K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Politik og Samfundsdebat > Politik og Samfund

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Vigtige Meddelelser

Politik og Samfund Her er det tilladt at diskutere politik , nyheder og andre samfundsproblemer. Hvis du har problemer med at andre udtrykker deres uforbeholden mening om vores samfund, så er dette nok ikke stedet for dig.

Svar
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 26-11-2007, 18:22   #1
Stella
Jeg bor her på K10
 
Stellas avatar
 
Tilmeldingsdato: 14-10 2005
Indlæg: 3.069
Styrke: 22
Stella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sig
Der visiteres for mange ledige til fleksjob, som burde have fået en førtidspension

Rapport: Flere på førtidspension

Offentliggjort 06.11.07

http://jp.dk/arkiv/?id=1158508

Der visiteres for mange ledige til fleksjob, som burde have fået en førtidspension i første omgang, konkluderer en ny rapport fra Nordjylland.

Mange går i flere år på ledighedsydelse, fordi de er visiteret til fleksjob, selvom der ikke findes et fleksjob, de er i stand til at udføre.

En undersøgelse fra Beskæftigelsesankenævnet i Nordjylland viser, at to år efter, at folk er visiteret til et fleksjob, er det blot omkring 10 procent, der aktuelt er i fleksjob. Cirka dobbelt så mange har i løbet af de to år fået tilkendt en førtidspension eller er ved at få det.

Men mere end to ud af tre af alle de undersøgte personer går stadig i usikkerhed og søger fleksjob, mens de får ledighedsydelsen, som udgør 91 procent af dagpengebeløbet.

- De svageste i denne gruppe bør tildeles førtidspension med det samme i stedet for at blive sat til et fleksjob, de alligevel ikke kan passe, siger Thomas Krog, medlem af Beskæftigelsesankenævnet for De Samvirkende Invalideorganisationer.

Ritzau
Stella er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 27-11-2007, 08:33   #2
gh72
Slettet Bruger
 
Tilmeldingsdato: 24-03 2006
Indlæg: 1.224
Styrke: 15
gh72 er ved at flytte ind på K10gh72 er ved at flytte ind på K10
Ja, jeg synes ærlig talt, kommunerne snart burde få øjnene op for dette problem. Det er simpelthen ikke rimeligt, at syge mennesker, der ikke kan klare et fleksjob, skal visiteres til et sådan. Hverken over for den syge eller for arbejdsgiveren (hvis der ellers er en sådan at finde...)

Vi skal arbejde, arbejde, arbejde.. Ja, men nu er det på tide at se i øjnene, at der altså findes mennesker, der ikke er i stand til at arbejde!
gh72 er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 27-11-2007, 10:03   #3
Webmaster
Webmaster
 
Webmasters avatar
 
Tilmeldingsdato: 06-10 2005
Lokation: Køge
Indlæg: 9.701
Blog Indlæg: 3
Styrke: 30
Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10
Det vil vedblive med at være på den måde det er i dag...

Så længe man ikke vil indfører et mindstekrav....i time antal..

Så længe man visitere folk til fleksjob på feks 2 - 3 timer.....tja så vil det bare forsætte...

Der burde være et mindste krav på ca 15 - 20 timer for at man kan visiteres til et fleksjob....alle under dette time antal...de burde have en pension...

Man kunne også lave det på en anden måde....man kunne lave om på de tilskud der findes...

Så det kan svarer sig for en arbejdsgiver at ansætte en flekser i et job på feks 4 timer om ugen...

På den måde ville der sikkert være en hel del flere fleksjob end der er nu...og flere villige arbejdsgivere der ville ansætte fleksere...

Man får jo ikke en flekser ud i job....så længe det vil koste en arbejdsgive en masse penge...

Man burde få øjnene op for at arbejdsgivere....de er ude på at tjene penge...og de har ikke tænkt sig at sætte penge til....

Pengepungen kommer før det sociale sind for dem....
Webmaster er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 27-11-2007, 10:42   #4
Etta
Ved at vænne sig til K10
 
Tilmeldingsdato: 12-11 2007
Lokation: falster
Indlæg: 24
Styrke: 11
Etta er ny på vejen
undersøgelse i andre egne...

Samme undersøgelse foretaget i andre egne ville nok give et billed der svarer til undersøgelse fra Nordjylland, men hvordan får vi hurtigst muligt (helst i går) gennemført flere, for vi ved jo alle at sort på vidt - og ud i medierne - så flyttes der rundt på "skeerne i skufferne"?.
hilsen fra mig
__________________
Citat:
Gode oplevelser og gode mennesker
Etta er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 27-11-2007, 16:16   #5
gittedl
Hjemmevant på K10
 
gittedls avatar
 
Tilmeldingsdato: 05-05 2006
Lokation: Hedensted
Alder: 42
Indlæg: 234
Styrke: 13
gittedl er rigtig godt på vej
Det utrolige er, at fleksjob ordningen jo bliver gået i sømmene ret ofte. Men det er på den baggrund, at visse politikere mener, at det er for nemt at få fleksjob. Men hvad om man kiggede på ordningen med helt friske øjne. Når der nu går så mange ledige, som der er blevet godkendt til fleksjob, må der jo være et eller andet galt. Måske netop som der bliver beskrevet i Jp, så er der mange af dem der bliver godkendt til fleksjob, som rent faktisk er for syge til det. Det er jo ikke viljen der er noget galt med hos dem, men helbredet. Og faktisk tror jeg at mange er lykkelig for at være blevet godkendt til fleksjob, og ikke er blevet sat på førtidspension. Men hvad nytter det, hvis det ikke kan lykkedes at finde et fleksjob p.g.a. timeantallet eller skånehensyn?

Personligt mener jeg, at hvis en person der er godkendt til fleksjob, har været på ledighedsydelse/kontanthjælp/”eller hvad det nu ellers kan hedde” i en vis periode, så bør vedkommende tilbydes en førtidspension. Det er så op til den enkelte borger, om de vil tage imod tilbuddet.

Jeg mener også, at man nok bør kigge på, om der skal sættes en grænse for hvor mange timer en borger skal kunne arbejde, for at der kan oprettes et fleksjob. Det mange af os jo oplever er, at det ofte er det timeantal vi kan holde til, der er forhindringen til at vi kan få et arbejde. Hvis så politikkerne virkeligt mener det de siger, med at førtidspensionisterne skal have lov til at få adgang til arbejdsmarkedet, uden at det får konsekvenser for deres førtidspension, så fint! Så har de, der ellers under de nuværende regler ville være blevet godkendt til fleksjob, en chance for at komme ud på arbejdsmarkedet den vej, uden at skulle leve på en midlertidig indkomst, indtil de finder et arbejde.

Der burde laves en reform på området, men når vores kære beskæftigelsesminister, Claus Hjorth Frederiksen sidder ved bordet er det nok næppe de nævnte emner der kommer op til diskussion. For i hans øjne er vi nogle dovne personer, som skal motiveres til at arbejde. Og denne motivation skal helt foregå ved at presse folk endnu mere økonomisk end de allerede er.

Beklager denne opremsning og jeg håber den holder sig indenfor emnet, men det er nogle emner jeg har gået og tænkt over igennem længere tid
__________________
Gitte

gittedl er ikke logget ind   Besvar med citat
Svar

Emne Værktøjer
Visningsmetode

Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum

Lignende emner
Emner Emnet er startet af Forum Svar Sidste indlæg
visiteres til ledighedsydelse mams Spørgsmål ang fleksjob 5 30-10-2010 10:39
Mange ledige sendes på ligegyldige kurser! buster Politik og Samfund 5 08-05-2010 08:41
Hvor mange ledige flexjobbere findes der i DK? Jørgine Manglen på Fleksjob 11 31-10-2009 08:40
Syge kan visiteres til skånejob Kimse Politik og Samfund 2 25-12-2008 12:52
Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 21:11.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension