K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Alt det andet > Et godt link!

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Et godt link! Har du et godt link som du mener at andre kan have nytte af kan du lægge det her. Denne kategori er ikke beregnet til debat.

Svar
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 08-01-2008, 14:51   #1
Stella
Jeg bor her på K10
 
Stellas avatar
 
Tilmeldingsdato: 14-10 2005
Indlæg: 3.069
Styrke: 23
Stella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sig
For udbrændte mennesker og stressramte.

Jeg fandt et godt link ...

det er for mennesker der er udbrændte og prøv at se det tilbud de har med en terapihave det er måske for dyrt men hvad er for dyrt når man er så udbrændt ? det kunne være en stor gave til en selv ...Måske kunne ens kommune hjælpe en med at komme derhen ...jeg ved det ikke men syntes det lyder rigtigt godt.

http://www.lafu.dk/
Stella er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 08-01-2008, 17:01   #2
Hejdien
Gæst
 
Indlæg: n/a
Jeg sad lige og læste deres side og deres definition af udbrændthed (jeg har diagnosen udbrændthed og stress bla andet )

Jeg syntes selve deres have terapi lyder hammer godt men som du også skriver Stella også dyr ,,,

Og jeg kom til at tænke på om der er nogen her der har stress udbrændthed eller depression eller noget af det meget andet man kan lide af (og det tror jeg at vi er mange der gør , for det kommer jo mange gange af den situation man befinder sig i ) men mon ikke der er nogen her på siden som gør et eller andet for at koble af og som kan anbefale det (ved at mange bruger kunstigt lys i denne tid ) nogen går i solarie og andre igen bruger meditation , eller afspændings hjemme, altså ting man kan gøre selv , er der nogen der har foreslag til hvordan man kan slappe af og få det hele lidt på afstand ???

Nogen er nok også mere utraditionelle end andre ..

Jeg bruger afspænding og har brugt det i flere år og når jeg er allermest stressede kan jeg såmænd ikke tage mig sammen til at sætte det på ... he he

men bruger også almindelig musik tror at jeg ville dø uden musik ...

mange gange tager jeg mig selv i at tvet står og kværner i baggrunden uden at jeg ser eller høre det, og sætter musik på og så har jeg det altså bedre og det forøger også mit energi nivau....

feks så er det umuligt for mig at gøre rent uden hurtigt musik (og højt ) på


Det er nogen af de ting man kan gøre der ikke er så dyre

Hvad med dig Stella gør du noget for at få dit stress niveau ned ??

I sin tid da jeg lige var blevet syg og lå i skilsmisse, boede i skurvogn pga skimmelsvamp renovering og havde fået at vide at det hele var noget Lort da lejede jeg et sommerhus sammen med en god veninde, det var efterår og i Hvidesande og sommerhuset lå midt i klitterne (hunde koldt ) vi havde afsat unger så det kun var os der skulle afsted ... en uge havde vi sommerhuset i og hver dag var det en aftale at uanset hvordan jeg havde det så skulle klitten bestiges og vi skulle ned til vandet ved solnedgang og sidde min en time ....

Ingen computer ingen mobil eller noget (mobilerne blev tændt fjerde dag) ingen tv ... kun meget kold luft og den fedeste belligenhed ...

Kan godt sige at det også er en opladning man kan mærke så meget at vi simpelthen tog hjem en dag tidligere end vi skulle for nu skulle der ske noget og nogen forandringer .. og efteråret i et lejet sommerhus kan også være billigt

Så det var lige et par forslag til hvordan man også kan få lidt styr på sine stress hormoner ... andre forslag ??
  Besvar med citat
Gammel 08-01-2008, 17:52   #3
zuza
Jeg bor her på K10
 
zuzas avatar
 
Tilmeldingsdato: 21-08 2006
Indlæg: 6.810
Blog Indlæg: 1
Styrke: 26
zuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for siden
Jo, jeg har da også nogle bud. Niels Ejes MusiCure cd'er er fantastiske at lytte til. Rytmen i musikken er tilpasset kroppens egen rytme, ligesom kompotisionen - hedder det vist - er, sådan, at man ikke kan "synge med", for det skulle være endnu vigtigere, hvis man skal opnå den afslappende effekt.
(Altså nynner man med, forsvinder effekten.)

Klassisk musik kan også være "forløsende" at lytte til.

Og jeg har det som Hejdien... heavy metal, når der skal støvsuges. ha-ha.

Eva Cassidy eller Norah Jones er også dejlige at lytte til... plus selvfølgelig hende den irske, som sang i Søren Ryges udsendelse. McKenna... jeg kan ikke huske hendes navn. Hun synger bare så dejligt. (En udsendelse med sten, der "svømmer".)

Ellers nyder jeg at sidde på en bænk i det fri - og helst med forskellige dyr inden for synsvidde. Jeg elsker at betragte dyr, når de leger frit, flyver på himlen eller kravler på jorden.

Jeg kan få timer til at gå med at betragte legende hunde, katte eller andre dyr.

En god kæletur med en kat eller hund er også dejligt for sjælen.

I mangel af godt vejr til at sidde ude, så elsker jeg mest af alt dyreudsendelser - især med pandaer. De er simpelthen så sjove og kære at se, især hvis de leger med en kæmpe snebold eller tumler rundt.

Vand og hav, skov og strand og planter af enhver art kan også få tankerne væk fra dagligdagens trummerum og problemer.

Er da spændt på at høre, hvad I andre gør.

__________________
Hjort siger: "Det skal kunne betale sig at arbejde." Men siger IKKE for HVEM? Zuza
"The way my luck is running, if I was a politician I would be honest." Rodney Dangerfield
zuza er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 08-01-2008, 21:04   #4
bmdc
Ved at flytte ind på K10
 
Tilmeldingsdato: 18-12 2007
Indlæg: 533
Styrke: 11
bmdc er ny på vejen
Talking afslapning

Ja der er mange dejlige måder at slappe af på.
Højt musik kan for mig være frygtelig. Nogle dage kan vaskemaskine, opvaskemaskine være en belastning at høre på og jeg må fjerne mig fra de lyde
Noget at det der godt er at tage til Skagen og ligge i campingvogn. Vognen er til at overskue, hvad rengøring angår. Stå op en tidelig morgen og nyde den ro der er. En blå himmel, fuglene er begyndt at røre på sig og vand til begge sider, cykle ind på havnen efter frisk fisk til frokost.
Og ved I hvad vi har endnu engang, fået det dejlig sted, som min mand og jeg har ligget på de sidste 4 år.
I aften har jeg lige fået en rigtig dejlig nyhed. I Holstebro er der noget der hedder La Vida, som støtter op om kræftsyge børn. Jeg henvente mig for et år siden og spurgte om det udelukkende var kræftsyge børn. jeg fik melding tilbage at de også var begyndt at tage andre alvorligt syge børn ind.
Jeg tilsendte dem så hele epikrisen på mine to syge børnebørn. De er nu kommet i betragning til 14 dage på Mallorca, hvor der er et hospital tilknyttet, hvor jeg ønsker af hele mit hjerte at de kan få et pusterum fra al den sygdom de har i hverdagen.
Jeg skriver lige nogle net adresser, hvis der nogle herinde der kan bruge dem.
info@lavida.dk hovedsaglig for kræftsyge børn.
www.onskefonden.dk Sidst nævnte prøver at opfylde svært syge børn ønsker. Kender I til nogle som kan gøre brug af disse adr. så er det muligt at opfylde et barns ønske. Jeg står til rådighed med flere oplysninger hvis dette skulle være nødvendig
Mine 2 børnebørn kom i betragtning. Katrine fik en tur til La Landia, med forældre(Kristian må ikke komme sådanne steder p.g.a. infeksion)
Han fik så til gengæld TV til deres handicap bil som han så kan se på, på de mange ture de har til Rigs Hospitalet, også med ham.
Ja nu er jeg vist ved kamme over i en anden tråd.
Det var bare så dejlig at få fortalt, at der også kan ske noget godt, trods alt.

Jeg har lige købe et fodrebræt til mine fugle, jeg ved ikke om det skræmmer dem, det er nu 2 dage siden jeg har set dem. De kommer nok igen når de bliver sultne, he he.
bmdc er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 08-01-2008, 23:11   #5
zuza
Jeg bor her på K10
 
zuzas avatar
 
Tilmeldingsdato: 21-08 2006
Indlæg: 6.810
Blog Indlæg: 1
Styrke: 26
zuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for siden
Se dette link med direkte billeder af en tykmavet panda.

Man kan vælge to forskellige kameravinkler. Lige nu kan jeg se en tykmavet panda, der sidder lige midt i maden og guffer meterlange bambus i sig.

Den er da bare nuttet.

Se med her... billedet er midt på siden. Husk at skifte kamera for at se noget andet.

http://nationalzoo.si.edu/Animals/Gi...lt.cfm?cam=LP2
__________________
Hjort siger: "Det skal kunne betale sig at arbejde." Men siger IKKE for HVEM? Zuza
"The way my luck is running, if I was a politician I would be honest." Rodney Dangerfield
zuza er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 12-01-2008, 18:31   #6
strikkeline
Føler sig hjemme på K10
 
Tilmeldingsdato: 03-01 2008
Lokation: Sorø
Alder: 60
Indlæg: 25
Styrke: 11
strikkeline er ny på vejen
Hej

Sad lige og læste de foregående indlæg i denne tråd!

Jeg synes også at musik er pragtfuldt at slappe af til, men hvis jeg står og vasker op eller vasker gulv, må musikken gerne være noget, man kan "skråle" lidt med på - (hver fugl synger med sit næb....)

Desværre ser jeg en del TV - og som en af Jer nævnte, kan jeg præstere at sidde her ved pc'en, mens TV'et kører - og jeg ser det jo ikke! Tror måske, at det ofte bliver brugt "som selskab". Jeg bor alene og det både min søster + familie og min datter + familie bor alle i Australien. Det er lidt langt at tage til for få eftermiddagste/kaffe .... Mit netværk er ret lille.

En anden god ting er, at jeg passer hund en gang imellem. At have hund på deltid kan jeg sagtens anbefale! Så kan man kæle og nusse - og man er tvunget til at komme ud i den friske luft lige meget hvad - og når der så er gået enten en hel dag eller flere dage med hundepasning, så kommer ejerne og hjemmet er "hundefrit" igen - og man får et pusterum: indtil der er en anden, der ringer og spørger, om man kan passe "snoopy ..."

Men det jeg slapper mest af ved er håndarbejde!

Jeg er simpelthen stukket af en "gal" strikkepind. Er der nogen af jer andre, der strikker, hækler, syr eller ???

Hvis der er nogen, der er interesserede i det, har jeg et link til en håndarbejdsforening, som jeg er medlem af - det har været en kæmpestøtte for mig siden separationen/skilsmissen/fyringen/ledighedsydelsen angreb!

I den forening sker der stort set ALT indenfor hvad man kan producere med sine hænder - også arbejde med træ, metal, maleri osv. - altså foruden de almindelige som strikke, hækle, brodere, lave kort, orkis, filtning, vævning, spinde uld m.v.

I den forening skrives der helst ikke alt for meget om sygdom - kun lidt en gang imellem og der er MEGET STOR STØTTE. Mange af medlemmer laver de smukkeste og mest kreative håndarbejder .....

Vil bare lige gerne høre tilbage, om der er nogen her på K10, der ville være interesseret i linket?
__________________
Strikkeline

[Det er beskæmmende, at vi lever i en tid, hvor det er lettere at sprænge et atom end en norm.
"Albert Einstein"]
strikkeline er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 12-01-2008, 19:21   #7
fiemie
Hvor skulle jeg ellers være
 
Tilmeldingsdato: 17-11 2005
Alder: 46
Indlæg: 160
Styrke: 14
fiemie er rigtig godt på vej
Hej Strikkeline! Er det Rokken, du mener? Det er i hvert fald et super dejligt håndarbejdsforum på nettet.

Jeg er førtidspensionist (gigt m.m.) og laver lidt af hvert, når hænderne vil samarbejde; strik, hækling, smykker, tegner...

Og så slapper jeg ellers af med musik og også lydbøger ind i mellem. Og så er det helt vildt afslappende at have en lille pelsklump (se min avatar) af en kat på skødet mens man læser eller ser fjernsyn

Gåture er også godt, især det at få lidt luft og lys, hjælper på humøret.

Fiemie
fiemie er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 12-01-2008, 19:28   #8
strikkeline
Føler sig hjemme på K10
 
Tilmeldingsdato: 03-01 2008
Lokation: Sorø
Alder: 60
Indlæg: 25
Styrke: 11
strikkeline er ny på vejen
Hej fiemie,

Ja - det ér altså en sød avatar, du har !

Er du medlem af rokken? Det er jeg og det er jo ganske gratis - og frivilligt om man f.eks. vil være med til at strikke til de hjemløse (hvad jeg gør lidt også).

Under alle omstændigheder - hvis andre skulle være interesserede, er linket her:

www.rokken.dk

På rokken hedder jeg ikke Strikkeline .... (bare for en ordens skyld - det er der vist en anden på rokken, der kalder sig og vi er ikke den samme person).

Håber der er andre, der kan få glæde af linket.
__________________
Strikkeline

[Det er beskæmmende, at vi lever i en tid, hvor det er lettere at sprænge et atom end en norm.
"Albert Einstein"]
strikkeline er ikke logget ind   Besvar med citat
Svar

Emne Værktøjer
Visningsmetode

Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum

Lignende emner
Emner Emnet er startet af Forum Svar Sidste indlæg
høj sensitive mennesker ville Dit og Dat 13 10-10-2010 20:12
Sensitive mennesker Simmer Et godt link! 10 27-04-2010 01:02
Forening for udbrændte -myndighedsovergreb i jobcentrene zuza Et godt link! 0 20-04-2008 00:20
Landsforeningen af udbrændte. Stella Et godt link! 0 29-08-2007 12:13
Ingen sygemelding til udbrændte zuza Det er da strengt ! 0 11-08-2007 01:28
Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 00:13.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension