsudvalget har i brev af 18. september 2007 stillet følgende spørgsmål nr. 165
(AMU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Thomas Adelskov (S).

Spørgsmål nr. 165:

”I en konkret sag om ophør af sygedagpenge, har Holbæk kommune, trods afgørelse fra Statsforvaltningen om fornyet behandling den 23. juli 2007, endnu ikke genoptaget sagen den 18. september 2007. Borgeren har således været uden forsørgelsesgrundlag siden marts måned, hvor kommunen besluttede at stoppe sygedagpengene. Finder ministeren kommunens lange sagsbehandlingstid rimelig? Og hvis ikke, hvilke initiativer vil ministeren tage overfor Holbæk kommune? Ministeren bedes ligeledes oplyse, hvilke klage- og sanktionsmuligheder borgeren har, når en kommune vælger ikke at reagere på en afgørelse fra Statsforvaltningen om fornyet behandling af en socialsag?”

Endeligt svar:

Det påhviler på ulovbestemt grundlag den enkelte ressortminister generelt at følge med i, hvordan lovgivningen inden for ministeriets område administreres, herunder om lovgivningen generelt overholdes. Med hensyn til kommunernes administration i konkrete enkeltsager gælder det som den altovervejende hovedregel, at jeg som beskæftigelsesminister ikke har en pligt, men alene en ret til at føre tilsyn med enkeltsagerne.

Pligten til at føre tilsyn med, om kommunerne overholder lovgivningen, ligger hos det almindelige kommunale tilsyn. Det kommunale tilsyn viger dog, i det omfang der er en rekursinstans.

Tilsynet med kommunerne varetages af statsforvaltningen i den region, hvori kommunen er beliggende. Tilsynet har en række sanktionsmuligheder.

Efter klagesystemet på det sociale område kan en ankeinstans hjemvise en sag til fornyet behandling i den underliggende instans, når underinstansens afgørelse lider af retlige og faktiske mangler, og når ankeinstansen vurderer, at borgeren har krav på en ny afgørelse, som så igen kan indbringes for ankeinstansen, dvs. princippet om muligheden for at få sagen behandlet i to instanser.

Sagerne efter den beskæftigelsesmæssige lovgivning behandles i kommunerne og beskæftigelsesankenævnene (samt Ankestyrelsen) efter Socialministeriets lov om retssikkerhed og administration på det sociale område (retssikkerhedsloven).

Reglerne om anke mv. indeholder ikke særlige frister for sagernes behandling, når en ankeinstans har hjemvist en sag til fornyet behandling. Kommunerne skal dog efter retssikkerhedsloven behandle sagerne så hurtigt som muligt, og de skal fastsætte en generel frist for, hvor lang tid der må gå, inden der skal være truffet en afgørelse. Hvis fristen ikke kan overholdes, skal ansøgeren skriftligt have besked om, hvornår ansøgeren kan forvente en afgørelse. Borgeren har således krav på en ny afgørelse inden for den frist, som kommunen har fastsat for behandling af den pågældende type sager. Den underliggende instans – her kommunen – burde i første omgang have behandlet sagen korrekt og ved hjemvisningen sørge for, at borgeren får den retsstilling, som borgeren har krav på så hurtigt som muligt.

Det er i spørgsmålet om den konkrete sag oplyst, at kommunen ikke har foretaget nogen sagsbehandling, siden sagen den 23. juli 2007 blev hjemvist af beskæftigelsesankenævnet til fornyet behandling.

På baggrund af denne oplysning har mine embedsmænd kontaktet Holbæk Kommune for at få en redegørelse for sagsindholdet og sagsforløbet i den konkrete sag. Denne redegørelse fra kommunen foreligger endnu ikke.

Helt generelt vil jeg gerne give udtryk for den opfattelse, at en kommune med en sagsbehandlingstid af en længde som i den konkrete sag ikke tager hensyn til en borgers berettigede forventning om en hurtig afklaring af sagen.
Samtidig kan jeg med hensyn til reglerne på området oplyse, at Socialministeriet og Beskæftigelsesministeriet for tiden overvejer, om der er behov for at foretage justeringer i klagesystemets funktion, herunder i sager der er hjemvist til kommunen.

Med venlig hilsen
Claus Hjort Frederiksen
__________________
Ingen slipper levende fra livet - jeg lever, mens jeg er her.
Mella er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 16-10-2009, 11:44   #5
Ragdoll
Har ikke tid til andet end K10
 
Ragdolls avatar
 
Tilmeldingsdato: 01-12 2008
Lokation: Aabenraa
Alder: 58
Indlæg: 2.005
Blog Indlæg: 4
Styrke: 13
Ragdoll er ved at flytte ind på K10Ragdoll er ved at flytte ind på K10
For over....

....et år siden søgte jeg Aabenraa kommune om hjælp til at dække tandlæge omkostninger. For ikke at gå ind i for mange detaljer. Så fik jeg afslag, som jeg klagede over, kommunen stadfæstigede deres afslag og sendte sagen videre til statsforvaltningen, som for en måneds tid siden stadfæstede statsforvaltningen kommunens afslag.

Jeg klagede igen til statsforvaltningen, og sagde i min email at jeg ønskede at komme med yderligere kommentarer til sagen. Uden at afvente mine kommentarer (det skal de) sendte de alle sagens akter til ankestyrelsen, da jeg modtog brev om at ankestyrelsen havde modtaget klagen, ringede jeg til ankestyrelsen og spurgte om hvor jeg nu skulle sende egne kommentarer hen.
De skal sendes til Statsforvaltningen, som så skal sørge for atsende dem videre til Ankestyrelsen. Men man rådede mig da til at sende en kopi af det jeg ville sende til statsforvaltningen til dem også, for at være på den sikre side.

