Se enkelt indlæg
Gammel 23-04-2015, 13:42   #6
mik16
Talknuseren
 
Tilmeldingsdato: 27-02 2011
Lokation: Lolland
Alder: 67
Indlæg: 1.272
Styrke: 15
mik16 er rigtig godt på vej
Citat:
Oprindeligt indsendt af mika Se meddelelser
Mik - skal det forstås sådan, at hvis man pga en lidelse, arbejdede på nedsat tid på eget intiativ, så ville man godt efterfølgende kunne få tilkendt fleksjob af kommunen på vilkår med en fuldtidsløn?
Ja korrekt.. UANSET tidligere timer i sidste ordinære job inden en fleksbevilling, giver det samme regler, ydelse m.m.

En efterfølgende ledighedsydelse før fleksjobbet, afhænger kun af hvad man kom fra af ydelse.. Sygedagpenge eller fx. kontanthjælp.. Der findes kun 3 ledighedsydelser. Og de er totalt uafhængigt af tidligere jobs timer.

Når man så senere får et fleksjob, så er ALLE stillet ens som udgangspunkt.. Uanset hvilken sats man fik af ledighedsydelse og tidligere timer i det sidste ordinære job..

I perioden op til bevillingen af en fleksvisitation, så bør timer i det sidste/nuværende ordinære job, ikke være afgørende.. Det der er afgørende er om sygdommen betyder at arbejdsevnen er væsentlig nedsat i forhold til et fuldtidsjob. Og i ethvert job..

Der har været en masse ballade omkring hvad væsenlig nedsat arbejdsevne er.. Der rumstere mange rygter om, at den skal være nedsat med mindst 50 %.. Det stemmer ikke, og ankestyrelsen har i foråret 14 måtte trække i land.. Det ER og bliver en helt konkret vurdering fra sag til sag.. Typisk er det kun arbejdsprøvninger der vil vise om arbejdsevnen er nedsat nok til at være væsenlig nedsat.

Jeg har et link på min hjemmeside til den radioudsendelse der startede debatten, og til ankestyrelsens tidligere holdning/ ændring i fortolkningen.

(( Tip Hvis man vil høre udsendelsen på linket, så giv den lige lidt tid. Så BURDE den starte på rigtige sted. ))

http://www.fleksjoblolland.dk/side.asp?Id=171179

Sidst redigeret af mik16; 23-04-2015 kl. 14:09.
mik16 er ikke logget ind   Besvar med citat