Se enkelt indlæg
Gammel 01-03-2010, 10:21   #9
Ragdoll
Har ikke tid til andet end K10
 
Ragdolls avatar
 
Tilmeldingsdato: 01-12 2008
Lokation: Aabenraa
Alder: 64
Indlæg: 2.005
Blog Indlæg: 4
Styrke: 19
Ragdoll er ved at flytte ind på K10Ragdoll er ved at flytte ind på K10
Citat:
Oprindeligt indsendt af curls Se meddelelser
Hej, førtidspensionister på den gamle ordning kan søge om varmetillæg, helbredstillæg, personligt tillæg osv. Det kan førtidspensionister ikke få på den nye ordning.
Her kan de få dækket tilskud til f.eks. tandlægebehandling,fodbehandling, medicin, briller osv.
Her er et link til de forskellige tillæg, man kan få:
https://www.borger.dk/Emner/pension-...r/default.aspx
Hej Curls,

Der eksistere en eller anden misforståelse om at "gamle" førtidspensionister kan søge i øst og vest, om alt muligt til alt muligt.
Og sådan ser det da også ud når man læser lovene og vejledningerne, men virkeligheden er en helt anden.
1) Man opgraderede ikke den "gamle" pension, med netop den undskyldning at en "gammel" FPer kunne søge alle disse tilskud, ja det var jo nærmest et slaraffenland af tilskud der kunne søges.

2) en "gammel" førtidspension ligger mellem 2.000 og 3.000 lavere i bruttoindkomst end den nye FP. Uanset om du er gift eller enlig.

3) Det vil sige at med §100 i hånden er nye istand til at få om ikke alle så ihvertfald nogle af de udgifter betalt som vi fik at vide at vi kunne få dækket gennem §17 stk2, og at vi derfor ikke havde behov for at få samme beløb i pension.

4) Virkeligheden ligger langt fra lovene. Jeg er på gammel førtidspension, jeg er gift og på brøkpension, min brutto indkomst per måned ligger på 8.125 kr (netto ca. 6.400), enhver ansøgning jeg har lavet, eller forespurgt om har fået et blankt nej. Om min mand tjener gode penge, døm selv, han er på voksen SU. Som sagt kommer det an på ens tillægsprocent, som i mit tilfælde, der på grund af min mands SU, betyder at den er på 0%. Jo vi har det godt på den gamle FP.

Undskyld, men jeg kan godt blive lidt sur over at der stadig er nogle der tror at vi gamle FPere har det som blommen i et æg.

Nå, men tilbage til §100, jeg vågnede i morges, og i det øjeblik jeg slog øjnene op, blev det mig bevidst at §100 er ikke for "Nye" FPere, nej den er for alle mellem 18 og 65 år uanset om man er på førtidspension eller ej:

§ 100. Kommunalbestyrelsen skal yde dækning af nødvendige merudgifter ved den daglige livsførelse til personer mellem 18 og 65 år, med varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne og til personer med varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, der efter § 15 a i lov om social pension har opsat udbetalingen af folkepensionen. Det er en betingelse, at merudgiften er en konsekvens af den nedsatte funktionsevne og ikke kan dækkes efter anden lovgivning eller andre bestemmelser i denne lov.

Læg mærke til at der ikke står noget om FP. Den kan også søges af den kørestolsbruger, der er uddannet revisor, med eget firma og som tjener 2,5 millioner om året, §100 er nemlig ikke trangs eller behovsbestemt. Derfor kan alle med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse uanset anden indkomst, søge §100 hvis de kan godtgøre at de har ekstraudgifter på grund af deres funktionsnedsættelse, og læg mærke til at der står ikke at kommunen kan men at de skal yde et sådant tillæg, hvis man kan sandsynliggøre merudgifter på mere end 500 kr. per måned.

Når jeg siger alle, så er det dog ikke helt rigtigt, for som der står lidt længere nede i stk 5:

Stk. 5. Personer, der modtager pension efter § 14 i lov om højeste, mellemste, forhøjet almindelig og almindelig førtidspension, er ikke berettiget til ydelser efter denne bestemmelse, medmindre de tillige er bevilget personlig hjælpeordning efter § 96.

Det vil sige at førtidspensionister, på den "gamle" ordning som de eneste her i landet ikke kan søge hjælp efter §100, men er igen igen henvist til §17 stk2 i den gamle pensionslov, efter hvilken der kun gives støtte efter en vurdering af hustandens samlede indkomst, og gæt igen, i de allerfleste ansøgninger efter §17 stk2, skønner kommunen at FPeren selv er istand til at klare udgiften, ellers kan man jo forsøge om man kan få et banklån, som var den besked jeg fik.

Aktivlovens § 81 & 82 er igen paragraffer, hvor der kun ydes hjælp efter en individuel trangs og behovsvurdering.

Det skurer godt nok af forskelsbehandling så det batter i mine ører.



Ragdoll
__________________
THE GOLDEN RULE - Those who have the gold, makes the rules!
Ragdolls Blog
Gensidig Forsørgelsespligt - Nej Tak!

Sidst redigeret af Ragdoll; 01-03-2010 kl. 10:29.
Ragdoll er ikke logget ind   Besvar med citat