Se enkelt indlæg
Gammel 27-06-2011, 23:40   #9
Odenseaneren
Slettet Bruger
 
Tilmeldingsdato: 26-03 2008
Indlæg: 525
Styrke: 17
Odenseaneren er rigtig godt på vej
Hvis du synes Buster, så....

Citat:
Til Arbejdsmarkedsudvalget
 
 
 
27. juni 2011
 
 
Lægekonsulentens Rolle

Jeg kan på beskæftigelsesministeriets hjemmeside læse, at Inger Støjberg er klar med 4 initiativer om lægekonsulenter.


Jeg må indrømme at jeg undrer mig meget over tiltagenes art, specielt punkt nr. 1 .Beskæftigelsesministeriet sender en orienteringsskrivelse ud om lægekonsulenternes rolle


Min undren skyldes, at Ombudsmanden allerede i 2005 gør Socialministeriet opmærksom på, at Socialministeriet ikke har hjemmel i lov til orienteringsskrivelse af 2003. Socialministeriet svarer 15. August 2005 tilbage;


"Socialministeriet er fuldt opmærksom på, at der ikke er hjemmel til at fastsætte bindende regler, om hvilke arbejdsopgaver en bestemt kommunal ansat skal have. Det gælder også lægekonsulenter. Socialministeriet er således enig med Ombudsmanden i, at det er borgmesteren, der har det ledelsesmæssige ansvar for samtlige kommunens ansatte, herunder lægekonsulenten. Det er således borgmesteren, der har det overordnede ansvar for at tilrettelægge arbejdet på en hensigtsmæssig og lovlig måde. Det er derfor også borgmesteren, der må tage stilling til klager over lægekonsulentens arbejde, udtalelser m.v."
  • Jeg vil derfor tillade mig at spørge om, hvorvidt en ny skrivelse vil have hjemmel i lov, samt om den vil være bindende?
Samtidig undrer det mig også, at Inger Støjberg på nogen måde kan være i tvivl om, hvorvidt der er tale om enlige svaler, i forbindelse med at DR sætter fokus på lægekonsulentens rolle.


D. 18. Marts 2009 var der høring på Christiansborg, ang. Lægekonsulentens rolle, arrangeret af Retspolitisk Forening og Socialpolitisk Forening. På tv-indslaget http://www.tv2fyn.dk/video/20432 fremgår det, at hr. Erling Bonnesen efter deltagelse, ville tage problemstillingen op i udvalget.


Tillad mig at linke til medieomtalen i min sag
http://www.tv2fyn.dk/video/20409 Bemærk at min sag efterfølgende kritiseres af en jurist – netop fra Den Sociale Højskole. Det selvom den uden problemer er gledet både igennem Ankenævn og Patientklagenævnet, uanset der;
  • Er stillet diagnose af sociallægen, uden belæg for dette
  • Er tilsidesat diagnose, stillet af 2 uafhængige speciallæger
  • Er fremsat et skøn, der ikke er lægefagligt muligt.
Såfremt kommende retningslinier ikke vil være bindende/have hjemmel i lov, vil sager som min så kunne undgås i fremtiden?


Denne skrivelse offentliggøres ligeledes på
http://www.k10.dk/showthread.php?t=18362

 
Med venlig hilsen

 
Lena Michelsen
Odenseaneren er ikke logget ind   Besvar med citat