K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Sagsformidler hjørnet > Rehabiliteringsteams og Rehabliteringsskema

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Rehabiliteringsteams og Rehabliteringsskema Her kan man stille spørgsmål om rehabiliteringsteams og rehabiliteringsskemaer dog ikke politisk indhold som skal lægges under kategorien Samfund og Politik

Svar
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 26-10-2014, 13:44   #1
Betthi
Ved at vænne sig til K10
 
Betthis avatar
 
Tilmeldingsdato: 30-09 2014
Lokation: Sjælland
Indlæg: 23
Styrke: 10
Betthi er ny på vejen
Rehabplan forberedende del, manglende deltagelse

Hej

For 1 1/2 år siden fik jeg et brud på ryggen, og man forsøgte at stabiliserer brudet med træning og korset, september sidste år blev jeg delvis sygemeldt dels på grund af smerter, og på grund af indtræden af lammelse i højre ben, og påvirkning af venstre, jeg fik en stivgørende operation for 6 mdr siden, da lammelserne bredte sig til tarm/ blære samt bugpresse.
Den gik rigtig godt, men min lammelse i benet (fra knæ og ned) har ikke foretaget sig overhovedet og er nu for 14 dage siden endelig modtaget en stationær fod og benskinne der hjælper mig med at kunne gå.

Jeg har den 30/9 14, været på sygedagpenge i 52 uger ( heraf sygemeldt fuld tid i 4 måneder i forbindelse med operation) i den forbindelse har kommunen valgt, at de ikke mener der grundlag for forlængelse af mine sygedagpenge, og dermed er jeg overgået til et jobafklaringsforløb.
begrundelsen for at jeg ikke kune forlænges er, at det er formålsløst at iværksætte en afklaring ar arbejdsevnen, da den helbredsmæssigt tilstand endnu ikke vurderes at være stationær, en afklaring ville ikke i det tilfælde være retvisende for de videre muligheder. Ydermere kan det ikke med sikkerhed vurderes om det er muligt, at nå både en helbredsmæssig afklaring og en efterfølgende afklaring af erhvervsevne og at det ikke med overvejende sikkerhed kan vurderes ,at jeg kan vende fuldt tilbage til det ordinære arbejdsmarked.

( afgørelsen som jeg modtog den 29 september, er anket)

I forbindelse med et jobafklaringsforløb, skal der udfyldes en rehabiliteringsplan forberedende del til forlæggelse for rehabiliteringteam.
I følge loven, er det den gennemgående og kordinerende sagsbehandler der sammen med borgeren skal udfylde rehabiliteringsplanens forberedende del.
Hos mig var det en studentermedhjælp, der ikke kunne oplyse mig om hvad den skulle bruges til. Og som ikke havde nogen viden om, at jeg havde modtaget en afgørelse dagen forinden om stop af sygedagpenge. Sagsbehandleren kunne hun ikke finde, da hun ikke var i huset.
Hun noterede derefter en masse ned på et stykke ternet papir. Og sagsbehandleren har derefter selv udfyldt rehab skemaet .
Deri har SB skrevet en del ting, der ikke er korrekte, men hun har indgivet en indstilling til rehab teamet,
"at hendes vurdering er at jeg bruger for mange kræfter i forbindelse med kørsel til mit arbejde, og at det derfor vil være mere hensigtsmæssigt at jeg enten flyttede tættere på mit job eller fik et job tætter på min bopæl."
Dette har jeg aldrig givet udtryk for, og jeg har haft samme arbejdsplads i 10 år, min afstand til job er 62 km.
Endvidere skriver hun i rubrikken, at jeg har givet samtykke til at indhente og vidergive oplysninger, den har jeg IKKE underskrevet og det var med fuldt overlæg, den dag med studenter medhjælpen, da jeg ikke kunne få en forklaring på hvad det skulle bruges til.

Ved godt, at man ikke kan klage over rehabplanen forberedende del, men hvor er min retsikkerhed og retsstilling henne her ?? man har jo ikke overholdt den garanti forskrift der ligger i lovgivningen.
Og kan rehabteamet indstille til at jeg enten skal flytte eller sige mit job op, det vil jo være en tvangshandling overfor mig der skulle iværksættes.
Jeg har ligeledes fundet ud ad, at social arbejdsmedicinsks klinikken i køge har været inde og lavet udtræk i min ejournal,,,, dette er da efter min overbevisning også et brud på lovgivningen, da jeg jo ikke har givet mit utrykkelige samtykke
....
Er der nogen der kan oplyse mig lidt om mine rettigheder og om det virkelig kan være muligt at blive tvangsforflyttet eller tvangs opsiges.

På forhånd rigtig mange tak.

Fakta om mig.
Lige fyldt 44, bor i lejre, og har altid arbejdet. Vægtmæssigt er jeg det man kalder slank. Har altid trænet rigtig meget.

Blev delvis sygemeldt 1 september 2014, med mulighedserklæring. Da lammelse i ben indtrådte.
Opereret marts 2014 stivgørende med frilægning i begge sider og med implantat.
Får allerede på hospitalet en midlertidig skinne på mit højre ben, da lammelse er vurderet til en grad 2.
Juli 14, starter selv job op i aftlae med læge og arbejdsgiver med 3 timer om dagen man, ons og fredag. Tirs og torsdag er til genoptræning.
August 14 midt Genoptræning stopper grundet symptomer på rodtryk igen, tilbage til hospital og scannes.
September og Oktober 14 stationær skinne kommer endelig efter flere måneders venten, da kommunen afdeling havde glemt mig/smidt mig væk. Og i oktober kommer den endelige tilpasset skinne.
September og oktober 14 er nu oppe og arbejde på 15 ugentligt fordelt på de før nævnte 3 dage.
Oktober 14 genoptræning genoptaget efter aftale med lægerne og nu med specialiseret gang træning, da jeg har store udfordringer med at gå.

Undskyld det meget lange indlæg, men en et årig lang historie fylder alligevel når den kortes ned.

Venligst Betthi
Betthi er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 26-10-2014, 15:07   #2
Webmaster
Webmaster
 
Webmasters avatar
 
Tilmeldingsdato: 06-10 2005
Lokation: Køge
Indlæg: 9.806
Blog Indlæg: 3
Styrke: 67
Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10
Tja det er rigtig nok at det ikke kan svare sig at lave en afklaring på din arbejdsevne før du er lægeligt afklaret og stationær...

Det med at de har indhentet ting du ikke har givet dem lov til eller har skrevet under på....ja der skal du da med det samme skrive en klage til borgmesteren og kommunal bestyrelsen da det er dem der har ansvaret for at deres medarbejdere laver deres arbejde ordentligt...

Du bør sideløbende skrive til borgerrådgiveren i din kommune og klage der også http://www.lejre.dk/information/kont...erraadgiveren/

Det med din rehab plan....tja det er rigtig nok at der står at den skal udfyldes sammen med sagsbehandleren....men men...

Der er mange kommuner som gør det ved at borgeren selv udfylder det de kan og så laver sagsbehandleren resten....

Men når det gøres på denne måde ja så kræver det at planen skal partshøres hver gang der bliver lavet ændringer fra sagsbehandlerens side...således at du er helt med på hvad der står i den...

Nej man kan desværre ikke klage over disse rehab planer..

Men du kan klage over at den er mangelfuld når du klager over et evt afslag...som er givet på baggrund af info fra den plan...hvis den altså er det...

Med hensyn til visitation til fleksjob....ja der skal alt være afprøvet inden....herunder også et job nærmere på din bopæl...før de kan give den visitation...

Der er dog noget som hedder fastholdelses fleksjob....hvor man kan beholde sit job....men igen...det kræver lægelig afklaring og at du skal være stationær lægeligt....ingen behandlingsmuligheder osv....plus

Citat:
For at kunne blive ansat i fleksjob på sin hidtidige arbejdsplads skal arbejdspladsen gennem de foregående 12 måneder have forsøgt at fastholde medarbejderen i et ustøttet job gennem ansættelse under de sociale kapitler i overenskomsten eller på særlige vilkår.
Dog undtagelsesvis

Citat:
Undtagelser til 12 måneders-kravet
Kravet om 12 måneders ansættelse efter de sociale kapitler gælder ikke, hvis der er tale om en akut opstået skade eller sygdom, hvor det er åbenbart formålsløst at bringe de sociale kapitler i spil. I disse tilfælde kan jobcentret bevilge fleksjob umiddelbart.

