Se enkelt indlæg
Gammel 29-11-2013, 10:14   #7
ZikZak
Hjemmevant på K10
 
ZikZaks avatar
 
Tilmeldingsdato: 19-06 2013
Indlæg: 225
Blog Indlæg: 3
Styrke: 11
ZikZak er ny på vejen
Jeg kan ikke lige holde opmærksomheden samlet p.t - så jeg er lidt forvirret - Er din far tilkendt fleksjob? I så fald skal han jo have Ledighedsydelse (med mindre han er selvforskyldt ledig).

Men hvis han ikke er fleksjobber og henvises til kontanthjælp så gælder bl.a. følgende regler:
Er der friværdi i huset skal man først tage lån heri og leve for dette inden man kan få kontanthjælp. Der kan ikke stilles krav om at han skal sælge huset.

Hvis man har en bil hvis handelsværdi overstiger 20.000 kr. skal man sælge den, købe en billigere, og leve af overskuddet fra salget inden man kan få kontanthjælp.

Er man gift, og fra 01.01.14 blot samboende, omfattes man af gensidig forsørgelsespligt. Dvs at hvis ens partner tjener "for meget" er man ikke berettiget til kontanthjælp. Tjener parteneren mindre kan man få et beløb som supplerer lønnen op, så den fælles indkomst svare til to kontanthjælpssatser.

Og ja, sådan er det at være langtidssyg i det danske velfærdssystem. Man tror det bare ikke før man selv, eller ens nærmeste, rammes.

p.s Har I tjekket din fars forsikringer/pensioner? Nogen gange er man heldig at have tegnet en forsikring for tabt arbejdsevne (det burde alle gøre - så sørg for at du selv tegner en her imens du er rask ;-))

Sidst redigeret af ZikZak; 29-11-2013 kl. 10:18.
ZikZak er ikke logget ind   Besvar med citat