K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Alt det andet > De Unge

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

De Unge Hvordan er det at være ung eller relativt ung, og havnet i systemet enten som flekser eller førtidspensionist, eller på vej til en af delene.

Svar
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 24-08-2017, 15:55   #1
treibbau
På vej til at lære K10
 
Tilmeldingsdato: 24-08 2017
Indlæg: 2
Styrke: 0
treibbau er ny på vejen
Skånehensyn som dagpengemodtager

Hej alle

Jeg er i den situation, at kommunen har raskmeldt mig mod min vilje ligesom alle (stort set!) andre under 40 år. . Dvs. jeg er tvunget fra sygedagpenge over til ingenting pt.

A-kassen siger, at de godt vil kende mig 100 % arbejdsdygtig, hvis jeg skriver under på det, men undrede sig godt nok lidt. Sagsbehandleren valgte endda at fjerne de klare skånehensyn , som jeg havde angivet over for dem, i Min Plan, som det åbenbart hedder, trods to speciallægeerklæringer.

Så mit spørgsmål er nu,om a-kassen er forpligtet til at medtage min hensyn, hvis jeg klager eller hvordan? Ogkan kommunen og a-kassen have forskellige opfattelser af situationen? Skrækscenariet er, at de skider på det hele og jeg så mister de evt. dagpenge igen.

Mangler svar fra a-kassen endeligt, men de lader til at have sige god for at jeg kan lege rask og ikke-handicappet.

Orker ikke et arbejde pt, da jeg har en stribe diagnoser, som er ret specielle. Det er IKKE noget, der bare går væk af sig selv, og min allergimedicin (maks.dosis) rækker ligeosm ikke. Kommunen skal rådgive om og i visse tilfælde bekoste handicapforanstaltninger, men har ingen tillid til dem efter raskmeldingen. De smed endda bilag væk eller "Glemte" at sende dem til ankestyrelsen med min klage!

Tak
treibbau er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 24-08-2017, 17:37   #2
KageØre
Lever på K10
 
Tilmeldingsdato: 20-12 2015
Indlæg: 1.278
Styrke: 4
KageØre er ny på vejen
Kommunen kan tilbyde hjælpemidler og andre handikapkompenserende ordninger til folk i såvel fleks som ordinære job.
Selv Københavns kommune kan få det til at fungerer, det er et specielt kontor med kun et par stykker ansat, under jobcenteret, som administrerer ordningerne.

Det hedder i København specialfunktionen.
http://bmhandicap.dk/da/Noegleperson...and-Kbhvn.aspx
KageØre er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 24-08-2017, 19:39   #3
Nørd
Skal snart betale husleje på K10
 
Tilmeldingsdato: 23-11 2014
Indlæg: 983
Styrke: 4
Nørd er ny på vejen
Selv om jeg er over 40 har jeg for nylig stået i nogenlunde samme situation, kommunen standsede mine sygedagpenge og jeg stod uden indtægt.

Kommunen sendte heller ikke alle bilag med til Ankestyrelsen som tydeligt kunne se at der manglede informationer og Ankestyrelsen hentede dem derfor selv hos kommunen, men ved aktindsigt hos Ankestyrelsen manglede der yderligere informationer som jeg selv måtte aflevere.

Jeg valgte at opsige min lejlighed og flytte hjem til nogen jeg kender i en anden kommune og var heldig at den nye kommune startede sygedagpengene igen med den begrundelse at der var sket en forværring og var efterfølgende heldig at få medhold i Ankestyrelsen.

Når nu du er så syg at du umuligt kan arbejde og heller ikke vil kunne det inden for et overskueligt tidsrum så er det lidt problematisk at skrive under på at du er rask i a-kassen for hvis du tænker lidt længere hvad sker der så?

Reglerne i a-kassen er at du hvis du er fuldtidsforsikret kan nedgradere dig selv til deltidsmedarbejder og kun få den lave ydelse, men du skal stadigt stå til rådighed for 30 timer, som fuldtidsforsikret skal du stå til rådighed for jobs på 37 timer.
Jeg vil gætte på at du vil få noget svært ved at overbevise a-kassen om at der er visse job du ikke kan tage pga. skånehensyn, især hvis du underskriver at du er blevet rask.

Der er flere problemer forbundet i det.
1. Du bliver tvunget til at søge to job om ugen, orker du det?
Du SKAL som fuldtidsforsikret som nævnt søge job der er op til 37 timer om ugen.
2. Hvad nu hvis du bliver tilbudt et af de job du søger?
Hvad med dine skånehensyn?
3. Hvis du skriver under på at du nu er rask for at få penge fra a-kassen og det bliver modbevist på en eller anden måde, så kan du blive anklaget for at have modtaget ydelsen uberettiget og tvunget til at tilbagebetale.
4. Vi kan formode at du ender i en ny sygemelding på et senere tidspunkt og jeg tror at det kan skade en fremtidig sag hos kommunen hvis du raskmelder dig nu.

Nåede du at blive arbejdsprøvet inden kommunen standsede sygedagpengene?
Hvis ja, hvor mange timer kom du op på?
Hvis ikke hvor mange timer tror du at du kan arbejde?

Jeg talte også med en socialrådgiver fra min patientforening som oplyste mig at man skal passe på med i sin desperation at tage et job på 5-10 timer eller hvad man ellers regner med at kunne klare, til at supplere sin opsparing eller ægtefældens indtægt, for kommunen kan bag efter "vurdere" at du sagtens (som den eneste i Danmark) kan leve af dette antal timer og bagefter nægte dig hjælp.
Nørd er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 24-08-2017, 21:10   #4
treibbau
På vej til at lære K10
 
Tilmeldingsdato: 24-08 2017
Indlæg: 2
Styrke: 0
treibbau er ny på vejen
interessant, at du har haft nøjagtig den samme oplevelse med en kommune, Nørd.. Det lader til, at de bevidst fordrejer virkeligheden for at få ret i Ankestyrelsen, og det er jo nemt, hvis man ikke videresender al info fra lægerne (i mit tilfælde).

I min branche vil jeg ikke kunne have et fuldtidsjob, dog formentlig 3o tm. hjemme fra computeren kan måske være muligt, nu hvor jeg er kommet lidt i bedring. Desværre er jeg handicappet, og så er det jo svært, hvis der ikke er hjælp andet end det, vi kan give af gode råd i patientforeningen. Jeg har stort set ikke arbejdet andet end hjemmefra i en del år,så meget svært at sige. A-kassen har skrevet, at jeg kun skal søge jobs i min region og kun fagrelevante ting heldigvis.

Der står i brochuren fra a-kasse, at der kan være begrænsninger i fht. hvad man kan søge i fht. ens sundhed, og der skal være realisme i ansøgningen. Koncernchef i ISS er nok ikke en mulighed at søge, medmindre mit CV var lidt pænere..

Korrekt. Det ersvært at skrive jobansøgninger, når man ikke passer ind og ikke er motiveret. Og også mangler energien, fordi man ikke er rigtig rask..

Kommunen raskmeldte mig en uge, før de skulle arbejdsprøve. De regnede med ressourceforløb var konklusionen (sagde de til mødet, men så ombestemte de sig!).

Ang. mulighederne tænker jeg, at man vel bare kan melde sig syg, når a-kassen bliver for meget og så få en lægeerklæring på det? Der er vel ingen karens som sygemeldt!

Desværre ville min læge ikke give mig en udredning på et arbejdsmedicinsk institut, da jeg allerede havde op til flere diagnoser og en funktionel lidelse, som det hedder. Virkelig useriøst og kan lige så godt opgive i fht. erstatning fra forsikringsselskabet med ulykkesforsikring.
treibbau er ikke logget ind   Besvar med citat
Svar

Emne Værktøjer
Visningsmetode

Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum
Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 08:24.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension