K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Politik og Samfundsdebat > Politik og Samfund

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Politik og Samfund Her er det tilladt at diskutere politik , nyheder og andre samfundsproblemer. Hvis du har problemer med at andre udtrykker deres uforbeholden mening om vores samfund, så er dette nok ikke stedet for dig.

Svar
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 01-04-2014, 12:53   #1
phhmw
Jeg bor her på K10
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.134
Styrke: 31
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
Psykisk sygdom skal fysisk syge og raske kende til.

Denne tråd er oprettet, som formål at indsamle viden om de psykiske diagnoser i al almindelighed. Dels for at blive klogere, dels for at hjælpe til med at nedbryde de tabuer der måtte findes.

DR`s temauge om samme emne, har vist den første udsendelse 1:8 som på flere områder har været en øjenåbner for mig personligt.

http://www.dr.dk/tv/se/gal-eller-nor...amtale#!/00:01

Ville din chef ansætte en ny medarbejder, der lider af depression? Hvordan tror I, en kollega med skizofreni vil kunne klare et job på din arbejdsplads? Og kan man være god til sit arbejde, når man samtidig lider af tvangstanker?

http://www.dr.dk/tv/se/syg-i-hovedet/syg-i-hovedet-1-8

I dokumentarserien "Syg i hovedet" følger vi elleve unge mennesker, der alle lever med en psykiatrisk diagnose. Gennem reportage og de medvirkendes egne dagbogsoptagelser får vi et unikt indblik i, hvilke udfordringer der opstår, når man har en psykisk sygdom. I første program møder vi Karen, der har diagnoserne angst og depression. Hun er flyttet tilbage til sine forældre i Århus efter en voldsom nedtur, og forsøger nu at kæmpe sig tilbage til et selvstændigt liv.

Familiemoren Trine er indlagt på en lukket afdeling i Aalborg, hvor hun har boet i et år. Hun kæmper mod stemmer i hovedet og voldsomme angstanfald, der gør, at hun ofte bliver bæltefikseret om natten. Jakob fra København har diagnosen bipolar. Han er lige blevet udskrevet fra Rigshospitalet, hvor der konstant har været professionel hjælp til rådighed. Nu flytter han hjem til sin lejlighed og skal dermed stå på egne ben igen, hvilket ikke er let.

http://www.dr.dk/levnu/psykologi/str...fter-sygdommen

Stressramte skal have ro og pauser - også efter sygdommen

Bedste hilsner

Peter
phhmw er logget ind nu   Besvar med citat
Gammel 01-04-2014, 22:06   #2
phhmw
Jeg bor her på K10
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.134
Styrke: 31
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
450 psykiske diagnoser & nye behandlingsmetoder

http://www.psykisksaarbar.dk/Forside

Læs erklæringen fra Psykiatritopmødet, hvor vi sammen med de mange organisationer i PsykiatriNetværket med én stemme taler de psykisk sårbare og deres pårørende sag.

http://www.psykisksaarbar.dk/themepage1033.aspx

PsykiatriNetværket er et netværk bestående af 14 organisationer på psykiatriområdet. Sammen holder vi de årlige Psykiatritopmøder den første lørdag i oktober.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/04/01/131625.htm

Mere end hver fjerde depressive patient har ikke gavn af den behandling, de kan blive tilbudt. Derfor er der behov for at tænke nyt, fastslår ekspert.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/03/29/140208.htm

Medicin og elektrochok er ikke længere effektivt nok til svært depressive patienter. Derfor tager lægerne på Aarhus Universitetshospital Risskov alternative metoder i brug. De holder patienterne oppe om natten, i noget de kalder vågenterapi.

http://www.dr.dk/Nyheder/Viden/Natur...4/01113548.htm

Spændende læsning!

Men en ny dansk behandlingsform kan hjælpe patienterne. Behandlingen bygger på elektrostimulation og er udviklet på Københavns Universitet og Psykiatrisk Center Nordsjælland i Hillerød.

Indtil videre har to tredjedel af patienterne i forsøget fået det markant bedre.

- Det er nogle resultater, jeg vil betegne som banebrydende, siger Birgit Straasø, overlæge på Psykiatrisk Center Nordsjælland.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/03/17/095422.htm

Der findes mere end 450 forskellige psykiatriske diagnoser, der spænder fra ADHD over spiseforstyrrelser til angst og misbrug.

Herunder får du i alfabetisk orden et overblik over de mest almindelige diagnoser, som de bliver beskrevet af Psykiatrifonden og Landsforeningen SIND.

Bedste hilsner

Peter
phhmw er logget ind nu   Besvar med citat
Gammel 01-04-2014, 23:07   #3
MTVRV1
Jeg bor her på K10
 
Tilmeldingsdato: 22-07 2009
Indlæg: 6.197
Styrke: 20
MTVRV1 er rigtig godt på vej
super gode programmer

men man får også det indtryk at alle kan behandles og arbejde er vejen frem for alle
for mange er det, men tror også en del bliver glemt.
det bliver i meget svært og få pension fremover, det er helt sikkert

for der er nok lige en behandlingsmulighed som skal afprøves
MTVRV1 er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 01-04-2014, 23:50   #4
frubipolar
Hvor skulle jeg ellers være
 
frubipolars avatar
 
Tilmeldingsdato: 06-10 2013
Indlæg: 176
Blog Indlæg: 1
Styrke: 10
frubipolar er ny på vejen
Super at du har taget det med her!!!
__________________
Citat:
Life is short so... Kiss slowly - laugh insanely - love truly.

Førtidspensionist siden 1/9-2018.
frubipolar er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 02-04-2014, 16:02   #5
phhmw
Jeg bor her på K10
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.134
Styrke: 31
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
I første DR udsendelse....

bemærkede jeg, at den unge mand, skulle til sin første samtale med distriktpsykiatrien, efter en lang indlæggelse på Rigshospitalet.

Han filmede sig selv, på vej til mødet, virkede særdeles glad og munter.

Men, ....

... efter mødet var han særdeles nedtrykket og meget bekymret.

Var det meningen med det møde, at kaste kendsgerninger i hovedet på ham, bare på det første 1/2 times møde.

Kunne det ikke være gjort bedre? Jeg spørger bare.

Det virkede forkert, efter min mening.

Her lidt oversigt fra DR, som viser at der er fokus på vores psykiske syge medpatienter: Flot indsats DR

http://www.dr.dk/nyheder/tema/2014/usynligt_syg

Som vi kan risikerer at blive klogere af, i at følge.

Det er jo ikke så ringe, endda.

Bedste hilsner

Peter ( som er glad for sine fysiske skavanker, som kan ses af en blind)
phhmw er logget ind nu   Besvar med citat
Gammel 02-04-2014, 21:07   #6
TimeGuest
Har ikke tid til andet end K10
 
Tilmeldingsdato: 24-04 2008
Lokation: Costa del Wassersleben
Indlæg: 2.030
Styrke: 17
TimeGuest er rigtig godt på vej
Der er intet så godt som populistiske tilgange til komplicerede & vanskelige emner :-)


Her kom publikum lige et smut i den psykiatriske zoologiske have med en drejning i quiz-retningen: "find giraffen" og bevæger sig derefter i retning af ugebladenes "ugens glade handicappede".

Man føler sig godt underholdt derhjemme i privaten med hængerøven godt placeret i sofaen og kaffe på kanden & kager på sofabordet ... ja det er li'godt satans ... for det handler jo bare om at tage sig sammen og kæmpe kampen.

Når de udstillede "giraffer" de kan ... så kan alle ...

Hvilket falder godt i forlængelse af Poul Nyrup Rasmussens initiativ: http://www.psykisksaarbar.dk/ hvor "giraffen" blot er: Psykisk Sårbar.

Vel på samme måde som en MS'er bare er fysisk sårbar ... ala:

http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/Kuns.../27/131654.htm


Det man efter sådan et oversalg af området står tilbage med i den terapeutiske situation, det er gruppen af de svære & behandlingsresistente tilfælde ... incl. dem der sidder på de skærmede afdelinger i årevis, svingdørspatienterne, der er on/off i forsøget på bare at komme igennem en dagligdag osv.

Men DR's historie er jo rigtig god spin i en politisk kontekst, der handler om at gøre svære problematikker til en individuel udfordring - og magter den enkelte ikke udfordringen, så lukker pengekassen mere eller mindre.


Når det er sagt, så er der intet odiøst i at fortælle "den gode historie", blot den sættes ind i det rette perspektiv og således ikke skaber mere skygge hos de, der allerede sidder i skyggen.

Vi kender sikkert alle personer med psykiatriske problematikker / ICD-diagnosekoder ... enten i det nære eller i den mere brede offentlighed.

Jeg er bekendt med en del inden for kunst og forskning [1], der har en klar psykiatrisk problemstilling ind over deres virke ... herunder enkelte der har modtaget Nobelprisen.

Vi finder mao. "girafferne" overalt ... og de - "girafferne" - er sågar - iflg. min overbevisning - af afgørende betydning for at dette samfund udvikler sig i en berigende retning.


Når det er sagt, så handler det i høj grad om at skabe de rette betingelser for de, der har andet end rene mainstream behov ... og det gør man ikke ved at lade nogle få "Karl Smarte" med jakkesæt & slips løbe med væsentlige dele af samfundsværdierne, for her efterflg. at vælte regningen over på bla. den gruppe som DR aktuelt har fokus på.

Med den aktuelt ført økonomisk "reform"politik overfor gruppen, evner man i høj grad at smide barnet ud med badevandet, før der overhovedet måske er noget positivt at skrive hjem om.

Nu kan man på forhånd ikke kapitalisere "udkommet" af at "investere" i gruppen. I stedet bør man give gruppen som helhed, og tilsvarende grupper, mulighed for at leve det gode liv - imedens vi / fællesskabet venter på gennembruddet hos en vis procentdel af gruppens individer ... for vi kan ikke på forhånd vide, hvor et værdifuldt gennembrud vil sker.


Alt det her sagt/skrevet/nævnt FØR vi tager hul på en analyse af, hvilket fællesskab ønsker vi og hvilket fællesskab der give alle nogle gode livsbetingelser der vil berige os som fællesskab, på ikke nødvendigvis lige vilkår, da ulige mennesker ikke kan gøres lige ...

Hvilke værdier er det vi som fællesskab skal satse på - her er DR's udsendelse klar i spytter: det er mainstream, der er det gode liv.

Få et arbejde (som alle andre) og ligne alle andre (så de ikke kan spotte dig som den du er).

Forbrugs- og gældsslaver der arbejder for at de slipseklædte jakkesæt kan leve det luftige jetset liv på andres bekostning - det er et godt mainstreamliv, som det aktuelt er defineret i den førte politik - ligesom det ikke er psykiatriens opgave at være samfundsrevolutionerende ...


Note:
------
1: For at tage nysgerrigheden i opløbet, og her kun medtaget nogle ganske få stykker, hvor kriteriet er, at de enten selv har omtalt emnet / på anden vis har beskrevet deres livshistorie eller at det er så åbenlyst at det er synligt for de fleste (herunder de der ved hvad de skal kikke efter).

Tove Ditlevsen - http://da.wikipedia.org/wiki/Tove_Ditlevsen
Michael Strunge - http://da.wikipedia.org/wiki/Michael_Strunge
Janet Frame - http://en.wikipedia.org/wiki/Janet_Frame
Sinéad O'Connor - http://en.wikipedia.org/wiki/Sin%C3%A9ad_O%27Connor
Jerry Newport - http://en.wikipedia.org/wiki/Jerry_Newport
Temple Grandin - http://en.wikipedia.org/wiki/Temple_Grandin
Vernon L. Smith - http://en.wikipedia.org/wiki/Vernon_L._Smith
Barbara McClintock - http://en.wikipedia.org/wiki/Barbara_McClintock
Holger Bech Nielsen - http://da.wikipedia.org/wiki/Holger_Bech_Nielsen

... listen kan blive meget længere ... med "kendte" personer fra både ud- og indland ... og der vil givet også være nogle imellem, som vil overraske publikum meget ...

På ovenstående liste er i øvrigt 2 Nobelpris-modtagere og mindst 2 mulige kandidater på listen ;-)

BTW: Er dr nogen der har en idé om, hvad Michael Stipe får fremført i: "Losing My Religion" ? Er det er religiøst budskab, eller er det noget helt andet ?
__________________
.
Jocelyn Pook – Hell, Fire And Damnation + Masked Ball: http://www.youtube.com/watch?v=9QEG2Mk184A

BTW: Er du kvik, så er løsningen her: https://www.youtube.com/watch?v=z9pD_UK6vGU
TimeGuest er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 03-04-2014, 16:49   #7
Mella
Bruger
 
Mellas avatar
 
Tilmeldingsdato: 29-10 2005
Indlæg: 742
Styrke: 17
Mella er ny på vejen
Citat:
Oprindeligt indsendt af TimeGuest Se meddelelser
Der er intet så godt som populistiske tilgange til komplicerede & vanskelige emner :-)


Her kom publikum lige et smut i den psykiatriske zoologiske have med en drejning i quiz-retningen: "find giraffen" og bevæger sig derefter i retning af ugebladenes "ugens glade handicappede".

Man føler sig godt underholdt derhjemme i privaten med hængerøven godt placeret i sofaen og kaffe på kanden & kager på sofabordet ... ja det er li'godt satans ... for det handler jo bare om at tage sig sammen og kæmpe kampen.

Når de udstillede "giraffer" de kan ... så kan alle ...

Hvilket falder godt i forlængelse af Poul Nyrup Rasmussens initiativ: http://www.psykisksaarbar.dk/ hvor "giraffen" blot er: Psykisk Sårbar.

Vel på samme måde som en MS'er bare er fysisk sårbar ... ala:

http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/Kuns.../27/131654.htm


Det man efter sådan et oversalg af området står tilbage med i den terapeutiske situation, det er gruppen af de svære & behandlingsresistente tilfælde ... incl. dem der sidder på de skærmede afdelinger i årevis, svingdørspatienterne, der er on/off i forsøget på bare at komme igennem en dagligdag osv.

Men DR's historie er jo rigtig god spin i en politisk kontekst, der handler om at gøre svære problematikker til en individuel udfordring - og magter den enkelte ikke udfordringen, så lukker pengekassen mere eller mindre.


Når det er sagt, så er der intet odiøst i at fortælle "den gode historie", blot den sættes ind i det rette perspektiv og således ikke skaber mere skygge hos de, der allerede sidder i skyggen.

Vi kender sikkert alle personer med psykiatriske problematikker / ICD-diagnosekoder ... enten i det nære eller i den mere brede offentlighed.

Jeg er bekendt med en del inden for kunst og forskning [1], der har en klar psykiatrisk problemstilling ind over deres virke ... herunder enkelte der har modtaget Nobelprisen.

Vi finder mao. "girafferne" overalt ... og de - "girafferne" - er sågar - iflg. min overbevisning - af afgørende betydning for at dette samfund udvikler sig i en berigende retning.


Når det er sagt, så handler det i høj grad om at skabe de rette betingelser for de, der har andet end rene mainstream behov ... og det gør man ikke ved at lade nogle få "Karl Smarte" med jakkesæt & slips løbe med væsentlige dele af samfundsværdierne, for her efterflg. at vælte regningen over på bla. den gruppe som DR aktuelt har fokus på.

Med den aktuelt ført økonomisk "reform"politik overfor gruppen, evner man i høj grad at smide barnet ud med badevandet, før der overhovedet måske er noget positivt at skrive hjem om.

Nu kan man på forhånd ikke kapitalisere "udkommet" af at "investere" i gruppen. I stedet bør man give gruppen som helhed, og tilsvarende grupper, mulighed for at leve det gode liv - imedens vi / fællesskabet venter på gennembruddet hos en vis procentdel af gruppens individer ... for vi kan ikke på forhånd vide, hvor et værdifuldt gennembrud vil sker.


Alt det her sagt/skrevet/nævnt FØR vi tager hul på en analyse af, hvilket fællesskab ønsker vi og hvilket fællesskab der give alle nogle gode livsbetingelser der vil berige os som fællesskab, på ikke nødvendigvis lige vilkår, da ulige mennesker ikke kan gøres lige ...

Hvilke værdier er det vi som fællesskab skal satse på - her er DR's udsendelse klar i spytter: det er mainstream, der er det gode liv.

Få et arbejde (som alle andre) og ligne alle andre (så de ikke kan spotte dig som den du er).

Forbrugs- og gældsslaver der arbejder for at de slipseklædte jakkesæt kan leve det luftige jetset liv på andres bekostning - det er et godt mainstreamliv, som det aktuelt er defineret i den førte politik - ligesom det ikke er psykiatriens opgave at være samfundsrevolutionerende ...


Note:
------
1: For at tage nysgerrigheden i opløbet, og her kun medtaget nogle ganske få stykker, hvor kriteriet er, at de enten selv har omtalt emnet / på anden vis har beskrevet deres livshistorie eller at det er så åbenlyst at det er synligt for de fleste (herunder de der ved hvad de skal kikke efter).

Tove Ditlevsen - http://da.wikipedia.org/wiki/Tove_Ditlevsen
Michael Strunge - http://da.wikipedia.org/wiki/Michael_Strunge
Janet Frame - http://en.wikipedia.org/wiki/Janet_Frame
Sinéad O'Connor - http://en.wikipedia.org/wiki/Sin%C3%A9ad_O%27Connor
Jerry Newport - http://en.wikipedia.org/wiki/Jerry_Newport
Temple Grandin - http://en.wikipedia.org/wiki/Temple_Grandin
Vernon L. Smith - http://en.wikipedia.org/wiki/Vernon_L._Smith
Barbara McClintock - http://en.wikipedia.org/wiki/Barbara_McClintock
Holger Bech Nielsen - http://da.wikipedia.org/wiki/Holger_Bech_Nielsen

... listen kan blive meget længere ... med "kendte" personer fra både ud- og indland ... og der vil givet også være nogle imellem, som vil overraske publikum meget ...

På ovenstående liste er i øvrigt 2 Nobelpris-modtagere og mindst 2 mulige kandidater på listen ;-)

BTW: Er dr nogen der har en idé om, hvad Michael Stipe får fremført i: "Losing My Religion" ? Er det er religiøst budskab, eller er det noget helt andet ?
Enig TimeGuest.

Den udsendelse tror jeg, er gennemsyret af og fra Socialstyrelsen.

Så blev det endda en borderliner, som løb af med første præmien af de 3 erhvervsledere.
Dejligt for hende, at hun fik den hjælp og terapi, som hjalp hende.
Nu er det her en alvorlig diagnose og den spænder vidt og hjælpen er også afhængig af, hvor tidlig og hvornår indsatsen bliver givet.
Jeg har en gang læst, at Morten Kjølby som er tilknyttet overlæge for klinik for personlighedsforstyrrelser, skrev, at 70 % af personer med borderline forsøger selvmord mindst en gang i deres liv og 6-9 % gør det.

I skærende kontrast med den udsendelse…..
At se det der, kan jo virkelig stigmatisere – hvis man ikke lige ligesom om, var det vildt meget i forvejen med deres andre t i l t a g.

Der er jo så meget.

Kommunalreformen i 07 bevirkede, for mig bekendt, at de fleste kommuner selvvalgt overtog det social psykiatriske område fra amterne og dermed deres viden.
Nu er det ’hele’ blevet til store besparelser for brugerne, for de magter ikke opgaven.
I stedet har Social styrelsen sammen med KL lavet en HELHEDSPLAN:
http://shop.socialstyrelsen.dk/produ...etodehandbog-1
Lyder fint, men fordi jeg desværre lige befinder mig i feltet, så er det rædselsvækkende for mine med fæller og mig selv. Orker ikke lige, at beskrive det.
Det handler kort om væk fra omsorg og recovery, til resultater, skematisering og skalarisering af mennesker.
Først skal vi beskrive og udlevere os fuldstændig.
Dernæst bliver vi plottet ind i et pc skema med points… og herefter bliver vi fulgt og ’skaleret’ af en sagsbehandler/socialrådgiver, om vi lever op til ’noget for noget’…..
Dem der ikke kan formulere sine behov, ikke kan og magter at følge ’delmålene’, bliver smidt ud til højre.

Peter.
Siger vel sig selv, at denne fyr troede og håbede på, at n u var der hjælp.
For langt de fleste af os, er de meget begrænsede om end lige med ingenting.
*Bedre psykiatri* - er for rigtig mange af os blevet til ’rædselsvækkende psykiatri’.

Her er et speciale, som er skrevet omhandlende Helhedsplanen, kommunerne og brugerne i socialpsykiatrien.
Det er omfattende hårrejsende læsning og jeg kan ikke linke til det, men jeg har mailet til mentoren og hun svarede ’ at det altid er bedst, hvis den viden vi laver kan bruges til noget af andre’.
Bare at Google: At Styre Det Ustyrlige

I rædsel, men kan ikke længere tie

Og tak til Buster :-) og Einstein:

Verden er et farligt sted.
Ikke på grund af dem der gør det onde, men på grund af dem, der ser på,
uden at gøre noget
__________________
Ingen slipper levende fra livet - jeg lever, mens jeg er her.

Sidst redigeret af Mella; 03-04-2014 kl. 17:04.
Mella er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 03-04-2014, 20:29   #8
phhmw
Jeg bor her på K10
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.134
Styrke: 31
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
Lad dem bare, vi er kloge nok til at gennemskue dem!

Kære TimeGuest.

Kære Mella.

Jeg tror jeg forstår, hvad I forsøger at sige. Især hvad der menes i mellem linierne. Jeg er enig.

Mella skriver det jo direkte:

"Den udsendelse tror jeg, er gennemsyret af og fra Socialstyrelsen."

Under 2den verdenskrig, da landbruget solgte alt vores smør til vores sydlige naboer, var margarine pludselig blevet en sund og næringsrig spise, som danskerne blev overbevist om. Indtil 1945 hvor smør pludselig blev sundt at indtage påny.

Jeg er ikke akademiker, kun gået i skole i ca 5 år, hvor det bestod af 7 forskellige skoler, 3 plejefamilier og 2 børnehjem.... alt indenfor 2 år.

Så der var s.. fart over feltet, for en lille knægt.

I 2010 - 11 havde jeg min gang i Folketinget, grundet et lovforslag som jeg og fremsynede mennesker arbejdede for at få igennem. Det lykkedes delvis.
Men under arbejdet med lovforslaget, dukkede der helt tilfældigt op en meget negativ artikel på www.altinget.dk til skade for vores meninger.

Jeg kan naturligvis ikke dokumenterer min særdeles gode mavefornemmelse for de faktiske forhold, men jeg er 100% sikker på, at en fremtrædende (for mig kendt navn) embedsmand, helt tilfældigt naturligvis, har ringet til sit journalist-netværk og bestilt en "negativ" artikel, som tilgodeså det offentliges synspunkter. Den ene hånd vasker jo den anden.

Så "Den udsendelse tror jeg, er gennemsyret af og fra Socialstyrelsen" er absolut ikke fjern i mine betragtninger.

Men jeg har valgt, at tro på, at befolkningen kan snydes!

Befolkningen kan endda snydes i lang tid.

Men,..... befolkningen kan s.. ikke snydes gennem længere tid.

Derfor er jeg af den mening, at DR er i gang med en positiv række af udsendelser, som bringer gode spørgsmål op.

Gode spørgsmål kræver gode svar.

Se bare på problematikken, at psykisk syge ikke har de samme muligheder for at forsikre sig. Det kan naturligvis ikke fortsætte.

Det er muligt, at "nogen" forsøger at snyde os, med bestilte udsendelser, men lad dem om det, hvis det er korrekt.

Jeg er overbevist om at DRs tema udsendelser om de psykisk syge, munder ud i positive små skridt, både på kort og lang sigt.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/04/03/145931.htm

"Alka ændrer praksis: Alle psykisk syge bliver velkomne hos os

Alka vælger ligesom flere andre forsikringsselskaber at droppe spørgsmål om helbred til potentielle kunder
."

Nu sidder de andre markedstingsdirektører og tænker: "Satans, vi skulle have være de første til at tage imod de psykisk syge, nu mister jeg markedsandele"

Så lad "dem" bare forsøge at manipulerer med os, men de kan ikke stoppe udviklingen.

Andre kloge folk, forsøger nu at få beslutningstagerne til at blande sig.

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2014/03/25/142721.htm

Bedste hilsner

Peter

PS.

En lille fidus, som vi holder for os selv!

Når jeg er i Folketinget, med min fine kørestol, nyder jeg at kører rundt i de flotte gange og ser på alle de smukke billeder der hænger i gangene.
Jeg tager gæstekortet af, tager en blyant bag øret og lidt papirer i skødet, så er der ingen der hverken bemærker eller antaster mig.

En dag sad jeg i et hjørne og nød livet. Pludseligt kommer 2 personer gående imod hinanden og da de er ud for hinanden, krammer og kindkysser disse 2 personer hinanden og fortsætter sammen ned ad gangen. I samtale med hinanden. Ganske hyggeligt at betragte.

Men det jeg ikke kunne lide, var at den ene var politiker og den anden var landskendt journalist. Om de er i familie med hinanden eller bare gode venner kan jeg naturligvis ikke udtale mig om, men....

.....ingen af de ca 198 Folketings tilmeldte journalister og deres redaktioner, skal under nogen omstændigheder gå og kindkysse med politikerne.

Efter min mening skulle alle redaktionerne fjernes fra Folketinget, hvor journalister med pressekort skulle have fri adgang til samtlige rum, som ikke er låst og dermed passe deres arbejde for os borgere og deres redaktioner. Det var en for mig kedelig oplevelse, som har foranlediget en skepsis fra min side af.

Sidst redigeret af phhmw; 03-04-2014 kl. 21:07.
phhmw er logget ind nu   Besvar med citat
Gammel 04-04-2014, 08:38   #9
TimeGuest
Har ikke tid til andet end K10
 
Tilmeldingsdato: 24-04 2008
Lokation: Costa del Wassersleben
Indlæg: 2.030
Styrke: 17
TimeGuest er rigtig godt på vej
Først tak for alle bidragene i denne tråd - i en større kontekst er emnet meget interessant. Og som I også er inde på, er det af betydning, at der sættes fokus på området


Jeg gætter på, at FruBipolar og Mella har en mere direkte og konkret tilgang til emnet ... Mella nævner det sågar, hvorimod jeg fornemmer at Peter / phhmw har en mere almen tilgang til emnet.

Og sådan kan alle supplere med hver deres vinkel - rigtig godt og hatten af for det.


Jeg forsøger at se helt overordnet på emnet - samtidig at jeg ikke underkender detaljen.

I den forbindelse, kan man ikke løsrive psykiatrien fra den eksisterende samfundsorden. Psykiatriens opgave er således som udgangspunkt at hjælpe patienten med at leve inden for rammerne af den eksisterende samfundsorden.

Igennem mindst de sidste 20 år, har linjen været at nedlægge dele af de psykiatriske sengepladser ud fra den betragtning, at patienten skulle behandles i eget nærmiljø af en distriktpsykiatrisk enhed.

Det har ikke altid virket efter hensigten - og i dag er sengepladserne skåret så meget ned, at der er patientgrupper, der har indlæggelse behov, som bliver afvist i modtagelsen.


Hvis man én gang har siddet med et forældrepar med en psykotisk og selvmordstruet ung teenager og hjemviser dem, så ved man hvad jeg her taler om. Forældrene må have vagten på skift og være henholdsvis psykiatrisk sygeplejerske og psykiater. Og den eneste opfordring man kan give forældrene er: kom igen med jeres barn! ... hvor det i virkeligheden her & nu var indlæggelse med en faglig indsats, der var behov for.

Sådan en situation er konsekvensen af, at det psykiatriske område igennem årene er blevet misrøgtet. Nu nævner jeg Børne & ungepsykiatrien specifikt, fordi det er kendt, at ressourceren flyder noget lettere i retning af det område omvendt voksenpsykiatrien der har dårligere kår. Publikum er velkommen til at google på regionernes Børne & ungepsykiatriske tilbud, herunder antallet af sengepladser, for at overbevise sig selv om kapacitetens omfang.


Regionsformand for Region Hovedstaden Vibeke Storm Rasmussen (S) har igennem årene været dygtig med slagtekniven over for de psykiatriske sengepladser og sådan har det overordnet set givet også været rundt i de øvrige regioner ...

Når nu Riget fattes værdier i en sådan grad, at regningen skal væltes ud over de svageste og de syge, er det vi skal spørge os selv: hvor bliver værdierne i dette land af?

Jeg vil gætte på, at 1/4 af de psykiatriske patienter kunne undgås, dersom fællesskabet gav den persongruppe gode levevilkår og endnu 1/4 af indlæggelserne kunne begrænses eller undgås, dersom man tog adækvat vare på patientens tilstand under opløbet ... tilbage vil så være ca. halvdelen af patienterne, der vil kræve en længerevarende psykiatrisk behandling og indlæggelse i akutfasen, hvor udskrivningen først skulle ske når pt. var færdigbehandlet og ikke når der var pladsmangel.


Hvad er så gode levevilkår?

Ja det er jo et interessant spørgsmål.

Det er sådan at man kan inducere en psykose i de fleste mennesker ved at udsætte dem for fysisk og psykisk press. Der er individuelle forskelle på hvor meget der skal til ... men de fleste vil bukke under før eller siden.

Hvordan harmonerer den viden med regeringens førte (reform)politik og den praktiske virkelighed, når den borger der har hjælp behov møder myndigheden?

Det er sådan at hvis et menneske får utilstrækkelig med føde og taber sig under grænsen for deres vægtinterval ... så vil nogle stykker allerede her udvikle psykotiske træk ... hvordan hænger det sammen med nedsættelsen af KH til unge, så de hverken har til vådt eller tørt?

Får de fuldt adækvat næring eller springer de over og taber sig? Og vil nogle i den proces udvikle psykiske komplikationer, som fx psykoser?

Nogle udvikler PTSD i kontakten med det offentlige hjælpesystem osv.


Spørgsmålet det er vigtig at adressere er derfor: Hvordan udvikler vi et fællesskab, der i mindre grad skaber syge mennesker - såvel fysiske som psykiske?

Gør vi det ved 1) at bibeholde og stimulere et system, hvor værdierne strømmer ud af fællesskabet i retning af store værdikoncentrationer, herunder i udlandet, eller 2) gør vi det ved at bremse og vende den udvikling og bruge værdierne til at skabe gode rammer for mennesker?

De nye Nets-ejere regner med at tjene 13 milliarder på syv år - så spørger jeg: hos hvem skal værdierne høstes i sidste ende?

Er det hos det danske folk, eller har Nets planer om selv at sætte seddelpressen igang og trykke de 13 milliarder?

Og sådan kan vi blive ved med at rette fokus imod forskellige områder, hvor der suges værdier ud af fællesskabet med dermed følgende behov for spare"reformer" målrettet udsatte grupper ... medens der deles ud til mere rødvin til vi andre.

Citat:
Bankpakke 2 ligner stadig Danmarkshistoriens største tyveri
Mere og mere tyder på, at danskerne blev snydt, da de grådige banker skulle reddes.
http://politiken.dk/debat/profiler/h...oerste-tyveri/


Mit budskab er: Tingene hænger overordnet sammen - og det er ikke løsningen at fordybe sig i detaljen og fluekneppe kommaer og justere små afsnit i en lovtekst - man skal have fingeren nede i bolledejen og ud fra det afsæt gå systematisk til værks i retning af løsninger der virkelig optimere forholdene.

Det er ikke noget der nås inden for en valgperiode - med eller uden kindkys i korridoren. Samtidig med at det er nemt nok at lide afsavn på andres vegne bag et skrivebord eller en pult i folketingssalen uden substantiel kendskab til det, som man træffer beslutning om.

Endelig vil jeg sige, at der hjemme hos Hr. & Fru Danmark med hængerøven i sofaen nok er mere opmærksomhed på forskellen på margarine & smør end der er på god & dårlig psykiatri og dens sammenhæng med det fællesskab den er en del af.

Margarine & smør er meget enkel at forholde sig til - hvorimod psykiatrien er et noget mere komplekst emne, der tillige (heldigvis) sjældent berører et flertal af befolkningen i en egentlig klinisk betydning.

Så, jo jeg tænker godt at et flertal af befolkningen kan snydes på det område ... de stemmer jo gladelig politiker ind i magtens centrum til at regulere området som det aktuelt foreligger.

Fx de psykisk syge på kontanthjælp tænker jeg ikke har det specielt godt ... Mella giver et indblik i kategoriseringen af gruppen.

Der er givet lang vej fra de få solskinshistorier (som vi så på DR) til hverdagen for flertallet af gruppen med psykiatriske problemstillinger.

DR har så heldigvis andre udsendelser på programmet, der viser den noget mere dystre side af området.

Og som Mella er inde på, så kan psykiatriske problemstillinger være direkte livstruende med selvmord til følge ... men man kan faktisk også i sjældnere tilfælde dø af en ubehandlet svær psykose ... simpelt hen fordi kroppen bryder sammen på samme vis som ved svær ubehandlet stress.
__________________
.
Jocelyn Pook – Hell, Fire And Damnation + Masked Ball: http://www.youtube.com/watch?v=9QEG2Mk184A

BTW: Er du kvik, så er løsningen her: https://www.youtube.com/watch?v=z9pD_UK6vGU
TimeGuest er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 04-04-2014, 12:21   #10
phhmw
Jeg bor her på K10
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.134
Styrke: 31
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
Med fingerne........

.... helt nede i bolledejen har jeg gennem en årrække, været helt tæt på den psykisk syge verdens diagnoser. Der, hvor man kan smage de mindste molekyler. Noget forstår jeg, endnu mere forstår jeg ikke.

Der, hvor du TimeGuest beskriver forældres, helt vanvittige, virkelighed.

Da jeg fornemmer, at du og andre, har en stor indsigt i denne tråds emne, håber jeg I vil sætte jer ind i følgende beskrivelse og spørgsmål og eventuelt komme med jeres viden, fornemmelse og gerne erfaringer, hvis de er faktuelle.

VEJ nr 9614 af 08/11/2010 Gældende

https://www.retsinformation.dk/FORMS...ASPX?ID=134099

Vejledning om behandlingsansvarlige og ledende overlægers ansvar for patienter, der er idømt en behandlingsdom eller en dom til ambulant psykiatrisk behandling.

"– Ved en behandlingsdom forstås i denne vejledning, at en patient har fået en dom til behandling på psykiatrisk afdeling eller er under tilsyn heraf. En behandlingsdom forudsætter som udgangspunkt, at behandlingen indledes med indlæggelse på psykiatrisk afdeling. Overlægen kan beslutte at udskrive patienten til fortsat ambulant behandling. Patienten vil i givet fald kunne genindlægges på psykiatrisk afdeling, om nødvendigt med politiets hjælp, uden at patienten opfylder kriterierne for tvangsindlæggelse jf. psykiatrilovens bestemmelser. Afhængigt af dommen vil det være overlægen eller kriminalforsorgen sammen med overlægen, der træffer bestemmelse om genindlæggelse."

Bemærk den med rødt markeret tekst:

"uden at patienten opfylder kriterierne for tvangsindlæggelse jf. psykiatrilovens bestemmelser"

Følgende spørgsmål er ikke hypotetisk, men fra den virkelige verden.

Har du eller andre været i den situation, hvor familien og nærmeste pårørende, har oplevet, at en eller flere læger har fremprovokeret en situation, hvor den psykisk syge bliver voldelig ( i den mildere skala) og efterfølgende bliver civilt stævnet af lægen/lægerne, for vold?

Familien og rådgivere oplever ( kan være en forkert opfattelse men mistanken er til stede) at situationen var velovervejet planlagt fremprovokeret, netop for at give anledning til slutresultatet, at patienten får en voldsdom og lægen/lægerne derved har mulighed for at omgås "kriterierne for tvangsindlæggelse jf. psykiatrilovens bestemmelser" og som der nævnes i denne Vejledning:

"Patienten vil i givet fald kunne genindlægges på psykiatrisk afdeling, om nødvendigt med politiets hjælp, uden at patienten opfylder kriterierne for tvangsindlæggelse jf. psykiatrilovens bestemmelser. Afhængigt af dommen vil det være overlægen eller kriminalforsorgen sammen med overlægen, der træffer bestemmelse om genindlæggelse."

Faktuelt har lægen ønsket patienten genindlagt, men har muligvis ikke juridisk belæg for en indlæggelse iht "tvangsindlæggelse jf. psykiatrilovens bestemmelser" men har nu "magten" tilbageført til sig selv og dermed retten til indlæggelse.

Jeg har været særdeles overrasket over, at en psykiater indgiver en stævning for vold, imod en af sine egne patienter.

En patient skal naturligvis tvangs indlægges, hvis det er nødvendigt.

Under de lovkrævede regler, som lægerne har til rådighed.

Men med denne Vejledning, kan patienten/mennesket miste sin retssikkerhed, hvis mistanken er korrekt.

Den civilretslige dommer vil sandsynligvis/naturligvis lytte til en psykiater, hvis denne under domsforhandlingerne, rådgiver dommer om at patienten burde have en behandlingsdom, hvor læger fremadrettet kan omgås de almindelige regler om tvangsindlæggelse og gøre brug af sin nye ret iht til ovenstående Vejledning.

Har du TG eller andre haft kendskab til denne problematik?

Bedste hilsner

Peter
phhmw er logget ind nu   Besvar med citat
Svar

Emne Værktøjer
Visningsmetode

Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum
Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 06:47.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension