Se enkelt indlæg
Gammel 03-12-2013, 00:45   #6
frup
Mit andet hjem K10
 
frups avatar
 
Tilmeldingsdato: 20-10 2011
Indlæg: 632
Styrke: 13
frup er rigtig godt på vej
Citat:
Oprindeligt indsendt af Vendsyssel Se meddelelser
Min pensionskasse har mulighed for at søge om halv og hel invalidepenision. Kravet er ikke manglende erhvervsevne i ethvert fag, men manglende erhvervsevne i det fag, man er uddannet til. Jeg har tænkt mig at søge om ½ invalidepension, for jeg håber på en mere stabil tilknytning til arbejdsmarkedet, hvis jeg kan få ro i at jeg har den halve invalidepension - som økonomisk sikkerhedsnet. På den måde kan jeg slikke mine sår og komme til kræfter i de dårlige perioder og arbejde i de perioder, hvor jeg har det bedre. Man må arbejde op til ½ tid ved siden af, uden ydelsen bliver reduceret.

Jeg er sygemeldt pt. - jeg er diagnosticeret med bipolar lidelse i 2001 (maniodepressiv - også med psykoser). Desuden har jeg en neurologisk lidelse.

Hidtil har jeg efter to revalideringer arbejdet det meste af tiden deltid/halvtid - for 'egen regning' så at sige, for jeg får intet tilskud fra nogen som helst, kun min løn.

Er der nogle af jer, der har erfaring med at søge pension igennem jeres pensionsselskab?
Jeg vil meget gerne høre fra nogen, der har prøvet det.

Mvh

Vendsyssel
Jeg søgte, da jeg var fleksjobber, om invalidepension fra mit pensionsselskab og fik uden problemer tildelt halv invalidepension - pensionsselskabet skulle naturligvis have lægedokumentation. Det betød, at jeg ved siden af min løn som fleksjobber ligeledes fik et månedligt beløb udbetalt fra pensionsselskabet.
Da jeg efter flere år med fleksjob blev sygemeldt fik jeg i stedet midlertidig fuld invalidepension, og denne blev ændret til varig fuld invalidepension, da jeg blev tilkendt førtidspension.
Derudover modtager mine børn under 21 år ligeledes et månedligt beløb...

Jeg har som nævnt ikke haft problemer med dem, men om jeg selv kunne have valgt en halv eller hel invalidepension er jeg usikker på - tror udelukkende mit pensionsselskab går efter graden af uarbejdsdygtighed.

Der er stor forskel på de forskellige selskaber både i forhold til hvornår de tilddeler invalidepension og hvor stort beløbet er.

Jeg ved ikke om følgende gælder alle pensionsselskaber, men i mit er der ydermere nogle regler for, hvordan (eller snarere hvem), der indbetaler til alderspensionen:
Da jeg var i fleksjob stod pensionsselskabet selv for noget af den indbetaling, der ellers normalt påligger arbejdsgiver - jeg betalte selv samme beløb som tidligere.
Nu hvor jeg er på førtidspension og derfor ikke har en arbejdsgiver, der indbetaler til alderspensionen, så har pensionsselskabet overtaget denne del, men jeg kan til gengæld ikke indbetale noget. Selvom beløbet således er mindre i forhold til, hvis jeg stadig kunne arbejde, ja så er det jo ret fantastisk, at der således fortsat spares op til alderdommen.
Det er ikke noget, jeg har søgt om, men blot noget, der er sket automatisk, men tænker at det for mange kan være værd at undersøge, hvilke regler der er i deres pensionsselskab
frup er ikke logget ind   Besvar med citat