K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Sagsformidler hjørnet > Alt det andet

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Vigtige Meddelelser

Alt det andet Her kan du stille de spørgsmål hvis du ikke lige mener at det høre til under fleks, førtidspension eller sygedagpenge dog ikke politisk indhold som skal lægges under kategorien Samfund og Politik

Svar
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 20-04-2009, 13:10   #1
Bjala
På vej til at lære K10
 
Tilmeldingsdato: 11-01 2009
Lokation: -
Alder: 45
Indlæg: 6
Styrke: 0
Bjala er ny på vejen
Question Stopper sygedagpengene efter 52 uger.

Min situation er at jeg er sygemeldt, og d. 1.5.2009 falder for varighedsberænsningen på de 52 uger, kommunen har valgt ikke at forlænge sygedagpengene.
Jeg er 36 år og har en længerevarende uddannelse.

D.21.4.2009 skal jeg til undersøgelse på Arbejdsmedicinsk Klinik, i brevet fra kommunen vedr. afgørelse om forlængelse står der:…”denne undersøgelse formodes at kunne dokumentere, hvorvidt du er i en behandling, der forventes at bringe dig i stand til at blive fuldt arbejdsdygtig igen. Når vurderingen af de helbredsmæssige forhold er modtaget fra Arbejdsmedicinsk Klinik vil der med baggrund i disse blive vurderet om dine sygedagpenge kan blive forlænget”…citat slut.

I det seneste år har jeg været igennem en del speciallæger, men ingen gængse målinger, så som, priktests, blodprøver, lappeprøver, metakolintest, har påpeget en specifik allergene.

Mit forløb i korte træk er, at jeg blev sygemeldt for et år siden, med sygdommen Rhinitis Vasomotorica, helårs snue. Jeg er uddannet billedkunstner/grafiker (5 årig akademisk uddannelse) og har opbrugt min hele min SU.
Jeg er i den situation, at jeg reagere allergisk ved indånding af maling, tryksværte og div. kemikalier (parfumer, bilos, cigaretrøg….) og kan derfor ikke bruge min uddannelse….

Generne er store vejertrækningsproblemer pga. slimdannelse i næse/svælg, når jeg udsættes for de stoffer der giver en allergisk reaktion.

Sygdommen er kronisk, den startede allerede i slutningen af 2002, midt under 3. år af min uddannelse.
Diagnosen Rhinitis Vasomotorica blev stillet midt i 2003 af speciallæge.
Det lykkedes at gøre uddannelsen færdig, både ved at tage 1 års orlov, ved en del selvstudie hjemmefra, og ved at ændre omgivelserne på uddannelsesstedet…så i maj 2005 var jeg færdiguddannet og sygdommen var nogenlunde i ro.

I 2007 forsøger jeg igen at male i en periode, udendørs og kun få timer om dagen, men efter få mdr. blusser sygdommen voldsomt op igen og jeg må sande, at jeg ikke kan bruge mit erhverv.
Jeg genoptager den eneste behandling der indtil nu har virket - akupunktur og isolation fra alle kemiske stoffer (hvilket også indebærer isolation fra andre mennesker, by osv….)Jeg sygemelder mig d. 25.3.2008 efter råd fra Af-konsulent.
Min sag bliver visiteret til en kategori 2, med opfølgning hver 4. uge.

Der bliver udarbejdet en ressourceprofil d.26.6.2008, der senest er opdateret d.20.11.2008 (1. og eneste gang den er opdateret).

Der har været følgende opfølgningssamtaler i det forløbende år:

D. 30.4.2008, 1. opfølgningssamtale.
Kontaktform: Personlig samtale efter informationsmøde v. sagsbehandler (1. sagsbehandler).

D.6.11.2008, 2. opfølgningssamtale.
Kontaktform: Personlig samtale v. sagsbehandler (nuværende sagsbehandler).

D.8.1.2009, 3. opfølgningssamtale.
Kontaktform: Personlig samtale v. sagsbehandler (nuværende sagsbehandler).

D.6.2.2009, 4. opfølgningssamtale.
Kontaktform: Telefonisk samtale v. sagsbehandler (nuværende sagsbehandler).

D.1.4.2009, 5. opfølgningssamtale.
Kontaktform: Møde med sagsbehandler (nuværende sagsbehandler) og dennes teamleder, bisidder fra fagforeningen og undertegnede.

Der forligger en vurdering fra kommunens lægekonsulent fra d.27.11.2008, hvor det tilkendegives at en undersøgelse v. Arbejdsmedicinsk Klinik vil være relevant.

Kommunen indhenter efterfølgende, d.8.12.2008, en vurdering fra speciallæge v. Center For Folkesundhed, hvor det ligeledes fremgår at en henvisning til Arbejdsmedicinsk Klinik er relevant.
Og at jeg ikke opfylder betingelserne for førtidspension.

Min egen læge er hele tiden med inde over forløbet, vi har udarbejdet en Generel Helbredsattest, og han har indefor det sidste halve års tid udarbejdet 3 statusattester til kommunen.

Jeg har fuld aktindsigt.


Har et ønske om at få en ny uddannelse indenfor biblioteks- og informationsvidenskab, hvilket vil tage 2 år på HF og 3 år på Biblioteksskolen.


Nå, men sikke en smøre - mit overordnede spørgsmål er, om I kan se nogle muligheder for forlængelse af mine sygedagpenge?

Og om jeg skal følge kommunes råd om at søge kontanthjælp fra den dag, hvor jeg falder for varighedsbegrænsningen?
(Så vidt jeg kan læse mig til, er jeg, ud fra min økonomiske situation, ikke berettiget til kontanthjælp).

Hvis I har ting der skal uddybes så spørg endelig, så vil jeg forsøge at svare så godt jeg kan....

På forhånd tak

MVH L

Sidst redigeret af Bjala; 20-04-2009 kl. 17:55.
Bjala er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 20-04-2009, 14:00   #2
Kohai
Hvor skulle jeg ellers være
 
Tilmeldingsdato: 31-01 2009
Indlæg: 132
Styrke: 10
Kohai er ny på vejen
Har du talt med dem om revalidering?
Kohai er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 20-04-2009, 14:52   #3
gh72
Slettet Bruger
 
Tilmeldingsdato: 24-03 2006
Indlæg: 1.224
Styrke: 15
gh72 er ved at flytte ind på K10gh72 er ved at flytte ind på K10
Jeg ville også spørge, om revalidering har været på tale? Det lyder da som det mest realistiske, nu hvor du ikke kan arbejde indenfor dit fag længere.
gh72 er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 20-04-2009, 15:02   #4
Morgause
Klart Afhængig af K10
 
Tilmeldingsdato: 22-01 2009
Indlæg: 475
Styrke: 10
Morgause er ny på vejen
Jeg synes også, revalidering lyder helt oplagt. Da jeg læste, gik der en på mit studie, der var uddannet blomsterbinder, men som efter ganske kort tid som færdiguddannet fik allergi over for blomstersaft. Hun fik tilkendt revalidering til at læse en videregående (5-årig) humanistisk uddannelse.
Morgause er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 20-04-2009, 15:08   #5
Bjala
På vej til at lære K10
 
Tilmeldingsdato: 11-01 2009
Lokation: -
Alder: 45
Indlæg: 6
Styrke: 0
Bjala er ny på vejen
Vedrørende udsættelse af afgørelse om forlængelse af sygedagpengeudbetalingen

Ja, revalidering har været på tale, og i november lød det som om det var en formsag, og at revalidering og ny uddannelse straks ville falde på plads.

Siden var der snak om virksomhedspraktik, for at få afklaret min arbejdsevne, og se om jeg overhovedet kunne klare arbejdet som informationsmedarbejder.

Men alt er gået i stå nu, fordi der afventes en vurdering fra Arbejdsmedicinsk Klinik, i første omgang havde jeg en tid i juni, men nu er der blevet tilknyttet 2 ekstra læger til klinikken, så min tid blev flyttet frem til d.21.4.2009 - derindefra vil de forsøge at gøre alt for, at kommunen kan få et svar inden jeg falder for varighedsbegrænsningen (dejligt at møde lidt medmennesklighed).

Min helbredstilstand er ikke stationær og ikke færdigudredt, hvilket er begrundelserne for at stoppe sygedagpengene efter de 52 uger.


Jeg nærlæste lige brevet igen og overskriften lyder:

Vedrørende udsættelse af afgørelse om forlængelse af sygedagpengeudbetalingen

Følgende forlængelsesmuligheder jf. dagpengeloven § 27 gennemgås:

§ 27.1.1. Revalidering overvejende sandsynligt.
"Denne mulighed kan ikke bruges på nuværende tidspunkt, da din helbredsmæssige situation ikke er tilstrækkelig udredt, hvilket gør, at der på nuværende tidspunkt ikke tegner sig et varigt billede af din helbredsmæssige tilstand. Det kan derfor ikke vurderes på nuværende tidspunkt, om din arbejdsevne er begrænset i et omfang, der nødvendiggøre revalidering ift. tilbagevenden til arbejdsmarkedet."

Der foreligger nogenlunde samme vurderinger i §27.1.2, blot med den tilføjelse, at ..."på nuværende tidspunkt vurderes det at min arbejdsevne ikke vil kunne afklares indenfor 26 uger".

§27.1.3 Når borgeren er under eller venter på lægebehandling og den pågældende efter en lægelig vurdering skønnes at ville kunne genoptage erhvervsmæssig beskæftigelse indenfor 2 x 52 uger regnet fra varighedsbegrænsningen.

..."Der foreligger ikke dokumentation for at du med sikkerhed fuldt genskaber arbejdsdygtigheden indenfor 2 x52 uger.
Der afventes vurdering fra Arbejdsmedicinsk Klinik efter undersøgelse d.21.04.2009. Denne formodes at kunne dokumentere, hvorvidt du er i en behandling, der forventer at bringe dig i stand til at blive fuldt arbejdsdygtig igen. Når vurderingen af de helbredsmæssige forhold er modtaget fra Arbejdsmedicinsk Klinik vil der med baggrund i disse blive vurderet, om dine sygedagpenge kan blive forlænget".


Længer nede i brevet står der:…”så snart den lægelige dokumentation er modtaget retur, vil der blive taget endelig stilling til om du opfylder en af betingelserne for at forlænge sygedagpengeudbetalingen udover varighedsbegrænsningen.
Vurderes det, at du opfylder en af forlængelsesbetingelserne, vil kommunen med tilbagevirkende kraft forlænge sygedagpengene”…

Sidst redigeret af Bjala; 20-04-2009 kl. 15:16.
Bjala er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 20-04-2009, 15:41   #6
zuza
Jeg bor her på K10
 
zuzas avatar
 
Tilmeldingsdato: 21-08 2006
Indlæg: 6.810
Blog Indlæg: 1
Styrke: 25
zuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for siden
Hejsa og velkommen til.

Jeg vil bare kort sige, at der SKAL være en PLAN for, hvordan du så bliver selvforsørgende. Og det kan jeg ikke se, der er skrevet nogen steder.

Men jeg kan anbefale dig at læse om arbejdsevnemetoden under nyttige links.

Men læs også linket om sygedagpenge, som web har lavet. http://www.k10.dk/index.php?pageid=sygedagpengestop

Og så tror jeg, at vi er bedre i stand til at rådgive dig, NÅR du har været til undersøgelsen i morgen. Så har du en fornemmelse af, hvad resultatet af undersøgelsen vil føre til.

Bed om aktindsigt også... der ligger formular her på siden.

__________________
Hjort siger: "Det skal kunne betale sig at arbejde." Men siger IKKE for HVEM? Zuza
"The way my luck is running, if I was a politician I would be honest." Rodney Dangerfield

Sidst redigeret af zuza; 20-04-2009 kl. 15:43.
zuza er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 20-04-2009, 15:51   #7
curls
Jeg bor her på K10
 
Tilmeldingsdato: 29-01 2007
Lokation: Sjælland
Indlæg: 3.389
Styrke: 17
curls er fast beboer på K10curls er fast beboer på K10curls er fast beboer på K10
Citat:
Oprindeligt indsendt af Bjala Se meddelelser
Længer nede i brevet står der:…”så snart den lægelige dokumentation er modtaget retur, vil der blive taget endelig stilling til om du opfylder en af betingelserne for at forlænge sygedagpengeudbetalingen udover varighedsbegrænsningen.
Vurderes det, at du opfylder en af forlængelsesbetingelserne, vil kommunen med tilbagevirkende kraft forlænge sygedagpengene”…

Jeg læste lige de sidste 2 linier med noget undren... Jeg synes ikke, at de kan være bekendt at stoppe sygedagpenge i forbindelse med "udsættelse af afgørelse om forlængelse af sygedagpenge".... Man burde bevare sygedagpengene indtil de HAR fået afjort sagen... Det er noget mærkeligt noget, at de bare kan sætte en på kontanthjælp og så finde ud af måske en måned efter, at man alligevel skal fortsætte på sygedagpenge... Lyder til at de bare vil stoppe og lade dig komme på kontanthjælp, hvis jeg læser det rigtigt.

Undrer sig og en smule over den her..
Citat:

Der foreligger nogenlunde samme vurderinger i §27.1.2, blot med den tilføjelse, at ..."på nuværende tidspunkt vurderes det at min arbejdsevne ikke vil kunne afklares indenfor 26 uger".
Hvis de mener, at de IKKE har fået afklaret dig indenda, hvorfor kan de ikke få afklaret din arbejdsevne indenfor 26 uger. Der bør være en grund til, HVORFOR de ikke kan... Ok måske på af de seneste lægelige oplysninger, som de ikke har fået endnu.. alligevel...

I forbindelse med §28, som du kan se i nedenstående link, så SKAL de have afklaret dig inden sygedagpengestop.

Du kan læse mere om sygedagpengestop her:
http://www.k10.dk/index.php?pageid=sygedagpengestop
curls er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 20-04-2009, 15:56   #8
zuza
Jeg bor her på K10
 
zuzas avatar
 
Tilmeldingsdato: 21-08 2006
Indlæg: 6.810
Blog Indlæg: 1
Styrke: 25
zuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for siden
Hov... jeg glemte lige at skrive, at kommunen SKAL lave en konkret PLAN for, hvordan du bliver selvforsørgende ved KONKRETE arbejdsopgaver.

Ellers er standsningen af dine sygedagpenge ulovligt.

Dvs. at du skal arbejdsprøves, og sygedagpenge forlænges ved arbejdsprøvning.

__________________
Hjort siger: "Det skal kunne betale sig at arbejde." Men siger IKKE for HVEM? Zuza
"The way my luck is running, if I was a politician I would be honest." Rodney Dangerfield
zuza er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 27-04-2009, 13:35   #9
Bjala
På vej til at lære K10
 
Tilmeldingsdato: 11-01 2009
Lokation: -
Alder: 45
Indlæg: 6
Styrke: 0
Bjala er ny på vejen
Først vil jeg da lige takke for Jeres svar

Svaret fra Arbejdsmedicinsk Klinik kan være op til 2 uger undervejs, og selvom lægen derfra mente, at man havde gjort hvad der er muligt for at udrede min sygdom og mente næste skridt er arbejdsprøvning, kan jeg ikke præcis vide hvordan formuleringen kommer til at lyde, eller om jeg kan regne med, at kommunen vælger at arbejdsprøve mig.

Min egen læge har i 2 nyere statusattester, udtalt at arbejdsprøvning, som kommunen tidligere har foreslået, med skånehensyn til angivne allergener, bør fastholdes.


Der er et spørgsmål der brænder meget på: Skal jeg søge kontanthjælp pr.1. maj 2009?


Går min sag i stå, hvis jeg ikke søger, eller fortsætter den som hidtil, med samme sagsbehandler, selvom jeg ikke længer får udbetalt sygedagpenge eller kontanthjælp?

Hvor stor formue må man have i forbindelse med at modtage kontanthjælp?

Hvis jeg nu søger kontanthjælp (og får den tildelt), så er det vel den ydelse jeg bliver arbejdsprøvet under?Med hensyn til at klage.

Hvis jeg ikke har modtaget svar fra Arbejdsmedicinsk Klinik inden 1. maj (ca. 15 dage efter jeg modtog brevet: Vedrørende udsættelse af afgørelse om forlængelse af sygedagpengene) bør jeg vel anke afgørelsen (som jeg synes er svære at formulere, fordi det netop ikke er en endelig afgørelse, men en udsættelse om en afgørelse) og henvise til § 28 som forlængelsesgrundlag - alle de andre §´er har de vel givet begrundelser for ikke at forlænge efter?


§ 28. Før udbetalingen af sygedagpenge kan ophøre på grund af varighedsbegrænsningen, jf. §§ 24 og 27, skal kommunen anvende arbejdsevnemetoden i form af beskrivelse, udvikling og vurdering af en persons arbejdsevne med henblik på at undersøge, om den sygemeldte er berettiget til revalidering, visitation til fleksjob eller førtidspension.

28.1 Anvendelse af arbejdsevnemetoden i form af ressourceprofil
Kommunen skal forud for en afgørelse om at standse udbetalingen af sygedagpenge på grund af varighedsbegrænsningen anvende arbejdsevnemetoden i form af en ressourceprofil med henblik på at undersøge, om den sygemeldte er berettiget til revalidering, visitation til fleksjob eller førtidspension.
Der henvises til reglerne herom i bekendtgørelse nr. 1402 af 13. december 2006 om beskrivelse, udvikling og vurdering af arbejdsevne (arbejdsevnebekendtgørelsen). Ved anvendelsen af bekendtgørelsens bestemmelser bør afdækningen af de enkelte elementer i ressourceprofilen afpasses i forhold til den konkrete situation, jf. nærmere pkt. 15.1 om arbejdsevnevurderingen.
Håber I kan hjælpe lidt med mine mange spørgsmål, jeg har min fagforening inde over sagen og jeg har aktindsigt (selvom jeg indimellem skal rykke lidt for at blive opdateret) - men det er altid rart at kunne få endnu en del menneskers syn på sagen

MVH L

Sidst redigeret af Bjala; 27-04-2009 kl. 13:59.
Bjala er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 28-04-2009, 01:41   #10
zuza
Jeg bor her på K10
 
zuzas avatar
 
Tilmeldingsdato: 21-08 2006
Indlæg: 6.810
Blog Indlæg: 1
Styrke: 25
zuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for siden
Hvis du skal arbejdsprøves, mener jeg, du kommer under revalideringsbestemmelserne. Men tjek med fagforeningen, og så skulle du gerne fortsætte på samme ydelsesniveau. Det er under forrevalidering.

Formue må max. være 10.000, men der kan dispenseres fra det.

Friværdi, bil, motorcykel og andet skal "spises" op, før du kan få kontanthjælp, og du må heller ikke "skynde dig at brænde 100.000 af" dagen før, du skal have kontanthjælp.

Er du gift, afhænger kontanthjælpen af din ægtefælles indkomst.

Din ressourceprofil SKAL opdateres, FØR sygedagpengene standses. Og der SKAL være en PLAN for, hvordan du bliver selvforsørgende. Ellers er standsningen ulovlig.

Kommunen SKAL skrive til dig 14 dage FØR de standser sygedagpengene. Der skal stå klagevejledning osv. Også om evt. kontanthjælp. Så du tager den derfra, når du modtager det brev.

__________________
Hjort siger: "Det skal kunne betale sig at arbejde." Men siger IKKE for HVEM? Zuza
"The way my luck is running, if I was a politician I would be honest." Rodney Dangerfield
zuza er ikke logget ind   Besvar med citat
Svar

Emne Værktøjer
Visningsmetode

Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum

Lignende emner
Emner Emnet er startet af Forum Svar Sidste indlæg
Stop af Sygedagpenge efter d 52 uger morstina Spørgsmål ang Sygedagpenge/Kontanthjælp 17 10-01-2013 13:02
HJÆLP!!! Operation og så stopper de sygedagpengene nala Spørgsmål ang Sygedagpenge/Kontanthjælp 100 03-09-2012 17:24
hjæp efter 52 uger ahn1973 Spørgsmål ang Sygedagpenge/Kontanthjælp 11 07-06-2012 23:47
Hvordan efter syg i 52 uger?? jensen79 Alt det andet 3 24-04-2010 21:43
stopper sygedagpengene nu baldur Dit og Dat 0 22-02-2008 13:53
Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 07:59.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension