Se enkelt indlæg
Gammel 30-07-2010, 09:38   #5
SBAM
Føler sig hjemme på K10
 
Tilmeldingsdato: 25-07 2010
Indlæg: 46
Styrke: 14
SBAM er ny på vejen
Så vidt jeg kan forstå artiklen, så har han vist at han kan arbejde 22 timer ugentligt? I så fald er han ikke berettiget til et fleksjob nødvendigvis. Særligt ikke hvis de timer er effektive arbejdstimer. Istedet vurderer man at han kan klare en deltidsansættelse og skal forsørge sig gennem det.

Der er ingen regler for hvem i jobcenteret der har komptencen til at visitere til fleksjob. Nogle steder sidder der et bevillingsudvalg og andre steder er det den enkelte sagsbehandler, der har kompetencen. Det er omvendt med førtidspension, hvor det med lov er bestemt at der skal være et særligt bevillingsudvalg.

Der er regler om, at folk skal afklares inden man stopper sygedagpengene ved generel varighed - efter de 52 uger. Dette er dog kun, hvis det kan iværksættes og færdiggøres inden for de følgende 39 uger. Dvs i forhold til fleksjob at tilstanden skal være stationær, behandlingsmulighederne skal være udtømte og der ingen mulighed for bedring er.

Men jeg er klart enig i at kommunerne bør overholde deres opfølgningsforpligtigelser og give råd og vejledning i forhold til hvordan man er stillet i forhold til at vende tilbage til arbejdsmarkeder, at få hjælp fra lovgivningen osv. Det er en rettighed man har.
SBAM er ikke logget ind   Besvar med citat