Se enkelt indlæg
Gammel 11-06-2014, 09:37   #164
phhmw
Moderator
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.741
Styrke: 33
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
Tvang forsøgsperiode, ny sygedagpenge reform.

http://www.avisen.dk/guide-det-betyd...ig_271346.aspx

http://www.ftf.dk/aktuelt/ftf-nyhed/...0og%20Analyser

Guide: Se de helt nye regler for sygedagpenge

Her vil kun blive fremhævet, hvad der har med tvang at gøre. P

"Den sygemeldte får i en forsøgsperiode på to år ret til at sige nej til lægebehandling. Forsøgsperioden strækker sig fra 1. juli 2014 til 30. juni 2016. Dette gælder dog ifølge Jannie Dyring kun operationer og medicinsk behandling, så sygemeldte skal sige ja til eksempelvis genoptræning og psykologhjælp for at beholde sygedagpengene."

"Et andet forhold som de sygemeldte og organisationerne skal være opmærksomme på, handler om den nye forsøgsordning, der giver sygemeldte ret til at sige nej til lægebehandling. For mens de sygemeldte får ret til at afvise behandling – eksempelvis at tage antidepressiva – får de ikke ret til at modsætte sig, at kommunen forelægger deres sag for regionens kliniske funktion. Hvis de modsætter sig, risikerer de at få frataget deres sygedagpenge. I samme forbindelse fortalte Jannie Dyring, at forsøgsordningen kun omfatter operationer og medicinsk behandling – dvs. at sygemeldte skal sige ja til eksempelvis genoptræning og psykologhjælp, hvis de vil beholde deres sygedagpenge."


Hilsen Peter

PS. I forbindelse med sygedagpengereformen, som bliver vedtaget i dag den 11.juni oplyste beskæftigelsesminister Mette Frederiksen i radioavisen, at i 2013 var der 9000 familier der var røget i "Det Sorte Hul". Om tallet har været de samme gennem årene ved jeg ikke, men blot at denne reform skulle være vedtaget for mange år siden.

Sidst redigeret af phhmw; 11-06-2014 kl. 09:48.
phhmw er logget ind nu   Besvar med citat