Se enkelt indlæg
Gammel 06-05-2011, 11:57   #12
undertegnede
Hvor skulle jeg ellers være
 
Tilmeldingsdato: 07-02 2011
Indlæg: 136
Styrke: 14
undertegnede er ny på vejen
Selvfølgelig skal alle kendte bivirkninger på bordet i forbindelse med ordinering af medicin til gravide - Jeg er helt enig!

Men man kan jo ikke kræve at læge oplyser om bivirkninger som man ikke kender til eller har mistanke om (når et præparat har været i brug i en lang årerække fx.).

Mht. Ssri præparater (lykkepiller) så virker de - så vidt jeg ved (jeg skal ikke gøre mig klogere ned jeg er:P) på stort set samme måde allesammen, så formodningen må være for at de kendte bivirkninger på et præparat er de samme som ved de andre. Om det så faktisk fremgår af indlægssedler i de enkelte præparater har jeg ingen kendskab til.

Ordinering er således en afvejning af risikoen ved ikke at behandle (sygdommen bliver ikke bedre - eller forværres - evt. med direkte skadevirkninger over fostret) overfor risikoen ved at behandle (kendte - eller formodede - bivirkninger).

Dette er ikke kun en vurdering der foretages i forbindelse med ordinering af ssri-præparater til gravide men i forbindelse med al ordinering af behandling, da stort set al behandling medfører en form for risiko.
undertegnede er ikke logget ind   Besvar med citat