Se enkelt indlæg
Gammel 17-09-2017, 21:33   #615
phhmw
Moderator
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.726
Styrke: 33
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
Ulf Baldrian Kudsk Harbo mail til Ankestyrelsens Tilsyn

Alle kan gøre et eller andet i kampen for retssikkerheden i Danmark og fx klage til Ankestyrelsen, som står for at lave tilsyn med om kommunerne overholder loven.

Jeg har netop sendt denne mail til Ankestyrelsen som har overtaget det kommunale tilsyn efter statsforvaltningen [email protected]

Kære Kommunale tilsyn

Der er mange kommuner, som ikke lever op til Retssikkerhedslovens paragraf 3 stk 2. om at offentliggøre sagsbehandlingsfrister på det sociale område.
Der er mange borgere, som får at vide at de ikke kan søge om Fleksjob og ressourceforløb på det foreliggende grundlag og bliver afholdt fra at få en begrundet afgørelse med klagevejledning i årevis.

Her er et offentliggjort eksempel på en borger som på trods af mange rykkere for en afgørelse måtte vente i mere end 6 år efter en ansøgning om fleksjob på en afgørelse.

https://www.facebook.com/notes/jane-...?fref=mentions

Der er mange kommuner som slet ikke har fastsat frister for ansøgninger om ressourceforløb

(København http://www.kk.dk/sites/default/files...ister_2017.pdf ,

men også mange kommuner, som har offentliggjorte frister, men som skriver at fristen først løber fra den dato hvor nødvendig dokumentation er til stede

(Norddjurs
http://www.norddjurs.dk/media/207865...dsomraadet.pdf eller skriver at fristen først løber fra det afsluttende partshøringstidspunkt

(Kalundborg https://www.kalundborg.dk/Om_kommune...arfrister.aspx )

Jeg vil hermed anmode Ankestyrelsen om at iværksætte et tilsyn med kommunerne i forhold til hvorledes de forskellige kommuner offentliggør frister for ansøgninger om ressourceforløb og fleksjob.

Som en del af tilsynet vil jeg bede Ankestyrelsen om at forholde sig til


1) Om borgeres ret til at ansøge om ressourceforløb og fleksjob på det foreliggende grundlag respekteres i kommunernes offentliggjorte sagsbehandlingsfrister.

2) Hvor lang tid en kommune må bruge på at samle nødvendig dokumentation når en borger anmoder om at der påbegyndes en sag om ressourceforløb eller fleksjob på det foreliggende grundlag.

I den forbindelse vil jeg gøre opmærksom på at det er praksis at en sag om førtidspension på det foreliggende grundlag skal være samlet og fristen begynde at løbe mindre end 3 uger efter ansøgningstidspunktet - Jævnfør Ankestyrelsens principafgørelse nr. 39-17 om førtidspension - foreliggende grundlag - rehabiliteringsteam - genforelæggelse - påbegyndelse af sag om førtidspension.

Principafgørelse 39-17 "Gældende" https://www.retsinformation.dk/Forms...aspx?id=192242

Vh Ulf Harbo


phhmw

Ovenstående viser, at andre også har bemærket vores aktivitet her på k10 og Facebook hvor mange af vores link bliver brugt som oplysende dokumentation.

Vi må se, hvad det nye Tilsyn ved Ankestyrelsen besvare de logiske spørgsmål med.

Jeg har kontakt til Ulf og samarbejder i alle forhold.

Hilsen Peter

Sidst redigeret af phhmw; 17-09-2017 kl. 21:46.
phhmw er ikke logget ind   Besvar med citat