K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Alt det andet > Dit og Dat

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Vigtige Meddelelser

Dit og Dat Her kan du skrive det du bare gerne vil ud med dog ikke politiske emner.

Svar
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 05-11-2007, 13:01   #1
Blueday
Ved at vænne sig til K10
 
Tilmeldingsdato: 29-10 2007
Indlæg: 12
Styrke: 11
Blueday er ny på vejen
Hjælp til kørselsudgifter

Hej alle

Jeg er ny her på K10, men har længe fulgt med i jeres gode debatter, samt super hjælp og støtte til hinanden. Håber derfor jeg også kan bidrage med lidt.

Først dog et lidt vedr. min egen situation.
Jeg har gået sygemeldt i næsten 2 år. Jeg har stadig mit arbejde og kommunen har forlænget min sygedagpengeperiode til maj 2008

Jeg føler nu, at jeg er klar til at genoptage mit arbejde 2-3 gange om ugen med ca. 3 timer pr. gang, hvilket min arbejdsplads er positivt indstillet overfor.

Jeg har dog efter 4 operationer i benet ikke mulighed for selv at køre bil, ( og kommer måske aldrig til det, da det er uvist, hvordan den sygdom jeg har vil arte sig fremover. )

Jeg ringer derfor positivt til min " nye " sagsbehandler - nr. 6 i rækken på et et halvt år, og fortæller at jeg er klar til så småt at genoptage mit arbejde, men har brug for hjælp vedr. transport til og fra arbejde.

Dette har jeg så fået afslag på, og sagsbehandleren spurgte endda om det ikke var muligt for min arbejdsgiver, at hente og bringe mig !!!!! ( ha,godt jeg efter 2 år i dette system stadig har lidt humor tilbage )

Men kan det være rigtigt , at jeg selv skal invistere i en bil med automatgear, eller være afhængig af familie/ venner - eller arbejdsgivers goodwill for at kunne genoptage mit arbejde ?

Jeg skal til møde med sagsbehandleren imorgen om " hele min situation "
så håber på et par tilbagemeldinger fra jer .

Jeg har bedt om at få afslaget på skrift, samt aktindsigt i hele min sag .

Hej for nu fra,
Blueday
Blueday er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 05-11-2007, 15:18   #2
curls
Jeg bor her på K10
 
Tilmeldingsdato: 29-01 2007
Lokation: Sjælland
Indlæg: 3.389
Styrke: 17
curls er fast beboer på K10curls er fast beboer på K10curls er fast beboer på K10
Hej og velkommen til !

Det er alt for let for en sagsbehandler at give "afslag" i telefonen. Måske kender han/hun ikke nok til de forskellige paragraffer, der kan søges på, så at du "bare" får afslag i telefonen.

Man skal behandle en ansøgning som en sag. Jeg synes næsten, du skulle ringe til hjælpemiddelcenter el. handicapcenter i din kommune og fortælle dem om din situation og spørg efter, hvilken paragraf, du skal søge på. Bed derefter om at få tilsendt en ansøgningsskema. Hvis du søger en Handicapbil, kan du bede om en ansøgningsskema §112/§113. Udfyld den og send den ind. Men det er nok en god idé at være på den sikre side, så ring lige derind og hør hvilke muligheder, der er. Man kan kun få hjælpemidler, hvis din sygdom er varig. Ordet varig lidelse er vigtig i en sagsbehandling, og der skal sagsbehandleren indhente oplysninger fra din læge. Fortæl derfor endelig også din egen læge om din situation.

Nu skriver du egentlig, at du skal mødes med sagsbehandleren i morgen. Måske kunne du nævne det, at du gerne vil søge en handicapbil(el. invalidebil). Hvis sagsbehandleren stadigvæk afviser det, så gør endelig som ovenstående, at du kan ringe til handicapcenter/hjælpemiddelcentral.

Håber det hjalp lidt....
curls er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 05-11-2007, 15:31   #3
curls
Jeg bor her på K10
 
Tilmeldingsdato: 29-01 2007
Lokation: Sjælland
Indlæg: 3.389
Styrke: 17
curls er fast beboer på K10curls er fast beboer på K10curls er fast beboer på K10
Ville lige tilføje den her link: http://www.social.dk/ministeriets_om...%20afgørelsen?

Der står bla., at du kan få fuld støtte til særlige indretninger af bilen.
curls er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 05-11-2007, 20:35   #4
popiae
Jeg bor her på K10
 
popiaes avatar
 
Tilmeldingsdato: 18-09 2007
Lokation: Hillerød
Indlæg: 6.266
Styrke: 19
popiae er fast beboer på K10popiae er fast beboer på K10popiae er fast beboer på K10
hej Blueday.
Så vidt jeg læser er du ikke istand til selv at køre bil lige nu. Ergo skal de i " voksen og handicap" eller jobcertret hjælpe dig med transport. du skal lave en ansøgning, skriftlig, meget vigtig. få evt arbejdsgiver til at skrive et par ord om at du har arbejde på de og de vilkår.
Selv ved specialinretning, har de i den situation pligt til at hjælpe. Evt kontakt DUKH, uvildig konsulentordning på handicapområdet.
Det er vigtigt at det bliver skriftlig, da det selvsagt er absurt at afvise hjælp, og dermed at du delvis kan blive selvforsørgene.
vh popiae
popiae er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 05-11-2007, 21:34   #5
curls
Jeg bor her på K10
 
Tilmeldingsdato: 29-01 2007
Lokation: Sjælland
Indlæg: 3.389
Styrke: 17
curls er fast beboer på K10curls er fast beboer på K10curls er fast beboer på K10
Hey igen....

Tænkte på, at hvis den sagsbehandler, som du skal ind og snakke med imorgen, har noget at gøre med sygedagpengemodtagere, så har han egentlig ikke noget med hjælpemidler at gøre(feks. invalidebil).

Hvis sagsbehandleren ikke kan finde ud af at hjælpe dig videre, burde du kunne få hjælp af de nedenstående paragraffer. Jeg fandt det her, hvor der står:

§ 100:
Merudgifter til og fra arbejde kan fx være udgifter til taxakørsel i ventetiden indtil, der er givet bevilling af støtte til køb af bil eller til taxakørsel i forbindelse, at den særligt indrettede bil er til reparation. Denne hjælp søges efter lov om social service § 100.

Endelig er der mulighed for at søge om støtte til individuel befordring efter reglen i lov om social service § 117. Efter denne regel kan kommunen yde tilskud til personer, som på grund af varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne har behov for befordring med individuelle transportmidler som fx taxa.Her står noget om § 114 og § 117:

Støtte til bil

§ 114:. Kommunalbestyrelsen skal yde støtte til køb af bil til personer med en varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, der i væsentlig grad forringer evnen til at færdes eller i væsentlig grad vanskeliggør muligheden for at opnå eller fastholde et arbejde eller gennemføre en uddannelse uden brug af bil. Støtten ydes som rentefrit lån inden for en ramme på 139.000 kr.

Stk. 2. Foreligger der ganske særlige forhold i forbindelse med den nedsatte funktionsevne, kan der ydes et rente- og afdragsfrit lån til betaling af forskellen mellem støtte efter stk. 1 og anskaffelsesprisen.

Stk. 3. Socialministeren fastsætter i en bekendtgørelse regler om

1) betingelserne for at opnå støtte efter stk. 1 og 2 og om vilkårene for støtten,

2) tilbagebetaling af lån, herunder om henstand med tilbagebetaling og eftergivelse af lån samt indkomstgrundlaget for tilbagebetalingen,

3) adgangen til at modtage støtte til udskiftning af en bil, hvortil der er ydet støtte, jf. stk. 1 og 2,

4) støtte til nødvendig indretning m.v., herunder i hvilket omfang ansøgeren selv skal betale en del af udgiften til indretningen,

5) i hvilket omfang der kan ydes tilskud til betaling af køreundervisning m.v., og

6) støtte til personer, der ved indrejse her i landet medbringer en bil.


Støtte til individuel befordring

§ 117:. Kommunalbestyrelsen kan yde tilskud til personer, som på grund af varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne har behov for befordring med individuelle transportmidler.

Stk. 2. Kommunalbestyrelsens afgørelser om hjælp efter denne bestemmelse kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed.

-----------------------------------------------------------------------------------


Her er et Ansøgningsskema om støtte til bil efter lov om social service § 114: http://www.nbb.kl.dk/temp_pdfFiles/0...f?tid=20:00:51 Send det så til handicapcenter eller hvad det hedder i din kommune.

Jeg ved godt, at jeg i det tidligere indlæg skrev § 112/113.... sorry... Det kan åbenbart være § 114 og § 117.... Der er så mange paragraffer i loven...

Og som pia_e_larsen siger, så er det vigtigt, at det bliver skriftligt, når du søger...

Håber du finder ud af det, hvilken hjælp, du skal søge....

Sidst redigeret af curls; 05-11-2007 kl. 21:37.
curls er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 05-11-2007, 22:57   #6
Hejdien
Gæst
 
Indlæg: n/a
Hej Blueday og velkommen til

Jeg kan anbefale dig at ringe til http://www.dukh.dk/go.asp?LangRef=1 som er de uvildige handicap konsulenter , det skulle næsten være mærkeligt hvis ikke de er stødt ind i en historie som din før, og det kan være at de har nogle gode ideer til hvordan du skal gribe dette an (hvis det glipper med Pia og Curls forslag )

med venlig hilsen
Hejdien
  Besvar med citat
Gammel 05-11-2007, 23:03   #7
socialnørden
Føler sig hjemme på K10
 
Tilmeldingsdato: 22-10 2007
Indlæg: 38
Styrke: 12
socialnørden er ved at flytte ind på K10socialnørden er ved at flytte ind på K10
Hej med jer!
Der findes en tredje mulighed, som man dog fra myndighedernes sider gør hvad man kan for at fortie eller "glemme" at oplyse om.. Dette til trods for, at denne paragraf har eksisteret i snart 20 år uden at der er ændret et komma!
formentlig vil en anseelig del af brugerne af denne side have et betragteligt beløb til gode hos Told og Skat!!
Man kan gøre krav på fradraget 3 år tilbage.. Altså få dette fradrag med tilbagevirkende kraft 3 år tilbage, dog kræver det at man kan dokumentere udgifterne.
Det er lidt indviklet at forklare, men det drejer sig om ligningslovens § 9D - Jeg skriver lige kort hvad det handler om og derefter linker jeg til paragraffen.. Jeg vil foreslå at I af jer der lider af kronisk eller langvarig sygdom og indkomsterhvervsmæssigt er afhængig af transport kontakter jeres nærmeste Told og Skat afdeling hvis i da ikke lige kender en revisor som sikkert også vil kunne sige en masse om jeres muligheder.
------------------------------------------------------------------------------------
Juridiske vejledninger > Ligningsvejledningen; Almindelig del 2007-4 > A.F Fradrag i den skattepligtige indkomst (ligningsmæssige fradrag) > A.F.3 Befordringsfradrag > A.F.3.1 Befordring mellem bopæl og arbejdsplads - privat kørsel

A.F.3.1.4 Invalides og kroniske syges befordringsfradrag efter LL § 9 D
Version: Ligningsvejledningen; Almindelig del 2007-4 (Gældende fra den 16. oktober 2007)

Godtgør den skattepligtige, at den pågældende som følge af invaliditet eller kronisk sygdom har særlige udgifter til befordring mellem hjem og arbejdsplads, finder reglerne i LL § 9 C ikke anvendelse. Den skattepligtige kan således i stedet for LL § 9 C anvende reglerne i LL § 9 D og dermed fratrække sine faktiske befordringsudgifter efter reduktion med et bundfradrag, jf. Skat 1987.3.228 (TfS 1987, 249 SD).

Bundfradraget udgør 2.000 kr., bortset fra de tilfælde hvor:

offentlig befordring kan anvendes og udgiften hertil ikke overstiger 2.000 kr., (i de tilfælde udgør bundfradraget udgiften til billigste offentlige transportmiddel) offentlig befordring er ikke anvendelig og den årlige kørsel er meget begrænset,(udgiften hertil beregnet efter satsen, der er fastsat efter LL § 9 B for kørsel i egen bil, overstiger ikke 2.000 kr.).
Det er en forudsætning for fradraget, at udgifterne har været nødvendige for at sikre indkomstens erhvervelse, se SKM2005.75.VLR, hvor fradrag efter LL § 9 D blev nægtet, fordi befordring i egen bil ikke var nødvendig for at vedkommende kunne bestride sit job. Der var alene tale om en hensigtigtsmæssig disposition i forhold til den pågældendes privatliv.

Da fradraget forudsætter, at den skattepligtige har særlige udgifter til befordring, kan fradraget ikke foretages, hvis den pågældende ikke har afholdt udgifter til befordringen. Således medfører f.eks. arbejdsgiverbetalt befordring, herunder firmabil til fri rådighed for privat kørsel, reelt fortabelse af adgangen til fradrag for befordring mellem hjem og arbejdsplads efter LL § 9 D.

Den skattepligtige kan fratrække den del af den normale befordringsudgift, der overstiger 2.000 kr. (se dog ovenfor), samt den del af de faktiske udgifter, der overstiger den normale befordringsudgift. Den normale befordringsudgift opgøres som udgiften til billigste offentlige befordringsmiddel, eller hvor offentlig befordring ikke kan anvendes, som udgiften ved brug af eget befordringsmiddel efter kilometertakster, der fastsættes af Ligningsrådet, for normalfradrag, jf. afsnit A.F.3.1.1.

De faktiske udgifter opgøres enten efter dokumentation eller på grundlag af Ligningsrådets satser for erhvervsmæssig kørsel i egen bil.


Eksempler Eksempel 1:

Den skattepligtige kører i alt 6.000 km mellem hjem og arbejdsplads i løbet af et år. De faktiske udgifter herved udgør 20.100 kr. (6000 km x 3,35 kr.). Offentlig befordring anses ikke for anvendelig.

Fradraget opgøres således:


Normal befordringsudgift (6000 km x 1,78 kr.) 10.680 kr.

Fradrag for den del, der overstiger bundfradrag
(10.680 kr. - 2.000 kr.) 8.680 kr.

Fradrag for faktiske udgifter ud over normal befordringsudgift
(20.100 kr. - 10.680 kr.) 9.420 kr.

Fradrag i alt (8.680 kr.+ 9.420 kr.) 18.100 kr.


Eksempel 2:

Som ovenfor, men offentlig befordring kan anvendes og udgiften hertil er 2.500 kr.

Fradraget opgøres således:


Normal befordringsudgift (6000 km x 1,78 kr.) 10.680 kr.

Fradrag for den del der overstiger udgiften til offentlig befordring
(10.680 kr. - 2.500 kr.) 8.180 kr.

Fradrag for faktiske udgifter ud over normal befordringsudgift
(20.100kr. - 10.680 kr.) 9.420 kr.

Fradrag i alt (8.180 kr. + 9.420 kr.) 17.600 kr.


Fradraget foretages i den skattepligtige indkomst. Begrænsningen af fradragsretten for lønmodtageres udgifter til det beløb, hvormed de samlede udgifter overstiger 5.100 kr., jf. LL § 9, stk. 1, gælder ikke fradrag for befordring omfattet af LL § 9 D, jf. § 9, stk. 2.

For så vidt angår invalides eller kronisk syges erhvervsmæssige befordring, gælder de almindelige regler, jf. afsnit A.F.3.2. Heraf følger, at invalide og kronisk syge lønmodtagere kan modtage skattefri godtgørelse for udgifter til kørsel, der er omfattet af LL § 9 B. Yder arbejdsgiveren ikke skattefri godtgørelse, kan befordringen fratrækkes efter reglerne i LL § 9 C.


Hvad forstås ved kronisk sygdom? I sygdomstilfælde er det en betingelse for at anvende reglen, at sygdommen er kronisk, hvorved i praksis forstås, at der skal være tale om en uhelbredelig eller i det mindste en langvarig sygdom, der nødvendiggør en dyrere transportform.

Øgede transportudgifter som følge af sygdom af ikke-varig karakter berettiger derimod ikke til fradraget efter § 9 D.

Se i øvrigt LSRM 1965,135 LSR hvor en kvinde, der led af agorafobi (pladsangst), fik fradrag for befordringsudgifter efter LL § 9 D.

Det er en konkret ligningsmæssig afgørelse, om en sukkersygepatient er berettiget til fradrag efter LL § 9 D.

En kronisk syg, der brugte egen bil til befordringen, var berettiget til fradrag efter LL § 9 D, uden hensyntagen til, om hun havde haft merudgifter i forhold til den øvrige lokalbefolkning. ToldSkat Nyt 1992.6.180 (TfS 1992, 142 LSR).

Reglens anvendelse er ikke betinget af, at der foreligger tilladelse til invalidebil.

Det er ikke en forudsætning, at der er tale om befordring mellem den invalides sædvanlige bopæl og arbejdspladsen. Der kan f.eks. også gives fradrag for befordringsudgifter mellem sommerhus og arbejdsplads.

Fradraget efter LL § 9 D opgjordes i et tilfælde, hvor en mand kørte sin invalide hustru til hendes arbejdsplads og hentede hende igen om eftermiddagen, efter udgiften til to dobbeltture mellem bopælen og hustruens arbejdsplads, jf. LSRM 1969,148 LSR.

Fradragsretten må anses som en udvidelse af reglen om fradrag for udgifter ved befordring mellem bopæl og arbejdsplads, således at der principielt er tale om fradrag for udgifter ved privat benyttelse af bil. Afskrivningen foretages med 15 pct. p.a. af anskaffelsessummen, også hvor der ved køb af bilen er ydet offentligt lån, som eftergives successivt. Eventuel avance eller tab i forhold til den nedskrevne værdi påvirker ikke indkomstopgørelsen.

------------------------------------------------------------------------------------
Ej Sorry! Håber ovenstående giver jer en idé om hvad det handler om? Jeg kan ikke finde ud af at kopiere linket, men skriv; www.skat.dk og søg efter "ligningslovens § 9D - I kan også bare GOOGLE på ligningsloven så kommer den..

Den konkrete lovbestemmelse, selve lovgrundlaget, er altså ligningslovens § 9 D og har har følgende ordlyd:

-------------------------------------------------------------------------------------

Skattepligtige med varigt nedsat funktionsevne og kronisk syge kan i flg. ligningslovens § 9 D fradrage normal befordringsudgift i det omfang, den overstiger et bundfradrag på kr. 2.000, samt den del af den faktiske befordringsudgift, der overstiger normal befordringsudgift i det pågældende tilfælde. Her finder reglerne i § 9 C ikke anvendelse. Normal befordringsudgift opgøres, hvor offentlig befordring kan anvendes, som udgiften til billigste offentlige befordringsmiddel og ellers som udgiften ved brug af eget befordringsmiddel efter kilometertakster, der fastsættes af Ligningsrådet.
------------------------------------------------------------------------------------

Jeg er jo ikke skattemedarbejder eller revisor min pointe er bare, at det er en total overset paragraff, som det uden tvivl ville kunne betale sig at tjekke ud for de af jer der er kronisk syge og som samtidig i en eller anden form er har erhverv og egenindkomst..

Håber nogen kan bruge det.

Mange hilsner fra "Socialnørden"

PS; Måske skylder jeg lige at fortælle at bundfradraget på 2000 gode jydske dollers er om året ikke om måneden - det gør jo unægtelig en forskel :-)

Sidst redigeret af socialnørden; 05-11-2007 kl. 23:09.
socialnørden er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 05-11-2007, 23:17   #8
Hejdien
Gæst
 
Indlæg: n/a
Socialnørden det er rigtigt den havde jeg helt glemt (også at søge efter he he ) jeg har siddet og kigget rundt for at se om man kan finde nogle af de skemaer man søger efter og sjovt nok så kan jeg ikke på nettet (heller ikke hos skat ) finde det skema så man bare kan printe det ud...

Jeg ved at LAFS før i tiden havde dem liggende sådan at man kunne få dem tilsendt , men dette er kun en mulighed hvis man er medlem hos LAFS ..

men ellers burde det vel være muligt at få det hos skat

tak for oplysningen
  Besvar med citat
Gammel 05-11-2007, 23:31   #9
curls
Jeg bor her på K10
 
Tilmeldingsdato: 29-01 2007
Lokation: Sjælland
Indlæg: 3.389
Styrke: 17
curls er fast beboer på K10curls er fast beboer på K10curls er fast beboer på K10
Hvad med den her? : §9 C Befordring mellem bopæl og arbejdsplads

http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=70920&vId=0

Synes jeg lærer en hel masse i dag... hehe
curls er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 05-11-2007, 23:33   #10
socialnørden
Føler sig hjemme på K10
 
Tilmeldingsdato: 22-10 2007
Indlæg: 38
Styrke: 12
socialnørden er ved at flytte ind på K10socialnørden er ved at flytte ind på K10
Man kan både anmode om reellt kilometerfradrag, men hvis man f.eks via diagnose eller evt. lægeudtalelse kan sandsynligøre at det er nødvendigt med egen bil for at kunne fastholde erhvervsindkomst er det såmænd også muligt at afskrive bilen med 15% årligt tror jeg det er... Ikke tossi :-)

Hej CURLS!

Du skal bruge 9D da der ikke er restriktioner på den sådan som der er på 9C... Med andre ord er der flere penge at hente i den sidstnævnte..
socialnørden er ikke logget ind   Besvar med citat
Svar

Emne Værktøjer
Visningsmetode

Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum

Lignende emner
Emner Emnet er startet af Forum Svar Sidste indlæg
HJÆLP!PFA Erhversevnetab, sygedagpenge og nu kontanthjælp labyranten HJÆLP!! Anja-10 Spørgsmål ang Sygedagpenge/Kontanthjælp 41 26-06-2013 09:05
Hjælp hjælp hjælp. kommunen stopper min sdp pga. manglende motivation NannaA Spørgsmål ang Sygedagpenge/Kontanthjælp 20 14-09-2012 08:46
Hjælp.Hjælp.Hjælp...Overgang fra ledighedsydelse til løn i fleksjob ????? skytten64 Spørgsmål ang fleksjob 10 21-05-2010 06:26
Hjælp hjælp Fra flex-job til pension. Berit p At søge førtidspension 3 30-12-2007 00:16
Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 21:12.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension