Se enkelt indlæg
Gammel 02-08-2017, 13:24   #3
Nørd
Lever på K10
 
Tilmeldingsdato: 23-11 2014
Indlæg: 1.079
Styrke: 11
Nørd er ny på vejen
Ifølge borger.dk er det korrekt at du som førtidspensionist kan få højere boligstøtte, prøv at læse denne side:

https://www.borger.dk/bolig-og-flytn...gstoette-soege
Citat:
Hvis du bor til leje og ikke er pensionist, skal du betale mindst 2.008 kr. (2017) om måneden af din husleje for at være berettiget til at få boligstøtte.
Du kan i 2017 højst få:
Hvis der ikke bor børn i boligen 1.004 kr. pr. md.
Citat:
Hvis du er tilkendt førtidspension efter 1. januar 2003, skal du betale mindst 2.008 kr. (2017) om måneden af din husleje for at være berettiget til at få boligstøtte.
Du kan i 2017 højst få:
Hvis der bor ingen eller op til 3 børn i boligen 3.532 kr. pr. md.
Tilsyneladende har du det samme "loft" på boligsikringen som forældre med 3 børn når du er førtidspensionist.
Som ikke pensionist er dit max beløb langt lavere når du er enlig end når du er familie.
Men fordi det er muligt er det jo ikke sikkert at det sker for dig, det kommer jo an på din indtægt, antal kvadratmeter, husleje osv.

Har du prøvet boligstøtte beregneren på borger.dk?
https://www.boligstoette.dk/calculat...lator/benefits

Derudover kan du jo som kontanthjælpsmodtager blive ramt af kontanthjælpsloftet som skær en del af din ellers berettigede boligstøtte.

Hvis du tidligere har været på kontanthjælp kan det ændrede beløb så være fordi du ikke længere er ramt af kontanthjælpsloftet og derfor får din fulde boligstøtte tilbage når du fjernes fra kontanthjælp???

Jeg vil sige som Webmaster, ring hellere en gang for meget end en gang for lidt.
Det ville være rigtigt surt at miste boligydelse fordi man tror at de har modtaget nogle papirer og hvis du mister penge af den grund, vil du formentlig ærgre dig gul og blå over at du ikke lige fik lavet den telefonopringning.

Med hensyn til a-conto i forbindelse med boligstøtte så er det fordi at man beregner boligstøtte fra måned til måned og hvis du har skiftende indtægt fra måned til måned så bliver den boligstøtte som sendes til boligselskabet forskellig hver måned og derfor vil det beløb du betaler i husleje kunne ændre hver eneste måned.
Det bliver jo nok ikke et stort problem for dig som førtidspensionist medmindre du har andre indkomster ved siden af pensionen som ændrer på din månedlige indtægt.

https://www.borger.dk/bolig-og-flytn...tte-regulering
Nørd er ikke logget ind   Besvar med citat