K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Politik og Samfundsdebat > Politik og Samfund

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Politik og Samfund Her er det tilladt at diskutere politik , nyheder og andre samfundsproblemer. Hvis du har problemer med at andre udtrykker deres uforbeholden mening om vores samfund, så er dette nok ikke stedet for dig.

 
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 11-03-2016, 16:14   #10
phhmw
Moderator
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.814
Styrke: 33
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
Bilag til forståelse. Sundhedskoordinator vs kommunal lægekonsulent

Forskellen på sundhedskoordinator og lægekonsulent?

http://www.dukh.dk/viden-selvhjaelp/...laegekonsulent

Sundhedskoordinatorens opgaver i forbindelse med sager, som skal behandles i rehabiliteringsteamet

En række sager skal som nævnt behandles i det såkaldte rehabiliteringsteam, og teamet skal afgive indstilling, før kommunen træffer afgørelse i sagen. Rehabiliteringsteamet (se artikel herom her) er tværfagligt sammensat med repræsentanter fra relevante forvaltningsområder i kommunen samt en sundhedskoordinator fra den kliniske funktion i regionen.

Før sagen behandles i teamet skal rehabiliteringsplanens forberedende del (se artikel herom her) være udarbejdet.

Som en del af rehabiliteringsplanen skal kommunen have indhentet borgerens praktiserende læges vurdering af borgerens helbred i forhold til at kunne arbejde (dog ikke i sager, hvor borgeren har søgt førtidspension på det foreliggende grundlag se evt. netsvar ”Behandling af førtidspension på 2 måder”. Lægens vurdering/lægeattest (link til LÆ 265) skal udfærdiges på baggrund af en konsultation med borgeren.

Sundhedskoordinatoren skal efter behov yde bistand i kommunens forberedelse af sager, der skal behandles i rehabiliteringsteamet. Sundhedskoordinatoren kan med borgerens skriftlige samtykke drøfte sagen med borgerens praktiserende læge og kan endvidere efter aftale med kommunen tale med borgeren.

Før mødet i teamet forbereder sundhedskoordinatoren sin sundhedsfaglige rådgivning på baggrund af rehabiliteringsplanens forberedende del, der skal indeholde alle relevante helbredsmæssige oplysninger.

Ved behov for yderligere belysning af sagen indhenter sundhedskoordinatoren eks. journaloplysninger fra sygehus eller speciallæge. Sundhedskoordinatoren kan med borgerens skriftlige samtykke drøfte journaloplysningerne med den pågældende læge. Hvis der foreligger modstridende oplysninger, skal sundhedskoordinatoren med borgerens skriftlige samtykke drøfte sagen med den praktiserende læge. Hvis sagen fortsat ikke vurderes at indeholde de nødvendige oplysninger om borgerens helbredsmæssige situation i forhold til arbejde eller uddannelse, kan sundhedskoordinatoren anbefale, at kommunen inden mødet i rehabiliteringsteamet indhenter de fornødne oplysninger, f.eks. at kommunen anmoder borgeren om at gå til sin praktiserende læge for afklaring af evt. behov for yderligere undersøgelser eller behandling, eller at kommunen sender sagen til vurdering i klinisk funktion. Kommunen beslutter, om sagens behandling i teamet skal udsættes, eller om sagen skal behandles på baggrund af de foreliggende oplysninger.

Under behandling af sagen i teamet bidrager sundhedskoordinatoren med sundhedsfaglig rådgivning og taler sammen med de øvrige i teamet med borgeren om dennes muligheder for at arbejde og uddanne sig. Sundhedskoordinatorens rådgivning indgår i teamets indstilling til kommunen om, hvilken ydelse eller indsats borgeren skal have. Hvis det under mødet viser sig, at der er behov for yderligere helbredsmæssige oplysninger, kan sundhedskoordinatoren anbefale, at teamet afventer med at afgive en indstilling til disse foreligger. Sundhedskoordinatoren kan f.eks. anbefale, at kommunen anmoder borgeren om at gå til sin praktiserende læge for stillingtagen til evt. yderligere undersøgelser eller behandling, eller at teamet anbefaler kommunen, at sagen bliver sendt til vurdering i klinisk funktion.

Hilsen Peter

Web, jeg er enig i din beskrivelse og forstår det samme som du. Så langt så godt.
phhmw er logget ind nu   Besvar med citat
 


Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum

Lignende emner
Emner Emnet er startet af Forum Svar Sidste indlæg
Socialkrise i Danmark Webmaster Politik og Samfund 2 15-01-2013 12:09
Og det var Danmark Hexi Politik og Samfund 9 13-11-2010 05:32
danmark superkok Politik og Samfund 5 25-04-2010 11:12
Syg i Danmark fuerzzz Alt det andet 5 09-06-2008 13:36




Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 17:09.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension