Se enkelt indlæg
Gammel 31-01-2008, 14:37   #1
Stella
Jeg bor her på K10
 
Stellas avatar
 
Tilmeldingsdato: 14-10 2005
Indlæg: 3.069
Styrke: 28
Stella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sig
Talking blog med DI ;-(..eller skal man ;-)

DI har lavet en blog med ham direktøren og andre ...her er et indslag med en dame derfra om førtidspension hvor man kan kommentere

http://www.di.dk/Opinion/blog/mrs/Sk...dsmarkedet.htm


Skal mange have rødt kort ud af arbejdsmarkedet
Jeg har den seneste tid beskæftiget mig en del med den danske førtidspension. Den er nemlig ved at blive evalueret af regeringens embedsmænd. Vi kan dog allerede nu se, at der er store problemer med ordningen, der alt for ofte er et rødt kort ud af arbejdsmarkedet.

Lad mig opremse nogle af de overvejelser politikkerne bør gøre sig:
1) Kan det eksempelvis passe, at danskere i selv en ung alder kan blive i dømt det røde kort ud af arbejdsmarkedet gældende resten af deres potentielle arbejdsliv?

2) Hvordan kan det være, at der er så store forskelle i kommunernes brug af førtidspension? Og at ankestyrelsen har vist, at der er meget store fejl i kommunernes tildeling af førtidspension. (Læs mere i DI Indsigts-artiklen "Kommunerne pensionerer for mange før tid")

3) Mange førtidspensionister arbejder ved siden af deres pension. Kan vi ikke udnytte den "skjulte" arbejdskraft noget mere - særligt set i lyset af, at både offentlige og private virksomheder mangler arbejdskraft.

4) Hvordan kan det være, at en større del af de nye førtidspensionister har været i beskæftigelse umiddelbart op til, at de er gået på førtidspension, når førtidspensionsordningen er tænkt som en allersidste udvej, når alt andet er forsøgt til at fastholde den pågældende person på arbejdsmarkedet.

Nu må I ikke misforstå mig. Jeg er ikke ude efter førtidspensionsordningen. Jeg synes, at det er rigtigt, at vi har en ordning, der sikrer, at de personer, som ikke har den arbejdsevne, der kræves på det danske arbejdsmarked, har et godt alternativ. Men jeg mener, at man skal passe på, at brugen af førtidspension ikke tager overhånd, således at man fejlagtigt får sendt personer, som stadig kan bidrage konstruktivt til det danske arbejdsmarked, ud i kulden for tidligt.

Det er der desværre tegn på sker i dag - og det er derfor, at politikkerne bør kigge den nuværende ordning efter i sømmene.

Hilsen Mette

Emneord: Arbejdsmarked
Stella er ikke logget ind   Besvar med citat