Akut opstået skade eller sygdom skal forstås i modsætning til glidende nedslidning eller sygdom. Det beror på en konkret vurdering fra jobcentret, om personen er undtaget fra 12 måneders-kravet.
Kilde: http://www.cabiweb.dk/fleksjob/fastholdelsesfleksjob/

Hvis det har interesse så er vejledningen til fleksjob her https://www.retsinformation.dk/Forms...aspx?id=158911

Det var lige hvad min hjerne kunne klare i øjeblikket...måske der kommer andre og byder ind...måske jeg har overset noget...
__________________
Webmaster er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 26-10-2014, 16:07   #3
Akvamarin
Har ikke tid til andet end K10
 
Tilmeldingsdato: 04-08 2011
Lokation: København
Indlæg: 2.104
Styrke: 15
Akvamarin er ny på vejen
Citat:
Oprindeligt indsendt af Webmaster Se meddelelser

Det med din rehab plan....tja det er rigtig nok at der står at den skal udfyldes sammen med sagsbehandleren....men men...

Der er mange kommuner som gør det ved at borgeren selv udfylder det de kan og så laver sagsbehandleren resten....

Men når det gøres på denne måde ja så kræver det at planen skal partshøres hver gang der bliver lavet ændringer fra sagsbehandlerens side...således at du er helt med på hvad der står i den...

Nej man kan desværre ikke klage over disse rehab planer..
Hvor står der at man skal partshøres hver gang der bliver lavet ændringer fra sagsbehandlerens side i den indledende del af rehab planen?

Den gang min blev skrevet sad sagbehandleren og jeg først sammen, så skrev jeg videre på den hjemme med en veninde og sendte den ind til sagsbehandleren, og så skrev han den færdig.
Jeg så den først færdig, da jeg fik den sammen med indkaldelsen til rehab mødet.

Akvamarin
Akvamarin er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 26-10-2014, 16:16   #4
phhmw
Moderator
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.726
Styrke: 33
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
Velkommen til..

Kære Betthi

Følg de kloge faktuelle råd fra Web.

Mine yderligere råd til dig:

Du lyder, som om du er godt inde i sagerne, men der er mange ting du fremover skal være bevidst om.

Tonen og den foreløbige sagsbehandling har lagt tonen fremover:

"at hendes vurdering er at jeg bruger for mange kræfter i forbindelse med kørsel til mit arbejde, og at det derfor vil være mere hensigtsmæssigt at jeg enten flyttede tættere på mit job eller fik et job tætter på min bopæl."

Det spørgsmål fra SB side, af skal omgående afkræftes juridisk, du henvender dig til DUKH omgående:

https://www.dukh.dk/fa-radgivning/skriv-til-dukh

Du nævner ordet "garantiforskrifter" som beskrives her:

https://www.dukh.dk/fa-radgivning/skriv-til-dukh

Du er havnet i en retssal, hvor kun beviser og dokumentation har betydning, derfor foregår alt imellem dig og kommunen skriftligt.

Kommunen interessere sig ikke for dine diagnoser eller hvordan du har det, men udelukkende din arbejdsevne.

Fremover skal du have en bisidder med til alle møder med kommunen, hvis muligt.

Bliv her på din tråd fremover, så bliver det lettere for os andre.

Be- eller afkræft at det ikke er en arbejdsskade. S.U.

Kan du køre bil pt? S.U.

Dit første skridt bliver at søge aktindsigt ved alle, læger, speciallæger, hospitaler og kommunen. Her findes en lovbunden frist til modtagelse på 10 kalenderdage.

Læger/hospitaler.
http://www.k10.dk/media/skema/aktindsigt_ved_laege.pdf

Kommunen.
http://www.k10.dk/media/skema/aktindsigt.pdf

I samme skridt SKAL du forberede din viden om fastholdelsesfleksjob, som du omgående tager en drøftelse med din arbejdsgiver om. Du skal kunne bevise at du juridisk inden for de sidste 12 måneder i samarbejde med arbejdsgiver har en fastholdelsesplan.

Læs her:

Fastholdelsesfleksjob.
http://www.k10.dk/showthread.php?t=30994

Din praktiserende læger er en særdeles vigtig medspiller fremover, i modsætning til tidligere.

Læs disse råd for nye på k10:

http://www.k10.dk/showthread.php?t=28928

Sygedagpenge er en midlertidig kortvarig erhversrettet ydelse, som alle må forlade på et tidspunkt. Der findes nogle forlængelsesmuligheder, herunder hvis du har en sag kørende ved ASK, Arbejdsskadestyrelsen:

Sygedagpengestop.
http://www.k10.dk/index.php?pageid=sygedagpengestop

Du nævner:

"Genoptræning stopper grundet symptomer på rodtryk igen"

"genoptræning genoptaget efter aftale med lægerne og nu med specialiseret gang træning"

Mine 35 års erfaring siger, at hvis man vurderes rodtryk, stopper man ikke behandlingen. Men fortsætter med fjernelse at årsagen til rodtryk, hvis muligt.

Du nævner ordet "specialiseret" gangtræning?

Kan du beskrive det lidt nærmere?

Jeg sætter ikke spørgsmål ved din træning, hvis DU er tilfreds herunder tilfreds med resultaterne, men jeg er selv rygpatient og har stor interesse i netop genoptræning.

Hvilken form for træning er dig bevilget?

Da du forlod hospitalet, havde du da en GOP, Genoptræningsplan i hånden før udskrivning, som lovens foreskriver?

Individuel behandling?

Holdtræning, praksissektorer eller kommunalt?

Vederlagsfri iht Sundhedsstyrelsens retningslinier?

40/60% hvor du selv betaler de 60%?

Regler for genoptræning.
http://www.k10.dk/showthread.php?t=15813

Ryghistorier indsamlet fra k10.
http://www.k10.dk/showthread.php?t=21830

Hvad du hidtil har oplyst er mit råd, at du skal til en vurdering her:
http://ofeldt.dk/ som kræver en lægehenvisning.

Har du yderligere spørgsmål står jeg til rådighed.

Bedste hilsner

Peter , Anthonsesskinne, dropfod og helstøbt Bostonkorset §4 patient

PS

Skulle situationen ændres sig og du får brug for hjælpemidler herunder invalidebil, findes samtlige oplysninger her:
http://www.k10.dk/showthread.php?t=4...ight=Stoktofte

Sidst redigeret af phhmw; 26-10-2014 kl. 16:55.
phhmw er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 26-10-2014, 18:00   #5
Betthi
Ved at vænne sig til K10
 
Betthis avatar
 
Tilmeldingsdato: 30-09 2014
Lokation: Sjælland
Indlæg: 23
Styrke: 10
Betthi er ny på vejen
Tusinde tak for de mange gode råd og tanker :-))

Akvamarin, det er korrekt det fremgår ikke nogen steder, at en rehabplan skal partshøres, andet end det står i lovene ( rehabplan skal udarbejdes i samarbejde med borger, lov om aktivbeskæftigelse indsats og bekendtgørelse 814 27/6 2014 og dermed kan det kun hører ind under god forvaltningskik, men rent gæt).
Jeg fik først min rehabplanat se, i forbindelse med min anmodning om aktindsigt, hvilke de trods rykker, var 16 dage om at færdigbehandle.

Phhmw,
Tusinde tak, jo den var anmeldt som arbejdsskade, og anderkendt i januar 14 som et hold i ryggen.
Jeg kan godt køre bil, da lammelsen trådte ind i september måned sidste år, blev jeg ved med at tage på arbejde på nedsat tid og der lærte jeg at køre på en noget anden måde. Det er noget nemmere nu at køre bil efter jeg har fået ny benskinne, da der er bevæglig led i skinnen. Og jeg kunne aldrig drømme om at sætte mig bag rattet, hvis jeg ikke syntes at jeg havde helt styr på min kørsel både for min og andres sikkerhed :-)) så er det slået fast.

Det eneste min arbejdsgiver og jeg har er vores omsorgssamtaler, hvor det fremgår at jeg er delvis sygemeldt og hvad jeg må udfører og hvordan, ligeledes hvordan med pauser og hvile samt info om hvor i behandlingsystemet jer er tidsmæssigt, og de samtaler har vi taget med meget jævne mellemrum og der findes referater på dem alle, mon de kan tælles som værende en fastholdelsesplan.
Jeg er jo kommet akut til skade på jobbet, fra den ene dag til den anden, den må da høre ind under stk. 3 i paragraf 70 b. ud fra hvad jeg kan læse i lovgivningen.

Special lægen fra glostrup, har i sin general status attest anført at behandlingsforløbet er angivet til at vare 1 år og endelig status kan derfor først gives til marts 15, herunder resterende lammelser, da hellingsprossen er sat til 1 år. Og de vil ikke på hospitalet give udtalelse på lammelse før det år er gået.

Jeg er udstyret med GOP fra hospitalets side, både på ryg og ben i kommunalt genoptræningsregi, jeg har ved siden af selv betalt, en fys yderligere kan give mig manuel behandling (massage) for hjælp til mig for en bedre udstrækning af gluten maxi og medi.
Det var fyssen på genoptræningcenteret, der ikke ville træne med mig før end der lå en lægelig accept på dette, det har jeg på skrift. Til lægen på hospitalet sagde jeg at jeg ikke ville stå stille i træning, og at jeg trænede hjemme, så han gav en betinget accept af til smertegrænsen, hvilke er høj hos mig.

Specialiseret gang træning, (min fys ord), er hvor jeg bliver smidt op på et gang bånd foran et spejl, under overvågning, og hvor jeg bliver korrigeret hele tiden, da jeg ingen "hul" har igennem til underben og fod, så jeg aner ikke hvor i verden,jeg sætter mit ben og fod samt hæl.
Jeg har ingen overflade eller dybte senbilisering i min fod og på midt/yderside af mit underben.

Jeg forventer da af træning, at kunne gå bedre og længere når hjernen har lært eller begynder at lære den måde den skal bevæge sig på, ligenu er det pisse besværlig at gå og jeg kan ikke gå så langt endnu, vi taler 100 til 400 meter før mit ben råber højt og går i lænden, og jeg er nød til at sidde og hvile.
Og mine børn mener at jeg er formand, for de gakkede gangartes klub, med den måde jeg forsøger at gå.
Men ellers har jeg ikke modtaget noget som helst, da det først er nu at man må erkende at den funktionsnedsættelse jeg har, ikke vil gå væk. Og jeg må ærlig indrømme jeg ved skisme ikke meget om funktionsnedsættelser, andet jeg aldrig nogen sinde havde forestillet mig, at det kunne være så svært at gå. Så jeg har ikke det fjerneste begreb om, hvad man har af rettigheder til genoptræning og hjælpemidler og jeg ved ikke hvor dælen, man kan henvende sig.

Forøverigt er mit job, at jeg sidder på kontor det meste af tiden, og nogle gange er ude i marken,, jeg sidder som sagsbehandler i en kommune i teknisk afdeling.
Så det med at læse lovgivning, er ikke det sværeste for mig, men det gør mig faglig rasende, når jeg ser at hverken garanti eller ordensforskrift endsige god forvaltningsskik bliver overholdt.

Og jeg har haft fat i borgerrådgiveren, det var ikke megen hjælp at hente der, han har dog indvilget i at gå med til rehabiliteringsmøde som obsavertør, da mine 2 bisidder som jeg normalt har brugt er ude og undervise.

Og Peter du skriver at jeg skal kontakte dukh, jeg har set deres hjemmeside, vil de kunne hjælpe med afklaring af det spørgsmål om tvangsflytning ? .

Og igen tusinde tak, for at rådgive og de gode råd samt at drøfte tingene.

Kærligst Bettina
Betthi er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 26-10-2014, 20:19   #6
phhmw
Moderator
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.726
Styrke: 33
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
Alle mørke rør, har en lys udgang..

Kære Betthi

Godt du har en skriftlig anerkendelse fra ASK, at de behandler din sag, som en arbejdsskade.

Sygedagpengestop, forlængelses muligheder.

http://www.k10.dk/index.php?pageid=sygedagpengestop

"6) der er rejst sag om ret til erstatning efter lov om arbejdsskadesikring eller lov om sikring mod følger af arbejdsskade eller"

Hvilket nok er årsagen til at du har anket inden 28 dage?

Arbejdsskader, behandling, betaling etc.

http://www.k10.dk/showthread.php?t=28956

http://www.k10.dk/showthread.php?t=29762

Herefter snarest søger du også aktindsigt ved ASK, Arbejdsskadestyrelsen.

Du er den person, som hele tiden skal være den der kontrollere, at samtlige oplysninger findes og at de er korrekte ved alle indstandser.

Ukorrekte oplysninger skal du reagere over for øjeblikkeligt.

Du skal have 2 mapper, kommune og arbejdsskade da de ikke har noget med hinanden at gøre. Hold pinlig orden der kommer flere end du forestiller dig.

VIGTIGT!

Du kontakter lønningskontoret og får et kopi af din sygestatistik før og efter arbejdsskaden og tilsender ASK som et aktstykke, som bedes ilægges din sag.

Har du tidligere modtaget behandling for rygproblemer?

Hvis ja, hvilken og hvor?

Linket til Fastholdelsesfleksjob skal du kende til bunds og forstå alt herunder om din arbejdsgiver også forstår det juridiske, som skal være i orden. Godt at du/I har nedfældet det på skrift.

Her skal også nævnes de tiltag der er foretaget for at fastholde dig i jobbet.

Nedsat tid, hjælpemidler, tilladelse til at hvile dig etc, ned til mindste detalje.


Optræning.

Du skal vide præcis hvilke led i din ryg du har rodtryk i, hvor mange og hvilke led som er stivgjort, S1 - L5 - L4 etc

Sandsynligvis L5?

https://www.sundhed.dk/borger/sygdom...llige-dele-af/

Man kan ikke træne alene hjemme en ryg med dine skader. Punktum og er ikke til debat med mig.

Hvor er du i din personlige gennemsnitlige smerteskala fra 1 - 10?

Hvilken medicin er der ordineret til dig?

Du oplyser:

"Specialiseret gang træning, (min fys ord), er hvor jeg bliver smidt op på et gang bånd foran et spejl, under overvågning, og hvor jeg bliver korrigeret hele tiden, da jeg ingen "hul" har igennem til underben og fod, så jeg aner ikke hvor i verden,jeg sætter mit ben og fod samt hæl.
Jeg har ingen overflade eller dybte sensibilisering i min fod og på midt/yderside af mit underben.Specialiseret gang træning, (min fys ord), er hvor jeg bliver smidt op på et gang bånd foran et spejl, under overvågning, og hvor jeg bliver korrigeret hele tiden, da jeg ingen "hul" har igennem til underben og fod, så jeg aner ikke hvor i verden,jeg sætter mit ben og fod samt hæl.
Jeg har ingen overflade eller dybte sensibilisering i min fod og på midt/yderside af mit underben.
"

Hvis det er hvad du tilbydes af optræning er jeg dybt rystet!

Men mere herom i den PB, Personlig Besked jeg sender til dig efterfølgende.

Du kan hilse dine børn, at formandsposten, for de gakkede gangartes klub er optaget af undertegnede, muligvis næstformand kan du vælges til.

DUKH kontakter du allerede i morgen, som er uvildige særdeles professionelle jurister og sagsbehandlere. Omkring kravet fra din SB forslag om at du skal flytte nærmere din arbejdsplads.

Det værste en ryg kan udsættes for er stillesiddende arbejde gennem længere tid, da trykket i din ryg stiger gevaldigt.

https://www.youtube.com/watch?v=_T-eQJnZRRk

Advarsel imod disse øvelser.

http://ofeldt.dk/index.php?id=49

Du nævner: "Jeg forventer da af træning, at kunne gå bedre og længere"

Jeg er ikke hverken læge eller sundhedsperson, men det er absolut utilfredsstillende udsag og virkelighed for dig, som er uacceptabelt med så svære rygskader.

Nu skal du kræve noget mere af dine omgivelser.

Bedste hilsner

Peter
phhmw er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 26-10-2014, 20:43   #7
Webmaster
Webmaster
 
Webmasters avatar
 
Tilmeldingsdato: 06-10 2005
Lokation: Køge
Indlæg: 9.806
Blog Indlæg: 3
Styrke: 67
Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10
Nej der står ikke direkte at en rehab plan skal partshøres...men...

Jeg vil argumentere med følgende som jeg ikke mener de overholder...

Citat:
§ 4. Borgeren skal have mulighed for at medvirke ved behandlingen af sin sag. Kommunalbestyrelsen tilrettelægger behandlingen af sagerne på en sådan måde, at borgeren kan udnytte denne mulighed.
Kilde: Bekendtgørelse af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område

Så er der også denne..i tilfældet af at der er ting som er til ugunst for dig som borger...

Citat:
§ 19. Kan en part ikke antages at være bekendt med, at myndigheden er i besiddelse af bestemte oplysninger om en sags faktiske grundlag eller eksterne faglige vurderinger, må der ikke træffes afgørelse, før myndigheden har gjort parten bekendt med oplysningerne eller vurderingerne og givet denne lejlighed til at fremkomme med en udtalelse. Det gælder dog kun, hvis oplysningerne eller vurderingerne er til ugunst for den pågældende part og er af væsentlig betydning for sagens afgørelse. Myndigheden kan fastsætte en frist for afgivelsen af den nævnte udtalelse.
Kilde: Bekendtgørelse af forvaltningsloven

Nu kommer det jo an på hvad der står i den forberedende rehab plan....da det jo kun skal være de faktuelle ting som ligger i sagen...

Så indeholder den vurderinger eller mangler den ting ja så ville jeg bruge ovenstående argumenter i en klage ved en evt afgørelse som de måtte træffe...på baggrund af den plan...
__________________
Webmaster er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 27-10-2014, 01:51   #8
Moi
Hvor skulle jeg ellers være
 
Tilmeldingsdato: 14-03 2013
Lokation: Sjælland
Indlæg: 172
Styrke: 12
Moi er ny på vejen
Citat:
Oprindeligt indsendt af Betthi Se meddelelser
Hej
I forbindelse med et jobafklaringsforløb, skal der udfyldes en rehabiliteringsplan forberedende del til forlæggelse for rehabiliteringteam.
I følge loven, er det den gennemgående og kordinerende sagsbehandler der sammen med borgeren skal udfylde rehabiliteringsplanens forberedende del.
Hos mig var det en studentermedhjælp, der ikke kunne oplyse mig om hvad den skulle bruges til.

Ved godt, at man ikke kan klage over rehabplanen forberedende del, men hvor er min retsikkerhed og retsstilling henne her ??

Venligst Betthi
Citat:
Oprindeligt indsendt af Akvamarin Se meddelelser
Hvor står der at man skal partshøres hver gang der bliver lavet ændringer fra sagsbehandlerens side i den indledende del af rehab planen?

Den gang min blev skrevet sad sagbehandleren og jeg først sammen, så skrev jeg videre på den hjemme med en veninde og sendte den ind til sagsbehandleren, og så skrev han den færdig.
Jeg så den først færdig, da jeg fik den sammen med indkaldelsen til rehab mødet.

Akvamarin

Jeg er godt nok rystet over den måde jeres kommuner har valgt at i skal udfylde indledende del på


Citat:
Oprindeligt indsendt af Webmaster Se meddelelser

Der er mange kommuner som gør det ved at borgeren selv udfylder det de kan og så laver sagsbehandleren resten....

Men når det gøres på denne måde ja så kræver det at planen skal partshøres hver gang der bliver lavet ændringer fra sagsbehandlerens side...således at du er helt med på hvad der står i den...

...

Min indledende del er blevet partshørt rigtig mange gange... Begge gange... (jeg ikke kan holde fokus ret længe ad gangen)

Min Sb har først udfyldt det der allerede ligger i sagen og derefter har den været ping pong mellem Sb, fagforening og mig indtil alle var tilfredse med indholdet.
Begge gange har jeg skullet slutte indledende del med en underskrift og på den måde har jeg holdt fast på rettelserne indtil ALT var i orden.

Det må da ikke være rart at et så vigtigt dokument i jeres tilfælde beror på en sagsbehandlers omhu eller mangel på samme, eller som i dit tilfælde Betthi bliver udfyldt på baggrund af en studentermedhjælps notater, hvor vedkommende ikke var sat ind i sagen.
En afsluttende underskrift burde være et must i så vigtige papirer...

Sidst redigeret af Moi; 27-10-2014 kl. 02:22. Årsag: Tilretning for overblikkets skyld...
Moi er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 27-10-2014, 02:49   #9
Webmaster
Webmaster
 
Webmasters avatar
 
Tilmeldingsdato: 06-10 2005
Lokation: Køge
Indlæg: 9.806
Blog Indlæg: 3
Styrke: 67
Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10
Det er lige netop sådan det skal forgå @Moi når de nu vælger at IKKE sætte sig sammen med borgeren og udfylde den plan..

Frem og tilbage med planen indtil man opnår enighed om hvad der skal stå i planen..

Enig det "burde" være et must med en afsluttende underskrift sådan at alle kan se at det der er i skemaet ja det er noget der er enighed om...

Men desværre forgår det ikke sådan i alle kommuner...

De har jo også belejligt udeladt at skrive noget om hvordan det skal forgå ud over at det skal ske i samarbejde med borgeren....og det er jo et vidt begreb....

Det eneste man rigtig kan gøre hvis det ikke forgår på en ordentlig måde ja det er at argumentere i en klage med §4 i retssikkerhedsloven og §19 i forvaltningsloven...

Men dette kan desværre først ske efter en evt afgørelse i sagen...da man jo ikke kan klage over disse planer...

Disse regler er virkelig dårligt skruet sammen for borgernes retssikkerhed....men rigtig gode for kommunerne hvis de vil holde folk på lavere ydelser...hvis de da kan få nogen...
__________________
Webmaster er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 27-10-2014, 22:53   #10
Betthi
Ved at vænne sig til K10
 
Betthis avatar
 
Tilmeldingsdato: 30-09 2014
Lokation: Sjælland
Indlæg: 23
Styrke: 10
Betthi er ny på vejen
Hej, endnu tusinde tak, for jeres svar og gode råd.

Dahm, jeg har været alt for alene om dette her, og ikke haft nogen at drøfte det med, hvor er jeg glad for at jeg turde at forelægge det herinde, tusinde tak.

@peter
Min arbejdsskadesag er afgjort, den blev afgjort allerede i januar måned i år, og er anerkendt, men kun som et hold i ryggen.

@ Webmaster er meget enig i det du skriver om at bruge sikkerhedsloven paragraf 4 og forvaltningslovens paragraf 19, da de to paragraffer er sat i verden som en garantiforskrift til ens retssikkerhed,
Og da et jobafklaringsforløb er et nyt forløb, skal de jo i min verden sørge for, at indhente et nyt samtykke, da der kommer andre aktøre på banen end ved en sygedagpenge sag, i henhold til sikkerhedslovens paragraf 11a. Dette har de heller ikke sikret sig, selv om SB har skrevet ja i til samtykke i rehabplanen.
Jeg opdagede i går aftes, eksempelvis at den kliniske funktion, havde været inde i min ejournal og fået den vist, dette har resulteret i, at jeg øjeblikkeligt indgav en klage til patient ombuddet, om tilside sættelse af mine patient rettigheder ifølge bekendtgørelse om kommuner og regioners samarbejde om sundhedsfaglig rådgivning og vurdering i sager om ressourceforløb, fleksjob, førtidspension m.v. nr. 815 af den 27/6 2014 paragraf 3

§ 3. Den indhentning og videregivelse af personoplysninger og helbredsoplysninger, der er nævnt i denne bekendtgørelse, skal ske under iagttagelse af de regler, der findes om udveksling af oplysninger i sundhedslovgivningen, forvaltningsloven, persondataloven og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område, herunder reglerne om samtykke fra borgeren.

Rehabiliteringplan og rehabiliteringsmøde er nærmere beskrevet i bekendtgørelse nr 814 af den 27/6 2014, men der er stadig ikke beskrevet noget specifikt om borgers retsikkerhed i forbindelse med udfyldelsen og behandling af rehabplanen. Og kigger man nærmere på paragraf 3 stk 3 og 4 skulle der ikke være nogen tvivl om hvad en SB må gøre og ikke gøre.

Stk. 3. Rehabiliteringsplanens forberedende del skal alene være beskrivende og dokumenterende og uden vurdering af og indstilling om, hvad der fremover skal ske i den konkrete sag.
Stk. 4. Det skal fremgå af rehabiliteringsplanens forberedende del, hvorvidt der er tale om en sag, der skal behandles i rehabiliteringsteamet med henblik på en vurdering af ressourceforløb, fleksjob eller førtidspension, eller om der er tale om en sag om jobafklaringsforløb. Er der tale om en sag om jobafklaringsforløb, skal det fremgå, om sagen vedrører det første jobafklaringsforløb, og derfor alene forelægges rehabiliteringsteamet til en vurdering af, hvilken indsats, der skal indgå i jobafklaringsforløbet, jf. § 25 a, stk. 4, i lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats.


MOI ,,, må jeg låne din sagsbehandler, :-)

Jeg har forøverigt skrevet til DUKH med spørgsmålet om hvorvidt man må indgive en indstilling, når det så klart fremgår af bekendtgørelse at man ikke må.
Så må jeg høre hvad de siger, når de ringer tilbage.

Hilsen Bettina
Betthi er ikke logget ind   Besvar med citat
Svar


Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum




Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 05:31.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension