Se enkelt indlæg
Gammel 23-02-2011, 19:42   #11
Sass
Ved at vænne sig til K10
 
Tilmeldingsdato: 23-02 2011
Indlæg: 12
Styrke: 14
Sass er ny på vejen
Citat:
Oprindeligt indsendt af annagw Se meddelelser
Hejsa.


Får du SU nu?
Du kan godt gå sygemeldt fra uddannelse i en periode og samtidig få SU.
Hvis det viser sig, at du ikke kan vende tilbage, må du så udmeldes og søge kontanthjælp.

Hvis du har været sygemeldt på SU (vigtigt MED lægeerklæring) har du mulighed for at få godtgjort SU-klippene for den periode du er syg i tilfælde af at du som studerende på sigt kommer til at mangle klip.
SU-klippene brugt under dokumenteret sygdom kan først godtgøres når det bliver aktuelt at have brug for dem.

Fordelen ved at være midlertidigt sygemeldt fra studiet er, at du så ikke bliver hevet gennem aktiveringsmøllen. Altså vil du have størst ro. Men du må tale med VUC om muligheden for sygemelding og så videre - få en samtale med studievejlederen.


Jeg syntes, at du lige skal vente lidt. Få snakket med studievejlederen og tal med din kæreste om plusser og minusser. Det jeg tænker på er, at du jo har valgt at starte på VUC af en grund. Det kan naturligvis ske for enhver at man har valgt forkert retning og stopper en uddannelse, men jeg syntes at det er vigtigt, at du er opmærksom på, at du har en depression og dine tanker er påvirket af den.



Med mindre du har formue (over 10.000 kr.) kan du få kontanthjælp.

Du får først kontanthjælp fra den dag du søger (hvis altså du er berettiget).
Du må ikke være tilmeldt studiet.
Hej Anna, tak for svaret.

Mit problem er, at jeg allerede er bagud med en kemirapport, og føler slet ikke at jeg kan følge med i undervisningen længere. Jeg kan ikke rigtigt få mig til at tale med min lærer omkring min depression og angst. Ja, jeg er 26, myndig og sågar voksen, men det er bare som om, at folk slet ikke kan relatere til mit problem. Hvis det var et dårligt hjerte det drejede sig om, så var det en helt anden sag. Psykiske lidelser er åbenbart stadig et tabu-emne i dag.

Jeg får S.U., men da det ikke er en videregående uddannelse, og kun faglig-supplering, mister jeg ikke SU-klip. Jeg har taget kemi og biologi på VUC med henblik på at blive optaget på optometri-uddannelsen, som er en videregående uddannelse.

Sådan som situationen er nu, kan jeg slet ikke overskue det, slet ikke eksamen. Eksamen er om 3½ md. Jeg læser kemi 0-B på ½-års hold. Det går forbandet stærkt, og det gør ikke sagen lettere at vi allerede har fået 3 nye lærere på under 2 måneder.

Jeg har allerede talt med min kæreste omkring dette. Mit mål er først og fremmest at finde en psykolog med fokus på kognitiv terapi, som jeg har en henvisning til, med kort ventetid. Derefter er planen, at jeg tager kemi C på sommerkursus som starter medio juli 2011. Som det er lige nu kan jeg ikke overskue kemi. Biologi har jeg det lidt lettere ved.

Egentlig drejer det sig om ikke at have en indtægt i 4-5 måneder. Så spørgsmålet er, om det er det hele værd for 4-5 måneder på kontanthjælp. Hvis min sag alligevel tager 3-4 måneder at behandle, så kan det vel være lige meget?

Som det er nu, kan jeg ikke overskue et arbejde. Jeg vil først og fremmest bare i behandling, så jeg kan få et andet tankemønster. Det her er bare ikke holdbart længere.
Sass er ikke logget ind   Besvar med citat