Se enkelt indlæg
Gammel 09-07-2011, 08:33   #10
Ragdoll
Har ikke tid til andet end K10
 
Ragdolls avatar
 
Tilmeldingsdato: 01-12 2008
Lokation: Aabenraa
Alder: 64
Indlæg: 2.005
Blog Indlæg: 4
Styrke: 19
Ragdoll er ved at flytte ind på K10Ragdoll er ved at flytte ind på K10
Hej Mams,

Jeg har ikke læst hele tråden, men der mangler nogle oplysninger.

Er du førtidspensionist, og i så fald, er du på "ny" ordning eller på "gammel" ordning?

Du skriver heller ikke om i ejer jeres hus eller om i lejer det? Og hvorvidt i ønsker at flytte til en ejer- eller lejerbolig?

Uanset så er der muligheder for hjælp, hvis det er en lejerbolig i ønsker at flytte til.

Har du tænkt på at kommunen måske giver afslag fordi de mener det er uholdbart at i bliver boende i huset med de lidelser du har?

At sælge bolig her og nu kan være vanskeligt og man kan nemt ende med at tabe på det hvis man da ikke har ejet huset særligt længe. Men hvis i ejer huset, og flytter til en lejebolig, og ønsker at flytte har i så overvejet at leje huset ud?

Måske, dit helbred taget i betragtning er en lejlighed en mere realistisk løsning? Ligesom at ved en lejebolig ligger de store vedligeholdelsesomkostninger hos udlejeren, og hvis du er førtidspensionist, kan I i en lejebolig få boligstøtte.

Hvis du er førtidspensionist efter de "nye" regler er der mulighed for at søge om hjælp til selve flytteomkostningerne, i henhold til Aktivlovens § 85.

Flytning

§ 85. Kommunen kan yde hjælp til en flytning, som forbedrer ansøgerens eller familiens bolig- eller erhvervsforhold, herunder en flytning, hvor der flyttes fra en bolig med en boligudgift, der ikke svarer til ansøgerens eller familiens økonomiske formåen, til en bolig med lavere boligudgift. Det er en betingelse for hjælpen, at hverken ansøgeren eller ægtefællen har økonomisk mulighed for at betale udgifterne.

Stk. 2. Hvis flytningen sker til udlandet, er det en forudsætning for, at kommunen kan yde hjælp hertil, at ansøgeren er statsborger i eller har særlig tilknytning til vedkommende land, eller at ansøgeren er sikret varige arbejdsmuligheder i landet.


Her står nye førtidspensionister bedre end gamle, da det er nævnt direkte i loven, og gamle FPere skal søge efter §17 stk2, i den gamle pensionslov, der er noget af en gummiparagraf.

Så prøv at overveje at,

Hvis i er ejere af jeres hus og ikke kan sælge i øjeblikket, at leje huset ud.

At flytte til en lejebolig og at søge flyttehjælp i henhold til Aktivlovens § 85.

Og i lejeboligen at søge om boligstøtte, hvilket i kan få tildelt op til 105 m2, hvis i er 2 voksne + 1 barn.

Og så selvfølgelig se jer om efter en mere handicapvenlig bolig.

De fleste af de beskyttede boliger, som kommunen kan anvise er sjældent på mere end 65 m2, og bebos af ældre, enlige, og svært handicappede, og derfor nok ikke lige der hvor i kunne tænke jer at bo.



Ragdoll

PS. Har lige set at i allerede er i lejebolig, hvorfor de jo løser et af problemerne. Jeg har også set at i gerne vil have have, så i kan grille, her i overvejet at leje privat? Der er masser af små ejendomme på landet i de mindre byer man kan leje.

Ellers er der jo også i nogen boligejendomme, stueetagelejligheder med en lille have til eller en terasse.
__________________
THE GOLDEN RULE - Those who have the gold, makes the rules!
Ragdolls Blog
Gensidig Forsørgelsespligt - Nej Tak!

Sidst redigeret af Ragdoll; 09-07-2011 kl. 08:48.
Ragdoll er ikke logget ind   Besvar med citat