Emner: Gøgeunger?
Se enkelt indlæg
Gammel 28-03-2011, 14:02   #15
Katharina
Skal snart betale husleje på K10
 
Tilmeldingsdato: 04-10 2010
Indlæg: 839
Styrke: 13
Katharina er rigtig godt på vej
Sproget er det stærkeste våben, så pas på tonen, siger Esther Larsen (V), som er formand for Det centrale Handicapråd, i kronik i Kristeligt Dagblad den 29. juni 2010, i kommentar til KLs gøgeungeretorik:

Nu er den negative sprogbrug nået til gruppen af mennesker med handicap, og det er stærkt bekymrende, at det er kommunale topfolk, der slår tonen an, siger Esther Larsen:

http://www.kristeligt-dagblad.dk/art...-pas-paa-tonen

I en kommentar efter kronik kan bl.a. læses:

Det er et meget vigtigt problem, Esther Larsen her tager op. Midt i al spareiveren er det åbenbart nødvendigt at minde visse politikere om, at det er mennesker, de har med at gøre, når de diskuterer budgetter. Man kan virkelig blive bekymret over det menneskesyn, politikerne afslører, når de omtaler handicappede som ”gøgeunger”...

Vi må holde tungen lige i munden og gøre os klart, at Danmark jo ikke er noget fattigt land...

Men vi har problemer med at fordele goderne...

Når vi har råd til store skattelettelser til mennesker, der i forvejen rigeligt har deres på det tørre, så har vi sandelig også råd til at behandle mennesker, der uforskyldt er født med eller har pådraget sig et handicap ordentligt. Alt andet ville være uanstændigt...

http://www.kristeligt-dagblad.dk/art...-pas-paa-tonen

Og nu viser det sig ovenikøbet, at der ikke er baggrund for de omfattende sparekrav til kommuner, som var baggrund for gøgeungeretorik:

Claus Hjorth og hans DREAM-teams budgetprognose for 2010 viste sig 43,6 mia. kr. mindre end skønnet - heldigvis - jr. redegørelse i Politiken den 24. marts - så må vi håbe gøgeungeretorik hermed definitivt er lukket!

Det betyder, at besparelser på velfærd - herunder omfattende besparelser på handicapområde med uhørt gøgeungeretorik både er menneskeligt fornedrende og groteske - ikke kan henvises til EU-konvergenskrav som nødvendige - siger økonomisk overvismand Jørgen Whitta-Jacobsen den 24. marts i Politiken:

http://politiken.dk/politik/ECE12331...let-spareplan/

Sidst redigeret af Katharina; 28-03-2011 kl. 14:24.
Katharina er ikke logget ind   Besvar med citat