Se enkelt indlæg
Gammel 17-09-2014, 15:52   #1
Webmaster
Webmaster
 
Webmasters avatar
 
Tilmeldingsdato: 06-10 2005
Lokation: Køge
Indlæg: 9.806
Blog Indlæg: 3
Styrke: 67
Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10
Skillelinjen mellem førtidspension og fleksjob i få timer

Vorherre til hest...

Nu er der lige udkommet en vejledning om skillelinjen mellem førtidspension og fleksjob i få timer..

Vejledningen er udkommet d. 11. september 2014

Vejledningen hedder "Vejledning om dokumentationskravet ved behandling af sager, hvor det er åbenbart formålsløst at udvikle arbejdsevnen"

Linket til denne vejledning kan desuden findes under vores nyttige links

I denne vejledning står der følgende:

Citat:
B. Skillelinjen mellem førtidspension og fleksjob i få timer
I nogle sager, hvor en borger aktuelt har en meget begrænset arbejdsevne, vil kommunen visitere en borger til fleksjob i få timer om ugen.

Det fremgår af vejledning om fleksjob, at

”En person, hvis arbejdsevne er varigt og væsentligt nedsat, og hvor det vurderes, at personen aktuelt har en meget lille arbejdsevne, kan blive visiteret til et fleksjob, hvis der er mulighed for, at den pågældendes arbejdsevne kan udvikles, således at personen kan øge sin arbejdsindsats indenfor en rimelig periode.

Hvis arbejdsevnen ikke vurderes at kunne forbedres, og den pågældende kun kan arbejde få timer om ugen, skal kommunen vurdere, om der skal indledes en sag om førtidspension.

Personer, hvis arbejdsevne permanent er meget begrænset, eller personer, der er så syge eller har så betydelige funktionsnedsættelser, at arbejdsevnen ikke vil kunne forbedres, vil kunne tilkendes førtidspension. ”

Det betyder, at der skal være en velbegrundet og realistisk mulighed for, at arbejdsevnen kan forbedres inden for en rimelig periode, i de tilfælde hvor kommunen visiterer en borger med en meget begrænset arbejdsevne til et fleksjob i få timer om ugen.
Kilde: http://sm.dk/filer/lovstof/vejlednin...bejdsevnen.pdf

Så er det at man spørger ind til alle de mennesker som er visiteret til fleksjob på 1 time og nedefter...

Hvad er det lige der er sket i disse sager...

Er alle de sager....sager hvor man efter det første fleksjob vil tildele førtidspensioner hvis disse mennesker IKKE er kommet op i tid...

Det kan vel ikke være anderledes...ihvertfald ikke hvis man skal følge ovenstående vejledning..

Så er man visiteret til et fleksjob på mindre end et par timer....altså under 2 timer...ja så skal man bestemt holde øje med hvad der sker efter første revurdering...og sikre sig at ovenstående vejledning bliver fulgt og at der gives en førtidspension hvis man ikke er kommet op i tid i sit fleksjob..
__________________
Webmaster er ikke logget ind   Besvar med citat