Se enkelt indlæg
Gammel 28-01-2011, 18:12   #17
Katharina
Skal snart betale husleje på K10
 
Tilmeldingsdato: 04-10 2010
Indlæg: 839
Styrke: 14
Katharina er rigtig godt på vej
Citat:
Oprindeligt indsendt af TimeGuest Se meddelelser
Kort fortalt står denne og næste generation over for en række alvorlige nationale og internationale udfordringer af dimensioner.

Det er mig grundlæggende ganske ligegyldig, hvilken nationalitet henholdsvis statsborgerskab et menneske har - det er på godt og ondt en del af fællesskabet og kan vanskeligt isoleres fra helheden.
@TG: Enig!


Det bagvedliggende spørgsmål i det, du redegør for handler for mig om valg af menneskesyn - hvordan vi vælger at møde mennesker:

- Med et markedsorienteret fremmedgørende menneskesyn, hvor mennesket behandles som en vare/en ting - der ikke har værdighed og viden, erfaring, tanker, følelser, ønsker, og ikke skal behandles med ligeværd i dialog om ønsker og følelser og tanker og viden og erfaring.

- Eller med et humanistisk menneskesyn, hvor mennesket ses som et individ, som er tænkende med viden og erfaring og værdighed og følende med behov og ønsker med ligeværd i dialog om viden, erfaringer, tanker, følelser og ønsker.


Videre skal vi vælge økonomisk teori for udvikling i et samfund:

- Ønsker vi en liberalistisk markedsorienteret laizzes faire økonomi, der ikke er gearet til at passe på mennesker og natur, hverken i i-lande eller i u-lande?

- Eller ønsker vi en ansvarlig bæredygtig civilisationsøkonomi, der er gearet til at passe på mennesker og natur både i i-lande og i u-lande?


Valg af syn på mennesker og valg af syn på natur og valg af samfundssyn og valg af model for økonomi hænger sammen!


Vi har ansvar for at vælge en model for økonomi, der svarer til et demokratisk samfundssyn med et demokratisk humanistisk menneskesyn og med et demokratisk bæredygtigt natursyn, som vi ønsker at fremme.


Vigtighed i disse valg er aktualiseret af både globale og lokale udfordringer med hensyn til valg af samfundsudvikling og valg af model for økonomi, der tilgodeser menneskesyn og natursyn, som vi ønsker fremmet:


1. Om dansk og international skattepolitik omkring multinationale selskaber på tværs af grænser, som er blevet aktualiseret ved international finanskrise: http://www.information.dk/257354 og http://politiken.dk/erhverv/ECE67928...r-lidt-i-skat/ og http://politiken.dk/erhverv/ECE10154...es-regnskaber/ og http://politiken.dk/erhverv/ECE94472...ler-ikke-skat/ og


2. Om den svenske Ikea-chef Ingvar Kamprad, der bliver vred over svensk presses fokus på Ikeas brug af skattely i Lichtenstein:http://politiken.dk/erhverv/ECE11785...arder-broeler/ og se svensk tv fra i går om Ikeas milliarder i skattely: http://svtplay.se/v/2308362/uppdrag_...ng/del_2_av_23


3. Hvad ønsker vi – ansvarlig civilisationsøkonomi eller liberalistisk laizzes faire markedsøkonomidet er et valg – jeg ønsker civilisationsøkonomi: http://www.information.dk/162197 og læs mere her: http://politiken.dk/udland/ECE117943...lev-ignoreret/


4. Om veje ud af krise i Dk ved jobskabelse: https://www.mm.dk/det-offentlige-kan...%C3%A6kstmotor og https://www.mm.dk/hvis-danmark-var-en-koncern og http://blog.politiken.dk/sovndal/201...anmark-i-gang/


5. Om både at satse på solidarisk velfærd og på jobs med fremadrettede bæredygtige CO2 venlige strategier og med økologiske processer i dk: http://www.pernillerosenkrantz-theil...dspladser.html og http://politiken.dk/klima/ECE1174685...k-end-i-paris/


6. Om fældning af regnskove og lade land udnytte af multinationale selskaber, der sikkert gemmer overskud i skattely - og om arbejdsforhold med sygdomsfremkaldende kemikalier og giftige ukrudtsbekæmpelsesmidler, der slår arbejdere i u-lande ihjel og samtidig ødelægger vores fælles natur – og om slavelignende arbejdsforhold i multinationale selskaber i u-lande og om giftigt affald eksporteret af multinationale selskaber ulovligt til skrotning i u-lande til stor fare for arbejdere i ulande:


Det er uansvarlig laizzes faire markedsøkonomi langt væk fra bæredygtig civilisationsøkonomi, som er ønskelig for både natur og mennesker – både i i-lande og u-lande:

http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/2007/10/14/021022.htm og http://www.information.dk/125541 og http://www.ulandssekretariatet.dk/node/170 og http://www.nepenthes.dk/index.php?id=1906 og http://www.regnskoven.dk/viden/artik...af-regnskoven/ og http://www.dr.dk/DR2/Klimaspillet/bolivia.htm og http://www.dr.dk/DR2/Dokumania/Progr...13140002_1.htm og http://politiken.dk/udland/ECE130754...k-skrotstrand/ og læs her om gensidigt internationalt ansvar for at passe på natur og mennesker i forhold til farlige kemiske stoffer: http://www.mst.dk/Virksomhed_og_mynd...lt+samarbejde/


7. Om at passe på menneskelig ligeret og værdighed – uanset handicap – og uanset nationalitet – og uanset religion - igennem internationale konventioner: http://www.handicap.dk/politik/retti...n-konventionen og http://handicapkonventionen.dk/ og http://www.clh.dk/index.php?id=1418#c3670 og http://www.dch.dk/pres.htm og http://menneskeret.dk/om+os

Sidst redigeret af Katharina; 28-01-2011 kl. 20:46.
Katharina er ikke logget ind   Besvar med citat