Dette gjorde jeg så. Fem dage senere fik jeg brev om at de ikke mente at sagen var af principiel betydning og at de derfor ikke kunne tage sagen.

I dag kom der så et nyt brev fra Ankestyrelsen, man beklager at man ikke havde fået mine kommentarer med i overvejelsen, og som konsekvens af mine egne kommentarer havde man nu hjemsendt sagen til fornyet evaluering hos statsforvaltningen, som nu har 4 uger til at komme med en ny beslutning, enten at fastholde afslaget eller bevilge mig hjælpen, går jeg ud fra.

Hvis statsforvaltningen fastholder afslaget, vil ankestyrelse se på sagen igen og vurdere om den er af principiel betydning.

Men da de har ændret mening efter at have læst mine egne kommentarer og efter at have set min bevisførelse, for derefter at hjemsende den til statsforvaltningen, må man næsten antage at de mener at den er af principiel betydning. Man har vel lov at håbe.Ragdoll
__________________
THE GOLDEN RULE - Those who have the gold, makes the rules!
Ragdolls Blog
Gensidig Forsørgelsespligt - Nej Tak!
Ragdoll er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 16-10-2009, 13:56   #6
zuza
Jeg bor her på K10
 
zuzas avatar
 
Tilmeldingsdato: 21-08 2006
Indlæg: 6.810
Blog Indlæg: 1
Styrke: 25
zuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for siden
Mystisk, men her kommer et link, som virker her.

http://www.statsforvaltning.dk/Evere...d=090612110453


Bemærk, hvad Mella har skrevet her (sagt af Hjorten). Det er MEGET vigtigt:

Citat:
Det påhviler på ulovbestemt grundlag den enkelte ressortminister generelt at følge med i, hvordan lovgivningen inden for ministeriets område administreres, herunder om lovgivningen generelt overholdes. Med hensyn til kommunernes administration i konkrete enkeltsager gælder det som den altovervejende hovedregel, at jeg som beskæftigelsesminister ikke har en pligt, men alene en ret til at føre tilsyn med enkeltsagerne.
Ragdoll:

Det er også en meget vigtig pointe, du kommer med her: At man SELV skal sørge for, at vigtige papirer følges hele vejen.

På Ankestyrelsens side står der om klager, der modtages netop, at Statsforvaltningen SELV sørger for at videresende papirer, men også her "forsvinder" desværre papirer undervejs.

Så HUSK, at kontrollere ALLE papirer i jeres sager.... hele vejen igennem systemet.


__________________
Hjort siger: "Det skal kunne betale sig at arbejde." Men siger IKKE for HVEM? Zuza
"The way my luck is running, if I was a politician I would be honest." Rodney Dangerfield

Sidst redigeret af zuza; 16-10-2009 kl. 14:04.
zuza er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 16-10-2009, 18:55   #7
buster
Jeg bor her på K10
 
busters avatar
 
Tilmeldingsdato: 12-01 2008
Lokation: Sorø
Indlæg: 4.447
Blog Indlæg: 18
Styrke: 16
buster er ved at flytte ind på K10buster er ved at flytte ind på K10
SÆRDELES VIGTIGT zuza, at tjekke igen og igen om alle papirer nu er hvor de skal være
(sagt af én som oplevede -tilfældigt- at alle papirer slet ikke var sendt videre til styrelsen og specielt var kun de papirer sendt afsted hvori stod noget til kommunens fordel, fx ikke den vundne sag fra Statsforvaltninger i min mands favør -SUK!)
__________________
At blive lykkelig består ikke i at eje meget, men at elske meget og håbehttp://www.onlineunderskrift.dk/unde...al-afskaffes./
buster er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 16-10-2009, 18:59   #8
Ragdoll
Har ikke tid til andet end K10
 
Ragdolls avatar
 
Tilmeldingsdato: 01-12 2008
Lokation: Aabenraa
Alder: 58
Indlæg: 2.005
Blog Indlæg: 4
Styrke: 13
Ragdoll er ved at flytte ind på K10Ragdoll er ved at flytte ind på K10
Jeg synes....

....det var ualmindeligt pænt af ham fra sikringsstyrelsen at råde mig til også at sende papirerne direkte til dem "for at være på den sikre side", men det fortæller også at det sikkert er sket før at statsforvaltningen, har været selektiv i det de har sendt, og resten desværre var blevet væk.Ragdoll
__________________
THE GOLDEN RULE - Those who have the gold, makes the rules!
Ragdolls Blog
Gensidig Forsørgelsespligt - Nej Tak!
Ragdoll er ikke logget ind   Besvar med citat
Svar

Emne Værktøjer
Visningsmetode

Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum

Lignende emner
Emner Emnet er startet af Forum Svar Sidste indlæg
Hjemvisning af § 100 merudgifter Kal Alt det andet 6 27-01-2013 12:44
afslag på fleksjob og hjemvisning til kommunen om min sygdagpengesag. abigal12 Din historie 0 13-04-2012 12:12
hjemvisning af klagesag ladybird Spørgsmål ang Sygedagpenge/Kontanthjælp 7 26-02-2011 13:45
Vejledning om hjemvisning! buster Politik og Samfund 0 26-09-2010 19:26
§100 - praksisundersøgelse om håndsrækninger zuza Nyt om loven 4 11-02-2010 19:20
Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 15:58.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension