K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Sagsformidler hjørnet > Rehabiliteringsteams og Rehabliteringsskema

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Rehabiliteringsteams og Rehabliteringsskema Her kan man stille spørgsmål om rehabiliteringsteams og rehabiliteringsskemaer dog ikke politisk indhold som skal lægges under kategorien Samfund og Politik

Svar
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 09-12-2013, 17:42   #1
frida
Klart Afhængig af K10
 
fridas avatar
 
Tilmeldingsdato: 17-08 2007
Indlæg: 482
Styrke: 17
frida er rigtig godt på vej
Exclamation Retningslinier rehab.team

Nedenstående er retningslinier for hvordan en samtale bør foregå i rehabiliteringsteamet.

Link Oprindeligt indsat af Phhmw i tråden:

"Spørgsmål & svar, juridiske rettigheder"

http://www.k10.dk/showthread.php?t=28703

http://www.ft.dk/samling/20121/almde...9629/index.htm


Her er det muligt, at danne sig et overblik over hvad man kan forvente.

Hvis muligt kan retningslinierne printes som en del af forberedelsen til mødet med teamet, da det vil kunne give beroligelse og selvtillid i forhold til hvis man mener ens person eller rettigheder bliver krænket.



http://www.ft.dk/samling/20121/almde...29/1301009.pdf

"I forberedelsestiden (15 minutter) fremlægger den afgivende sagsbehandler kort sagen. Her drøftes borgerens sag, muligheder, spørgsmål, samt aftale af rollefordeling under mødet. Det er vigtigt at have respekt for hinandens fagområder og lovgivning herunder også økonomi i de forskellige afdelinger.

o Den afgivende sagsbehandler henter borgeren i informationen i Jobcentret.

o Borger tilbydes kaffe, the eller vand: Der skal skabes et trygt lokalemiljø specielt for de borgere, der lider af angst eller andre psykiske lidelser, hvor det kan være svært at være i lokalet, når der er mange personer tilstede. I særlige tilfælde kan teamet reduceres til kun at bestå af de nødvendige faste medlemmer.

o Kort præsentationsrunde i teamet – repræsentanterne præsenterer sig selv og deres fagområde. Mødelederen dvs. faglig koordinator fra Jobcentret introducerer kort reformen og formålet med samtalen.

o Såfremt borger ikke selv er i stand til at forelægge sin sag for teamet, forelægger den afgivende sagsbehandler sagen. Repræsentanterne kan stille uddybende spørgsmål undervejs. Teamet vil i pausen drøfte mulighederne og formulere anbefalinger i forhold til Rehabiliteringsteamets indstilling, som udarbejdes efterfølgende. Efter pausen drøftes anbefalingerne og indstillingen med borger.

o Rehabiliteringsteamet har indstillingsret til: Ressourceforløb for unge under 40 år, ressourceforløb for borgere over 40 år, fleksjob og førtidspension

o Referat og evalueringsskema: Borgeren skal have et underskrevet referat med fra rehabiliteringsmødet. Referatet gennemlæses og godkendes af en faglig koordinator i Jobcentret. Derudover udleveres et evalueringsskema til borgeren.

o Situationsfornemmelse: En samtale kan afkortes såfremt borgeren har det meget dårligt psykisk eksempelvis pga. angst, depression eller social fobi.

o Samtalens fokus skal være fremadrettet. Sagsbehandler skal indkalde borger til en almindelig jobsamtale, såfremt der er behov for yderligere information, som ikke er relevant for rehabiliteringsmødet.

o Den afgivende sagsbehandler følger borgeren tilbage til informationen efter samtalen.

o Afgørelse træffes umiddelbart efter samtalen i de tilfælde, hvor der kan træffes afgørelse af faglig koordinator. Ved indstilling til fleksjob indstilles til Jobcenterchefen. Ved indstilling til førtidspension indstilles til Pensionsnævnet i Tårnby Kommune eller Dragør Kommune afhængig af borgerens bopæl."

Mine fremhævninger:

Bemærk hvordan man, på papiret, sætter indtil flere punkter op, der beskriver vigtigheden af ikke at skræmme borgeren unødigt og tage hensyn til evt angst-depression eller stresstilstande.

Frida

Sidst redigeret af frida; 09-12-2013 kl. 18:10.
frida er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 09-12-2013, 17:50   #2
frida
Klart Afhængig af K10
 
fridas avatar
 
Tilmeldingsdato: 17-08 2007
Indlæg: 482
Styrke: 17
frida er rigtig godt på vej
Arbejdsgang ifm.den kliniske funktion

Her er en oversigt over hvilke sagsakter en sag skal indeholde i forbindelse med oversendelse til den kliniske funktion.

Har man akt-indsigt i denne, så man kan sikre sig alle oplysninger er korrekte og fyldestgørende?



http://www.ft.dk/samling/20121/almde...29/1301012.pdf

Arbejdsgang ifm. oversendelse af sager til den kliniske funktion

"- Klinisk funktion ønsker, at der med sagen fremsendes et kort objektivt resumé, hvoraf fremgår de væsentligste oplysninger om borgers helbred, funktionsevne og resultat af afklaringsforløb.
- Når sagen er klar til oversendelse udfyldes visitationsskemaet og sendes til faglig koordinator. Husk at angive relevante ad hoc deltagere herunder UU til borgere under 30 år.
- Sagen overleveres fysisk til faglig koordinator i 2 eksemplarer: Sagen skal overleveres med relevante akter i følgende rækkefølge og uden dubletter:
1. LÆ261
2. LÆ265
3. Den forberedende del
4. Kort objektivt sagsresumé på maks. 1 A4 side
5. Speciallægeerklæringer
6. Andre lægeakter
7. Andre helbredsoplysninger (fx fra psykolog, fysioterapeut mv.) 8. Rapporter/beskrivelser fra afklarings- og aktiveringsforløb.
9. Øvrige relevante akter
- Faglig koordinator overleverer sagen til klinisk funktion og afventer tilbagemelding på screeningen. Hvis sagen godkendes udfylder den ansvarlige faglige koordinator den forventede mødedato i visitationsskemaet og videresender til formanden. Formanden sender samtaleindkaldelse til borgeren og booker afgivende sagsbehandler, modtagende sagsbehandler, faglig koordinator, Handicap og Psykiatri samt ad-hoc medlemmer til mødet (Outlook)."

Frida
frida er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 09-12-2013, 18:00   #3
frida
Klart Afhængig af K10
 
fridas avatar
 
Tilmeldingsdato: 17-08 2007
Indlæg: 482
Styrke: 17
frida er rigtig godt på vej
Tjek-liste til før-og efter Rehabiliteringsmøde:

http://www.ft.dk/samling/20121/almde...29/1301011.pdf


"Det sikres, at helbredssituationen hos pågældende borger er stationær, og at de lægelige akter underbygger, at borgers funktionsevne som minimum er varigt og væsentligt nedsat i forhold til ethvert erhverv.

- De lægelige akter skal være tilstrækkeligt opdaterede. Det er ikke altid nok med en ny LÆ265, hvis borger er tilknyttet speciallæge eller følger behandlingsforløb i andet regi, så skal der også ligge nye oplysninger derfra. Er du i tvivl, så drøft med faglig koordinator.

- Afklaringsforløb iværksættes i form af praktik, hvor borgers udviklingspotentiale afdækkes og arbejdsintensiteten vurderes.

- Såfremt sagsbehandler ikke finder et afklaringsforløb relevant og forsvarligt, skal sagen forelægges faglig koordinator, som vurderer om undladelse af afklaring kan godkendes.

- LÆ265 indhentes og Rehabiliteringsplanens forberedende del udarbejdes sammen med borger. Planen og bilagene skal udfyldes grundigt og fyldestgørende.

- Rehabiliteringsplanen og sagens akter (som borger ikke tidligere er forelagt) forelægges borger, så denne kender dokumentationsgrundlaget før mødet - brug opera brev...."

Her fremgår også retten til at se sagens akter inden møde med teamet.

Det fremgår dog ikke om man har rettigheder til at blive partshørt, eller om det er på rent oplysende grundlag?

Er der nogen der kender svaret på dette?


"Rehabiliteringsplanen og sagens akter (som borger ikke tidligere er forelagt) forelægges borger, så denne kender dokumentationsgrundlaget før mødet."

Nedenstående er et link til "interne arb.gange ved tildeling af flex-føp"

Min eneste fremhævning herfra vil være hvilke forvaltninger der har beslutningskompetencen.


http://www.ft.dk/samling/20121/almde...29/1301007.pdf

"Indledningsvis kan det oplyses, at Socialforvaltningen har kompetence til, på baggrund af en indstilling fra rehabiliteringsteamet, at træffe afgørelser om førtidspension, mens Beskæftigelses og Integrationsforvaltningen har kompetence til, på baggrund af en indstilling fra rehabiliteringsteamet, at træffe afgørelse om fleksjob."


Frida

Sidst redigeret af frida; 09-12-2013 kl. 18:06.
frida er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 09-12-2013, 20:57   #4
duedal
Elsker at være her på K10
 
Tilmeldingsdato: 04-01 2009
Lokation: aalborg
Indlæg: 75
Blog Indlæg: 1
Styrke: 16
duedal er ny på vejen
Det må man se at det er vejledende regelsæt.prøv Aalborg Kommunes version....
Så vil du hurtigt finde ud af at Limfjordsbroen er en fin alternativ... )-:
duedal er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 09-12-2013, 23:02   #5
frida
Klart Afhængig af K10
 
fridas avatar
 
Tilmeldingsdato: 17-08 2007
Indlæg: 482
Styrke: 17
frida er rigtig godt på vej
Duedal:

Her er Ålborg kommunes retningslinier.

Hvad mener du med dit indlæg?


http://www.aalborgkommune.dk/_contro...bilag&id=15621

3.1.4 Rehabiliteringsmødet

-Der forud for mødet i rehabiliteringsmødet skal være en reel dialog og inddragelse af borgeren, hvor borgeren har haft mulighed for at bidrage aktivt til udarbejdelse af rehabiliteringsplanens for- beredende del, og hvor der tages udgangspunkt i borgerens egne mål for beskæftigelse eller ud- dannelse.

-Dokumentation for denne inddragelse skal fremgå af jobcentres almindelig journalpligt, samt ved at borgeren underskriver den forberedende del af rehabiliteringsplanen.

 Der etableres et mødeforum, som kan varetage opgaven med at inddrage borgeren i mødet, og sik- re den gode mødeledelse. Med henblik på sikring af dette, skal medlemmerne gennemgå et kom- petenceudviklingsforløb med henblik på borgerinddragelse og mødeledelse. I kompetenceudvik- lingsforløbet skal ligeledes sikres, at de enkelte medlemmer af rehabiliteringsteamet er bekendt med de enkelte forvaltningers/afdelingers serviceniveau.

 På det generelle plan skal det tværfaglige samarbejde styrkes, og det er derfor vigtigt at finde en mødeform, så rehabiliteringstankegangen spredes på jobcenter og socialcenter og til de øvrige aktører osv...."

Eneste forskel jeg ser er Ålborgs beslutning om at decentralisere rehabiliteringsteamet ud i flere grupper, der er fordelt på aldersgrupper og sags-kompleksitet.


Frida
frida er ikke logget ind   Besvar med citat
Svar

Emne Værktøjer
Visningsmetode

Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum




Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 12:04.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension