K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Sagsformidler hjørnet > Alt det andet

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Alt det andet Her kan du stille de spørgsmål hvis du ikke lige mener at det høre til under fleks, førtidspension eller sygedagpenge dog ikke politisk indhold som skal lægges under kategorien Samfund og Politik

Svar
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 17-02-2014, 23:43   #41
frida
Klart Afhængig af K10
 
fridas avatar
 
Tilmeldingsdato: 17-08 2007
Indlæg: 482
Styrke: 17
frida er rigtig godt på vej
Web: jeg var ikke klar over nøgne tæer ikke er på K10. Nøgne tæer plejer ellers at være en meget aktiv K10' så det er ærgerligt, men måske NT vender tilbage igen?

Ja, jeg er klar over det er mange år siden skaden er opstået.

Jeg er tilhænger af Øfeldt og jeg vil meget gerne afprøve deres behandling hvis det blev muligt, som nævnt før, og jeg har meget stor respekt for den måde de formår at rykke mennesker og give dem deres førlighed tilbage.

Jeg er også udmærket i stand til at tage en beslutning om behandling udenhverken positive eller negative input fra andre om en given behandlingsmåde.

Men jeg vil stadig gerne tage beslutningen på et oplyst grundlag.

Og på netop tyve år kunne man vel så forvente at den slags fejl og børnesygdomme var luget ud, og at man derfor nu i 2014 kunne nyde godt af en "optimeret" udgave af Øfeldt.

Selvom øvelserne nok kan virke tradtionelle skal man ikke tage fejl af at det er one-on-one træning på avanceret plan.

Da jeg hørte om øfeldt første gang, og det er også tyve år siden, var Øfeldt de førende i rygbehandling når man hørte dem omtalt i behandler-miljø, så man må vel formode at også dehar udviklet og perfektioneret deres metoder?

Men uanset Nøgne Tæers dårlige oplevelse er tyve år gammel, så finder jeg det stadig relevant, i forhold til at tage en beslutning på et oplyst grundlag, at høre hvad det er for en negative oplevelse personen har haft.

På K10 deler vi både gode og dårlige erfaringer med andre special-læger, behandlere- og behandlingsformer.
Og her er det muligt også med Øfeldt-metoden at opnå en bredere viden på baggrund af en brugers personlige erfaringer, så mener jeg ikke de kan afskrives på baggrund af at det er mange år siden.

Vi søger alle at bedre vores helbred og øge vores livskvalitet. Og det gerne uden at trække for mange nitter, dertil er prisen for høj, når vi vælger forkert.

Og også i denne del er man alene i sin sygdom.

BTW: har jeg taget fejl? er tråden ikke til indsamling af Øfeldt-viden?Frida

Sidst redigeret af frida; 17-02-2014 kl. 23:49.
frida er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 18-02-2014, 00:18   #42
Webmaster
Webmaster
 
Webmasters avatar
 
Tilmeldingsdato: 06-10 2005
Lokation: Køge
Indlæg: 9.806
Blog Indlæg: 3
Styrke: 67
Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10
Jeg ved ikke hvad trådstarter har tænkt sin tråden skulle være til...men nu er det jo heller ikke trådstarter du henvender dig til...men til en som har lavet et indlæg i tråden...

Jeg kender absolut intet til den behandling eller øfeldt....

Men det ikke mening at ville danne sig et billede af en behandling ud fra 20 år gamle hændelser...

De folk der behandlede NT kan være døde af alderdom i mellemtiden..

Så det var såmænd bare et godt råd til dig at du måske skulle søge efter nogle nye hændelser fra den behandling i en ny tråd....

Så du kan danne dig et NUTIDIGT billede af det og ikke skal danne dig det ud fra noget der er sket for 20 år siden...

Ang det at oprette sin egen tråd....tja det fortæller jeg alle som begynder at spøger folk i en tråd som bare har svaret på et indlæg...som ikke er trådstarter..

Det bliver noget rod og tråden afspores desværre hurtigt...og det kan man undgå ved bare at lave sin egen selvstændige tråd...

Men er det da et problem at lave en ny tråd ja så kan du altid henvende dig privat og så skal jeg nok hjælpe..
__________________
Webmaster er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 18-02-2014, 00:38   #43
frida
Klart Afhængig af K10
 
fridas avatar
 
Tilmeldingsdato: 17-08 2007
Indlæg: 482
Styrke: 17
frida er rigtig godt på vej
Web: Tak, det vil jeg gøre.
Det vil være en stor hjælp.

Frida
frida er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 16-03-2015, 00:28   #44
phhmw
Moderator
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.500
Styrke: 33
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
Mit sygdomsforløb hos diverse hospitaler og Øfeldt

http://www.rygforeningen.dk/debatfor...er-og-oefeldt/

Kort om mig: 23-årig uddannet personlig træner og fitnessinstruktør, 183 cm, 78 kg og veltrænet! Lyder fantastisk, ikke? Lige indtil jeg for et års tid siden, under øvelsen ”dødløft”, fik pludselige smerter i ryggen.

Det blev starten på et langt smertehelvede. De akutte og meget voldsomme smerter svandt efter en uges tid, og jeg begyndte igen at styrketræne. Men smerterne vendte tilbage og blev bare værre og værre. Til sidst kunne jeg ikke sidde i mere end 30 minutter uden smerter i baller og lænd.

Smerterne påvirkede min dagligdag så meget, at jeg blev sygemeldt fra både mit arbejde og studie til fysioterapeut. En scanning viste stor diskusprolaps i lænden (L5-S1), og jeg blev opereret i august 2014. Jeg fik stivgørende synfix operation, hvor man fjernede diskus mellem L5 og S1, derefter blev der sat afstandsstykke ind imellem 5. lændehvirvel og korsbenet, og det hele blev skruet sammen. To skruer i L5 og to skruer i S1.

Hilsen Peter
phhmw er logget ind nu   Besvar med citat
Gammel 25-08-2015, 21:49   #45
phhmw
Moderator
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.500
Styrke: 33
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
Gana beretter om sin søn.

http://www.k10.dk/showthread.php?t=30823

http://www.k10.dk/showpost.php?p=330262&postcount=21

"Min søn er spastiker og er igennem næsten 14 år blevet trænet og trænet og trænet hos diverse fysioterapeuter. Faktisk har vi igennem alle årene gået til fys mindst to gange om ugen - i perioder tre gange om ugen...
OG derudover har vi trænet og trænet og trænet hjemme - ikke efter fys anvisning men efter mit hoved og ikke intensivt eller vildt og voldsomt på nogen måde - bare stille og roligt i det daglige uden egentlig at kalde det træning.

Min søn var meget svajrygget og havde en ret dårlig og noget usikker gang, som div fysioterapeuter igennem årene alle sammen forsøgte at afhjælpe med især balanceøvelser.

MEN så "opdagede" vi Øfeldt og hans træningsmetoder....

Og da vi i den periode IKKE var bevilget vederlagsfri fys, men selv betalte alligevel så tog vi en uge til Sjælland og på fire dage var sønnen hos Øfeldt og blev undersøgt, testet og trænet i ialt 3 x 1½ time... altså 4½ times træning ialt...

Han voksede fysisk målbart 3cm på de fire dage ! hans gang blev helt anderledes, hele hans holdning ændrede sig... på FIRE dage !

Efterfølgende har vi stillet krav til hans sædvanlige fysioterapeut - om at træne og strække efter Øfeldts principper... OG støder panden på en mur! for det mener en del fysioterapeuter ikke kan være rigtigt! men efter at have skiftet dem ud på stribe er han nu i træning ved en der har accepteret vores krav om udstrækning og det er vi lige nødt til at nøjes med i øjeblikket. (det er så også det vigtigste i den her forbindelse)

Min søn der 1½ år gammel fik en prognose der bla hed elkørestol (manglende kraft i arme/hænder til manuel stol) er i dag en ung mand på 20år, der er i lære som mekaniker, på nedsat tid - for han bliver hurtigere træt, men altså uden kørestol eller andre hjælpemidler i det daglige.

Desværre har Øfeldt ikke klinikker andre steder end på Sjælland, og vi bor på fyn og den bevilling sønnen har til vederlagsfri fys nu - kan ikke bruges på Sjælland da det er en anden region.

Og med det her prøver jeg egentlig bare at sige - tænk dig om, vær bevidst om hvilken behandling du modtager, stil krav, forlang at blive hørt, forlang at få forklaret præcis hvad det er de (!) mener deres behandling gør. OG vurder selv - og stol på dig selv - så du får præcis den behandling du selv tror på og kan stå inde for, sæt dig ind i præcis hvad din diagnose betyder...
Det er din krop, det er dig der skal leve med den resten af dit liv, det er dig der bestemmer ALTID
"

PH. Det er kloge ord, som Gana giver udtryk i det markerede afsnit, som alle patienter med problemer i bevægelsesapparatet burde kende og følge.

Hilsen Peter
phhmw er logget ind nu   Besvar med citat
Gammel 19-12-2015, 22:03   #46
phhmw
Moderator
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.500
Styrke: 33
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
En tetraplegiker, en ung medpatient, som jeg har fulgt.

Da jeg startede ved Øfeldt Centrene, i en specialkørestol, som det absolut sidste forsøg på at forbedre min egen situation, med max Metadon smertebehandling og opgivet af det etablerede behandlersystem, bemærkede jeg en ung mand, der var tetraplegiker.

Vi har senere beskæftiget os lidt med det politiske arbejde, for at forbedre behandlingsmulighederne, for især unge mennesker.

I den forbindelse har den unge mand skrevet til Folketinget, som jeg syntes andre skulle have glæde af og muligvis blive påvirket, til at være nysgerrig.

Til andre unge med svære handicaps: Giv aldrig op!

Folketinget,
Christiansborg,
1240 København K
Att.: Folketingets sundhedsudvalg.

Jeg var tilstede under lovforslag 46 den 16. nov. Vedr.indlemmelse i § 79

Jeg skriver her fordi jeg blev rystet over hvor mange politikker som stod og udtalte sig om et optrænings center og en behandlingsmetode som de tydeligvis intet anede om, en politikker har aldrig set centret, hvordan kan man så udtale sig om dette.

Da der er så mange som ikke har forstået forskellen mellem Øfeldt Centret og fysioterapi har jeg prøvet at skrive min Ulykke og oplevelse af behandlingsmetoder.

Som udlært klejnsmed ville jeg læse videre til Maskinteknikker og skulle starte med at læse til efteråret 1992.

Men skæbnen ville noget andet, for sommeren 1992 ændrede alt sig for mig efter en badeulykke. Jeg flækkede en knogle i nakken og blev lammet, jeg blev en grøntsag i en alder af 20 år. Diagnose.: Tetraplegiker, lammet i arme og ben.
Jeg havde inden den egentlige ulykke på arbejdet fået en stor jernbjælke væltet ned i nakken og kom derefter på Slagelse Sygehus, hvor de syede mig sammen i nakken, dog uden at tage et røntgenbillede, så jeg kan ikke se, hvor meget der skete den dag.

På ulykkesdagen efter arbejde skulle en kammerat og jeg ud at bade ved Kobæk strand i Skælskør. Fra stranden løb vi ud i vandet og kastede os i bølgerne, jeg husker,at jeg dykkede ned og ramte bunden med skulder og pande meget blødt, men åbenbart nok til at jeg flækkede en knogle i nakken. Jeg lå på maven i vandet og kunne ikke røre mig, hvorved det endte med,
at jeg druknede.

Min kammerat fik reddet mig op og fik tilkaldt hjælp. Jeg kom først på Slagelse Sygehus, de sendte mig straks videre til Rigshospitalet med politi eskorte. Jeg vågnede et par dage efter med slanger alle steder. Jeg lå i stræk, skruer ind i kraniet med modvægt på. Meget smertefuldt, det føltes, som jeg havde ild i hele kroppen. Jeg blev givet alt det morfin, min krop kunne tåle.
Der gik flere dage, inden de fik tid til at operere mig, jeg fik af vide, at der blev ved at komme patienter, som var akut.

Det tog ca. 4 måneder på rigshospitalet, hvorfra jeg blev flyttet til Fysiurgisk Hospital Hornbæk, der var jeg så ca. 6 måneder, hvorfra jeg til sidst udskrev mig selv.

Trods det at jeg var indlagt der 24 timer i døgnet, trænede jeg kun 1 times fysioterapi ud af disse. At ligge på en madras og prøve at rulle rundt gav ikke mig meget mening. Mit ønske var at få styrket musklerne og se, hvilke muskler jeg kunne få i gang igen. Med styrke, så skulle det nok komme
at kunne rulle rundt på en madras.
Ydermere udtalte chef-fysioterapeuten, at jeg ikke ville blive bedre. Det var et voldsomt slag at få en sådan udmelding.

Jeg fik intet ud af Fysiurgisk Hospital Hornbæk. Det fysioterapi, jeg gjorde der, kunne jeg også gøre der hjemme. Det gjorde jeg så, en kammerat kom og trænede med mig en time om dagen, vi lavede styrkeøvelser på gulvet. Af dette kom jeg længere frem end træningen, jeg havde fået på Fysiurgisk Hospital Hornbæk.

Da jeg lå på Rigshospitalet blev jeg fortalt, at når jeg kom på Hornbæk, så var der ingen grænser for, hvad de kunne gøre for mig, der var jo badetræning og meget mere. Men jeg kom jo som nævnt til Hornbæk og fik den store rundvisning. Her så jeg bl.a. reglerne for badebassinet, hvor
der stod: For benyttelse af badet skal man være selvhjulpen! Så tænkte jeg på, om jeg nu var kommet det rigtige sted hen.

Da jeg kom hjem fra hospitalet, skulle kommunen hjælpe mig i min nye situation, men jeg må sige, at det magtede de ikke rigtig. Jeg boede på første
sal uden elevator. Kommunen skulle være mig behjælpelig med en bolig i gadeniveau. I stedet ville de give mig en plejehjemsplads. Jeg fandt selv
en bolig i løbet af en 1 uge i gadeniveau.

Personlig hjælp kunne kommunen heller ikke rigtig finde ud at hjælpe med, så det endte med, at min mor kom til at passe mig i 4 år, indtil jeg havde fået nok af Skælskør Kommune og flyttede til Roskilde Kommune.

Efter hospitalet, og et par måneder hjemme på min nye bopæl, skulle jeg finde ud af hvordan jeg kom videre. Træning var prioritet nr. 1 for mig. Kommunen kunne tilbyde mig træning på Slagelse Sygehus, men kun hvis jeg var indlagt.
Fysioterapeuterne var som regel på 1.sal, og de var ikke stærke nok til at behandle mig og gøre noget ved min spasticitet.

Jeg fandt frem til Øfeldt Centret og fik 3 træningsdage à 2 timer ugentlig. Dengang havde Centret ikke overenskomst med Vestsjællands Amt, så jeg måtte selv betale kr. 81.000, -for de første 10 måneders behandling hos Øfeldt. Ialt blev jeg kr. 240.000,- fattigere grundet div. udgifter til transport mv., hvorefter jeg flyttede til Roskilde Kommune og kunne nu få vederlagsfri behandling på Øfeldt Centret.

Jeg havde ikke oplevet så kraftfuld behandling før,som den jeg fik på Øfeldt Centret. Den måde man her bliver fikseret på træningsbænken med remme, så man kan ramme specielle muskelgrupper, og hvor behandlerne er stærke nok til at bryde min spasticitet. Ingen anden behandling havde fået mig til at føle mig træt og givet mig følelsen af, at jeg havde fået brugt hele kroppen.

Dette var en seriøs behandling, fysioterapi kan ikke gøre dette for mig.

Da jeg var flyttet til Roskilde kunne kommunen her godt hjælpe mig. Jeg fik hjælpere i alle dagtimerne, og de kørte mig også til træning på Øfeldt Centret.

Årene gik med hjælp og hård træning på Øfeldt Centret, og i forbindelse med at min bror er bosat i USA kom jeg i kontakt med en professor i nervekirurgi, hvor jeg blev undersøgt. Jeg fik konstateret en væskeboble, siddende i rygmarven ved skadestedet, og derfor blev jeg opereret i USA. Denne væskeboble var kommet ved slaget fra ulykken og havde lagt pres på nervebanerne, så intet signal kunne passere. Ydermere blev jeg fortalt,
at hvis jeg var blevet opereret på Rigshospitalet med det samme, ulykken skete, og havde fået taget trykket af boblen i rygmarven, så ville der have været en stor chance for, at jeg ikke havde været lammet så alvorligt.

Efter års træning i Øfeldt Centret var jeg ved at kunne klare mig selv, og havde ikke brug for personlig hjælp fra kommunen længere, og med denne operation i USA var jeg i stand til at intensivere min træning i Øfeldt Centret.
Jeg var nu også i stand til at køre bil og fik så min første bil efter ulykken.

I Januar 2006 tog jeg til Kina og blev opereret af Dr. Houngyun Huang.
Jeg fik lavet en, ”olfactory ensheathing cell transplantation” det er nogle celler som ligger i næseryggen som blev transplanteret ind i ryggen på skadestedet. Jeg syntes ikke jeg fik så meget ud af dette, men det var også året før at jeg fandt ud af at der var nogle læger som turde behandle med stamceller.

På min tur til Kina havde jeg mødt Mike, en mand fra Montana i USA. Mike havde været i Kina for det samme som mig. Mike kontaktede mig i Maj 2007 at han havde fundet en amerikansk læge som behandlede med stamceller, men det foregik i Den dominikanske republik, da det ikke er lovligt at behandle mennesker i mange andre lande.

I April 2007 var jeg i Den Dominikanske Republik for at få stamceller sammen med Mike. Jeg fik ca.10 millioner stamceller, det var en utrolig oplevelse at få cellerne, jeg tror ikke at jeg kan huske i min tid som rygmarvsskadet at jeg har følt mig sådan i live. Jeg følte mig stærk og som om min krop bare ville stå op.

Da jeg var hjemme igen, havde jeg sådan en lyst til bare at træne og træne. Jeg kunne mærke en bedre fornemmelse af mine muskler og jeg
kunne gøre mine muskler i benene rigtig trætte. Jeg fornemmede også at jeg var bedre til at stå i mit ståstativ.

Jeg har efterfølgende fået flere behandlinger og er i dag i stand til at stå frit fra knæene og op, det vil sige at jeg kun støtter med fødderne og knæene.I dag november 2010 træner jeg stadig på Øfeldt centret.

Jeg kan jeg presse 14 kg med mine ben, det da godt gået fra at være helt lam i benene.

Fysioterapi ville aldrig kunne have givet mig dette.

Øfeldt Centret er det eneste sted, jeg har oplevet, som har, kunne få mig fysisk frem og holde smerterne nede på et niveau hvor jeg kan leve.


Den unge mand har min dybeste respekt og har hjulpet mig med fiduser, som kan bruges, når man har lammelser i anus, som jeg.

Hilsen Peter

Bilag

http://ofeldt.dk/index.php?id=99

http://docplayer.dk/9601962-Jeg-var-...else-i-79.html

http://www.ryk.dk/hvad-er-en-rygmarvsskade

13.513

Sidst redigeret af phhmw; 19-12-2015 kl. 22:22.
phhmw er logget ind nu   Besvar med citat
Gammel 20-12-2015, 11:27   #47
stampe
Jeg bor her på K10
 
Tilmeldingsdato: 14-12 2007
Indlæg: 4.289
Styrke: 20
stampe er rigtig godt på vej
Superfint så mange er blevet hjulpet. TØ val vek også milevidt forud for sin tid.

Kan stadig være lidt af en gåde, hvordan kiropraktik og også Teddy Øfeldt i sin tid fik det blå stempel i for hold til så meget andet.

Sidst redigeret af stampe; 20-12-2015 kl. 11:42.
stampe er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 20-12-2015, 11:37   #48
phhmw
Moderator
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.500
Styrke: 33
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
Fremsynede politikere, som den unge mand efterlyste da han hørte hvad der blev sagt fra Folketingets talerstol.

Fremsynede politikere er bla. skyld i at Øfeldt-metoden er underlagt Sundhedsloven og dermed til at rykke mennesker fra plejehjem til førtidspension, fra førtidspension til fleksjob, fra fleksjob til revalidering, fra revalidering til §56.

90% af mine medpatienter har som jeg stående i deres journaler fra det etablerede behandlersystem: "alle behandlingsmuligheder opbrugt"

Derfor kære stampe.

Hilsen Peter

Bilag
http://ofeldt.dk/index.php?id=77

http://www.rygforeningen.dk/debatfor...er-og-oefeldt/

Sidst redigeret af phhmw; 20-12-2015 kl. 11:42.
phhmw er logget ind nu   Besvar med citat
Gammel 21-06-2017, 22:38   #49
phhmw
Moderator
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.500
Styrke: 33
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
I anledning af at vi i år kan fejre 50-års jubilæum....

http://ofeldt.dk/fileadmin/downloads/Invitation.pdf

VI FEJRER 50-ÅRS JUBILÆUM!

KOM TIL RECEPTION ONSDAG DEN 6. SEPTEMBER 2017 FRA KL. 13.00 – 18.00
PÅ ØFELDT CENTRENES RØDOVRE-AFDELING,
MOSE ALLÉ 8, 2610 RØDOVRE
I anledning af at vi i år kan fejre 50-års jubilæum, vil det glæde os at se patienter, læger, politikere, samarbejdspartnere og venner af huset.

phhmw

50 år med resultater andre behandlingsformer må give op over for! TAK!

Lad os kippe med flaget.

Hilsen Peter

Bilag

http://ofeldt.dk
phhmw er logget ind nu   Besvar med citat
Gammel 16-11-2023, 10:28   #50
phhmw
Moderator
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.500
Styrke: 33
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
Øfeldt i Belle Centret Lægedage

https://www.facebook.com/reel/344283211526229

Med venlig hilsen
phhmw er logget ind nu   Besvar med citat
Svar

Emne Værktøjer
Visningsmetode

Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum
Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 22:51.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension