Se enkelt indlæg
Gammel 23-05-2013, 20:32   #1
jensmhansen
På vej til at lære K10
 
Tilmeldingsdato: 23-05 2013
Indlæg: 2
Styrke: 0
jensmhansen er ny på vejen
Udlandsophold i forbindelse med pension

Hej

Jeg skriver på vegne af min far som er spansk statsborger. Han var gift med min danske mor som døde for 5 år siden. Efter hendes død, fik han ret til at få dansk folkepension, men dog kun en brøkdel af den fulde pension, da han kun havde boet i Danmark i 9 år.

Min far er en gammel mand, men alligevel vil han gerne besøge sin familie som bor i Afrika, og disse besøg kan vare op til flere måneder. Hans seneste besøg varede 5 måneder. Efter hans hjemkomst, fik han et brev fra kommunen om at deres kontrolenhed har hørt at han opholder sig i udlandet, og at de derfor gerne vil tale med ham.
Vi har sidenhen fundet ud af at der er en ny lov om at udlandsophold på over 2 måneder skal meldes til kommunen hvis man modtager folkepension. Men er der nogen herinde som ved hvad konsekvensen for hans ophold kan være?
Jeg går ud fra at han skal tilbagebetale noget af den pension han uretmæssigt har modtaget, men kan kommunen fratage ham retten til pension fremover?
Kan vi bruge det argument at han ikke vidste at grænsen var 2 måneder, for det han fik at vide for 5 år siden, var at grænsen var 6 måneder.

Jeg håber der er nogen der kan rådgive om hvilke rettigheder min far har. Det vil være en økonomisk belastning for os (hans børn) hvis vi skal støtte ham.

På forhånd tak
Jens
jensmhansen er ikke logget ind   Besvar med citat