Se enkelt indlæg
Gammel 05-11-2013, 16:48   #13
frida
Klart Afhængig af K10
 
fridas avatar
 
Tilmeldingsdato: 17-08 2007
Indlæg: 482
Styrke: 17
frida er rigtig godt på vej
Hej Mabelle

Velkommen til K10


Jeg håber du kan bruge disse links til at finde den information du søger.

Jeg ved ikke hvilken kommune det drejer sig om, så har fundet lidt forskelligt.

Det giver et meget godt overblik over rettigheder, fag-udtryk og hvad man selv kan gøre.

Man kan føle sig meget magtesløs, når man står med så sårbar en pårørende og pludselig føler sig i tvivl om systemets intentioner.

Når det gælder apopleksi/hjerneskade så gælder det især om at få skub i tingene hurtigst muligt, da det er afgørende for den ramte persons fremtidige funktions-niveau, at genoptrænings-planer bliver fulgt meget præcist, uden afbrydelser eller ventetid på fx sløv sagsbehandling eller visitation til de ting der er beskrevet i den genoptrænings-plan man får fra sygehuset.


"Inklusionspakke, erhvervet hjerneskade Hans Knudsen institut:"

http://www.hki.dk/kommune_inklusionspakke_hjernesk/

"Tilpas arbejdet til borgere med hjerneskade"

http://www.hjernekassen.dk/default.asp?PageID=1935

"Håndbog for pårørende til personer med hjerneskade"

http://www.hjerneskadeforeningen.dk/...aaroerende.pdf

Kvalitets-standard der beskriver hvad retningslinier/rettigheder er i kommunen. Alle kommuner har en.

http://ckhm.dk/wm314038

Her står der noget om muligheden for en hjerneskade-koordinator:

http://www.socialstyrelsen.dk/handic...skilde-kommune

Hjerneskadekoordinator
Siden 1. april 2009 har der i Roskilde Kommune været ansat en hjerneskadekoordinator med viden og erfaring med erhvervet hjerneskade.

Hjerneskadekoordinatoren tilbyder råd, vejledning samt koordinering til hjerneskaderamte borgere i Roskilde Kommune. Der etableres tværfaglig og tværsektoriel koordination af rehabiliteringsforløbet. Så tidligt i forløbet som muligt skabes der et overblik over den aktuelle indsats og skabes sammenhæng mellem sygehus og kommune.

Tilbuddet om hjerneskadekoordinatorfunktionen er målrettet borgere i den erhvervsaktive alder mellem 18 og 65 år. Der kan ydes koordinering til borgere over 65 år, hvis borgeren vurderes at være ramt af en kompleks middelsvær/svær hjerneskade.

Hjerneskadekoordinatoren deltager på hjerneskadeteammøderne og koordinerer her med de aktører, som der kan være behov for i hver enkelt borgersag.

Læs mere om Roskilde Kommunes kvalitetsstandard for genoptræning."

Du skriver din kæreste har benyttet sin private sygeforsikring til at blive udredt.

Da jeg på et tidspunkt undersøgte mulighederne for at bruge min private sygeforsikring til en undersøgelse/udredning blev jeg af det privat-behandlingstedjeg kontaktede, anbefalet at blive henvist på det gule sygesikringskort, og derefter benytte mig af det frie sygehusvalg.

Begrundelsen for dette var, at valgte jeg den private ordning, så ville jeg få den "billigste", dvs dårligste, løsning. Så ville jeg kun få en konsultation og lægens vurdering.

Hvis man valgte den almindelige fremgangsmåde så ville jeg blive fuld udredt. Fx sendt til videre udredning hos andre læger/afd/undersøgelse/behandling, som man forventer, og blive fuldt udredt.

Hvis jeg havde valgt privat-forsikring uden denne ret vigtige oplysning, ville jeg måske have tænkt; "Jeg er afsluttet, så det må betyde alt er ok".

Er der andre K10' der har hørt om dette?

Jeg kommer til at tænke på om det kan være en af de ting der er gået galt i din kærestes forsøg på at blive udredt og afklaret ift sit fremtidige funktionsniveau og forsørgelsesgrundlag.

Den anden ting der springer mig i øjnene, er, at din kæreste ikke har fået en diagnose og genoptræningsplan med fra Roskilde?

Jeg har selv haft apopleksi meget tæt inde på livet, som pårørende til en apopleksi-ramt.

Du er velkommen til at skrive til mig i "privat-besked"

Frida

Sidst redigeret af frida; 05-11-2013 kl. 17:11.
frida er ikke logget ind   Besvar med citat