Emner: legater
Se enkelt indlæg
Gammel 07-12-2015, 22:14   #4
Nørd
Lever på K10
 
Tilmeldingsdato: 23-11 2014
Indlæg: 1.079
Styrke: 11
Nørd er ny på vejen
Normalt trækkes anden indtægt i ressourceforløbsydelsen.

Nu nævner du ikke hvilket legat du har fået, men legater, der er fritaget for beskatning efter ligningslovens § 7, nr. 6, medfører ikke fradrag i ressourceforløbsydelsen.

http://star.dk/da/Ydelser-og-ferie/R...ceforloeb.aspx


Med hensyn til boligstøtten som du spørger til, så er boligstøtten jo beregnet ud fra husstandsindkomsten.

§ 6. Beregningen af boligstøtte sker på grundlag af husstandsindkomsten.

§ 7. Som medlemmer af husstanden medregnes ansøgeren, dennes ægtefælle, hjemmeværende børn og andre, der har fast ophold i lejligheden uden at være logerende.

Stk. 2. Det er en betingelse for, at et barn skal medregnes ved beregningen af boligstøtte, at barnet er under 18 år og bor i lejligheden.


https://www.retsinformation.dk/forms...aspx?id=167840


Faktisk ser det ud til at også legater indgår i beregningen.

Ad 2.4. Fastsættelse af regler om engangsbeløb og feriepenge:
Det drejer sig for det første om engangsbeløb som legater, fratrædelsesgodtgørelser og andre beløb, der udbetales på en gang til støttemodtageren, og som i modsætning til løn, pension og lignende, ikke kan siges at vedrøre en bestemt periode.

Der foreslås i loven indført en udtrykkelig regel om, at sådanne engangsbeløb medregnes i husstandsindkomsten fra udbetalingstidspunktet og i resten af boligstøtteåret. Engangsbeløbet kommer således til at svare til en lønstigning for den del af året, hvor beløbet er til rådighed for støttemodtageren.


https://www.retsinformation.dk/Forms....aspx?id=88355


Hvis ovenstående er korrekt, ja så kan du risikere at legatet medfører en mindre boligstøtte, det kommer an på din hustandsindkomst.
Nørd er ikke logget ind   Besvar med citat