Emner: Sos... Sos!
Se enkelt indlæg
Gammel 08-06-2010, 10:19   #9
Ragdoll
Har ikke tid til andet end K10
 
Ragdolls avatar
 
Tilmeldingsdato: 01-12 2008
Lokation: Aabenraa
Alder: 64
Indlæg: 2.005
Blog Indlæg: 4
Styrke: 19
Ragdoll er ved at flytte ind på K10Ragdoll er ved at flytte ind på K10
Allerførst vil jeg gerne sige at diagnosen fibromyalgi kan stilles af enhver praktiserende læge, sålænge han/hun følger sundhedsstyrelsens vejledninger og retningslinier i at stille diagnosen. (Dette er lovmæssigt)

Fibromyalgi er anerkendt som selvstændig lidelse

Citat:
Sundhedsstyrelsen anerkender, at der er tale om en fysisk lidelse – uanset årsagen til sygdommen er uafklaret, og lægger sig dermed på linje med WHO og placeringen i ICD-10.
Sundhedsstyrelsen oplyser endvidere, at den forventede forekomst af fibromyalgi i Danmark er omkring 2 %. Der er altså ikke tale om en sjælden sygdom eller, som nogle læger stadig postulerer, ”en modediagnose fra 90-erne”.
Læs evt. mere her http://www.fibromyalgi.dk/index.php?...og-fibromyalgi

Når det er sagt, og grundet de fordomme der stadig er omkring fibromyalgi, så skal det også siges at det til enhver tid er bedre at have en diagnose fra en specialist, uanset hvilken lidelse det drejer sig om.

Derfor bør du bede din egen læge om en henvisning til en specialist, den er han forpligtet til at give dig, du har lov til selv at navngive hvilken specialist du gerne vil til, og hvis vi vidste hvor i landet du kommer fra kan dem der allerede har diagnosen, evt anbefale gode specialister der hvor du kommer fra.

Der er ikke mange specialister der er virkeligt gode på området.

Skulle din egen læge skrive en anden specialist på henvisningen end den du beder om så er det din ret, at kontakte den specialist du gerne vil se og få det ændret.

Så alt i alt er jeg enig med de andre, få diagnosen stillet af en specialist.Så hvis du kunne fortælle os nogenlunde hvor i landet du bor så er jeg sikker på der kommer anbefalinger.

Du kan evt. også kontakte DFF, telefonnummeret står på den side jeg har linket, og de kan også være behjælpelig med en anbefaling i dit område.



Ragdoll
__________________
THE GOLDEN RULE - Those who have the gold, makes the rules!
Ragdolls Blog
Gensidig Forsørgelsespligt - Nej Tak!
Ragdoll er ikke logget ind   Besvar med citat