K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Sagsformidler hjørnet > Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Vigtige Meddelelser

Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003 Her kan du stille spørgsmål hvis du har spørgsmål ang førtidspension efter 2003 dog ikke politisk indhold som skal lægges under kategorien Samfund og Politik

Svar
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 29-03-2006, 15:08   #1
Andemor
På vej til at lære K10
 
Tilmeldingsdato: 29-03 2006
Indlæg: 8
Styrke: 0
Andemor er ny på vejen
Hvordan søger vi førtidspension til min mand?

Min mand har siden marts 2004 været sygemeldt på grund af "lændesmerter". Man forsøgte så via McKenzie-metoden at genoptræne ham på vort lokale sygehus, hviket man til sidst opgav på grund af manglende resultat og fordi den sidste læge, han var i kontakt med, var af den mening - første gang - han traf min mand, at det var psykisk betinget og han bare trængte til at komme ud at arbejde. Min mand fik også afslag på ny MR-scanning på grund af at lægen ikke fandt det nødvendigt. Vi gik så til egen læge, der sendte os videre til neurologisk afdeling på vores Amtssygehus - og efter 4 måneder blev min mand opereret for en stor, alvorlig discusprolaps. Det er nu lidt over et år siden - uden resultat - forsøg på genoptræning mislykkedes også. I et sidste forsøg på at få det bedre var min mand så på et 5-ugers ophold på Hans Jansens Hjem ved Aarhus. Her måtte de opgive de fleste forsøg på træningsforløbene, da min mand simpelt hen ikke kunne følge med på holdene. Man har skrevet fra hjemmet på lægeerklæring, at der muligvis kunne komme en forbedring inden for ½ til 1 år, hvis han holdt sig helt i ro. Det er nu ca. ½ år siden. Hans ressourceprofil blev lavet sidste år i marts og er så opdateret i år - i januar måned. Den er fyldt med store huller, bl.a. er det slet ikke nævnt heri han er blevet opereret for en discusprolaps, til gengæld fylder journalen fra lægen, der mente det var psykisk betinget temmelig meget.. Der er også andre store fejl deri. Min mand har diskuteret "midlertidig pension" med sin sagsbehandler, da hun ikke aner hvad hun skal sætte ham til. Han har store daglige smerter, har stort koncentrationsbesvær og hjælper kun meget, meget lidt til i hjemmet. Dertil kan siges, at jeg foruden så godt som alt i hjemmet, foruden 2 små børn også skal varetage et 37-timers job, der ligger langt fra hjemmet.
Nå, men socialudvalget i vores kommunen afviser efter små 14 dage anmodningen om "midlertidig pension" og mener min mand skal visiteres til et flexjob, "da han stadig har mange ressourcer". Det er besluttet på baggrund af den mangelfulde ressourceprofil
- der er ikke indhentet helbredsoplysninger fra vores egen læge, som også mener, han bør søge om førtidspension, da der er gået så lang tid uden det er blevet bedre
- kommunen hænger sig i den sidste lægeerklæring fra Hans Janssen Hjem, om at det måske bliver bedre inden for et år - men så skulle der da være tale om et mirakel, når der ikke er sket noget endnu!!
Hvad gør vi?? Kan vi søge førtidspension, samtidig med, han er visiteret til flexjob? Er der nogen steder, vi kan klage over afgørelsen på baggrund af den mangelfulde ressourceprofil?? Kan vi bede kommunen revurdere sagen? Vi river os i håret og ved ikke, hvad vi skal gøre. Vi vil også gerne flytte til kommunen, nær mit arbejde - men det føler vi ikke, vi kan på grund af, vi ikke ved, hvad der sker..
Tak for et godt site

) Andemor
Andemor er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 29-03-2006, 16:12   #2
Isch
Hvor skulle jeg ellers være
 
Tilmeldingsdato: 29-10 2005
Lokation: Køge
Alder: 49
Indlæg: 122
Styrke: 13
Isch er ny på vejen
RE: Hvordan søger vi førtidspension til min mand?

Hej Andemor

Jeg går ud fra at der fulgte en klagevejledning med ved afslaget?. Ellers skal i bede om at få en. Hvis jeg var jer ville jeg anke den, dvs. at hvis i får afslag igen skal den vidre til det sociale ankenævn som så skal kigge på afgørelsen. Samtidig ville jeg bede om aktindsigt, der skal i have alle papirer undtagen dem der er interne. Start med det og så hvad reslutatet bliver og derefter beslut hvad i så vil gøre.

Så vidt jeg har læst mig til skal ressourceprofilen være underskrevet og godkendt af din mand?

Held og lykke med det

Isch


Ps. lad os se om der er nogle af de andre der kan komme med nogle gode idéer
Isch er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 29-03-2006, 17:08   #3
bantam
Banned
 
Tilmeldingsdato: 04-12 2005
Indlæg: 92
Styrke: 0
bantam er ny på vejen
RE: Hvordan søger vi førtidspension til min mand?

Hej

Jeg har kopieret dette indlæg skrevet af Pia, måske du kan bruge det svar, hvis du ikke selv har set det:

KOPI:
Du kan altid søge pension, der er 2 måder at søge pension på, enten på det foreliggende grundlag, eller ved at få sagen undersøgt.
På det foreliggende grundlag, bliver der ikke indhentet yderligere oplysninger medmindre, kommunen har kendskab til at der ligger oplysninger der kan få betydning for sagens afgørelse, så skal de indhente dem.
Det bedste er at få sagen undersøgt, da det så er kommunen der tager stilling til, om de mener der kan rejses en ansøgning om pension - og dette gøres kun når man er mere eller mindre sikker på, at man kan få en pension.
KOPI SLUT.

Kopieret fra debattråd

http://www.k10.dk/forum/viewthread.php?forum_id=18&thread_id=210


Kan også være Pia selv har noget mere at tilføje, når hun får tid at kigge forbi.

Held og lykke med det.

med venlig hilsen

bantam
bantam er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 29-03-2006, 17:11   #4
Hejdien
Gæst
 
Indlæg: n/a
RE: Hvordan søger vi førtidspension til min mand?

Hej Andemor..

Isch har ret, din mand skal underskrive en resssourceprofil, derud over har han ret til partshøring på den, det vil sige at han har lov til at få skrevet ind i den, hvad han mener mangler af oplysninger, samt sådan noget som at han mener at de hæfter sig alt for meget ved en beskrivelse af at der muligvis kan komme forbedringer..

Din mand kan selvfølgelig søge en førtidspension på forliggende grundlag (en §17)
men jeg tror nu også at det bliver meget svært at få en førtidspension.
Men det er ikke forbudt at prøve..

Som Isch skriver, så søg aktindsigt i ALT hvad der er på din mand fra kommunens side, og tag det derfra skridt for skridt ..

(hvis din mand bliver visiteret til fleksjob kan han alligevel godt søge førtidspension)

P.S
PiaB som er socialformidler her på siden, dukker nok snart op, så lad os se om hun har nogle råd der er værd at tage med i overvejelserne..


MVH
Hejdien

PPS..

Og velkommen til selvfølgelig
  Besvar med citat
Gammel 29-03-2006, 21:41   #5
Webmaster
Webmaster
 
Webmasters avatar
 
Tilmeldingsdato: 06-10 2005
Lokation: Køge
Indlæg: 9.701
Blog Indlæg: 3
Styrke: 30
Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10
RE: Hvordan søger vi førtidspension til min mand?

Hej..
Det skal lige siges...at man ikke kan klage over sin resourceprofil...men i det øjeblik kommunen træffer en afgørelse ud fra resourceprofilen...så kan man i sin klage til det sociale nævn...skrive at kommunen har truffet sin afgørelse ud fra en meget mangelfuld resourceprofil...og er profilen meget mangelfuld...så får kommunen sagen lige i hoved igen og skal revurdere den...men denne gang skal de lave en ordentlig resourceprofil..
Som Hejdien skriver...så skal man partshøres når man får lavet resourceprofilen...og kommunen har pligt til at skrive de ting ind som i mener der mangler i sagen...
Hvis din mand selv vil søge førtidspension...skal han selv sikre sig at kommunen har alle de papirer de skal bruge....fordi når man selv søger sker det som regel efter §17...på det forliggende grundlag...
Webmaster er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 30-03-2006, 14:59   #6
Susanne
Hjemmevant på K10
 
Tilmeldingsdato: 20-10 2005
Indlæg: 200
Styrke: 13
Susanne er ny på vejen
RE: Hej Andemor

Nej man kan ikke klage over sin ressourceprofil men man har altid ret til at indsende kommentarer til den. Da jeg i sin tid fik lavet ressourceprofil indsendte jeg kommentarer til den. Da jeg så fik afslag på fleksjob indsendte jeg yderlige kommentarer til den sociale nævn. Nu var jeg så i den situation at jeg fik medhold i min klage og er i dag visiteret til fleksjob.
Nu forstår jeg så ikke helt hvorfor din mand "hellere" vil have førtidspension end et fleksjob? Det vil da for mig være en fornuftig beslutning at bevare en tilknytning til arbejdsmarkedet via et fleksjob end at få pension?
Susanne er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 30-03-2006, 21:23   #7
Isch
Hvor skulle jeg ellers være
 
Tilmeldingsdato: 29-10 2005
Lokation: Køge
Alder: 49
Indlæg: 122
Styrke: 13
Isch er ny på vejen
RE: Hvordan søger vi førtidspension til min mand?

Det kunne jo være at Andemor's mand følte sig/er for dårlig til at arbejde....det er jo set før
Isch er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 31-03-2006, 20:01   #8
PiaB
Hjemmevant på K10
 
Tilmeldingsdato: 26-10 2005
Indlæg: 214
Styrke: 13
PiaB er ny på vejen
RE: Hvordan søger vi førtidspension til min mand?

Hej!!

Jeg vælger at fortsætte i denne tråd i stedet for den anden.

Først og fremmest er der lige en misforståelse der skal sætte på plads - man skal IKKE underskrive en ressourceprofil - herunder godkende den.

En ressourceprofil er et arbejdsredskab som ikke er muligt at slette i, når tingene først er skrevet, hvilket er en retssikkerhed for borgeren.

En ressourceprofil består af det faktuelle som borgeren, læger og andre samarbejdspartnere medvirker til.
Vurderingerne er faglige vurderinger, der ikke kan ændres på, forstået på den måde, at det er sagsbehandlerens faglige vurdering udfra de faktuelle oplysninger.

Borgeren kan komme med kommentarer dels til det faktuelle, om det nu er korrekt eller om der mangler noget, og selvfølgelig kan borgeren også være uenig i den faglige vurdering.
Borgeren kommer med kommentarer og sagsbehandleren skal vurdere om der skal foretages en ny vurdering udfra borgerens kommentarer - den skal ikke underskrives/godkendes af borgeren.

Nå, til sagens kerne....
Der findes i dag i den sociale lovgivning ikke et begreb der hedder midlertidig pension eller midlertidig fleksjobberettigelse.
Enten har man en nedsat funktionsevne eller også har man ikke.

Den situation din mand står i nu, kan man sige omhandler, at behandlingsmulighederne ikke kan anses som udtømte i forhold til at kunne sige at hans funktionsnedsættelse er af en sådan grad at det berettiger til en pension.
MEN, det er anerkendt at han har en funktionsnedsættelse i kraft af, at han er fundet fleksjobsberettiget.

Det at en læge, uanset om det er ens praktiserende læge, speciallæge eller en læge på hospitalet siger at en person er pensionsberettiget kan man som ansøger til en pension rent faktisk ikke bruge til noget.

En læge har forstand på det lægefaglige, han kender ikke den sociale lovgivning og hvad der skal til for at man kan få en førtidspension. Det en læge kan udtale sig om i forhold til en persons sygdom/lidelse er, hvilken indvirkning den har på funktionsevnen. Det er så sagsbehandlerens opgave at samle alle oplysninger fra forskellige læger, arbejdsprøvningssteder m.v. - matche en til arbejdsmarkedet, hvorvidt man kan varetage et erhverv på ordinære vilkår, kan revalideres til andet erhverv eller kan varetage et erhverv på fleksjobsvilkår eller om disse muligheder må anses som udtømte og derved konkludere at man er kandidat til at kunne få en pension.

Når man vurdere om en person er berettiget til førtidspension elle berettiget til et fleksjob, skal man vurdere om en person kan vende tilbage til arbejdsmarkedet indenfor alle erhverv, ikke kun det erhverv man har været beskæftiget indenfor de sidste 10-20-30 år, eller det erhverv man er uddannet til.
Fx hvis en murer får en rygskade, vil han som regel gerne have en førtidspension, fordi han jo ikke kan varetage murerfaget længere, men, måske kan han varetage et kontorjob på ordinære vilkår - hvis en person er uddannet murer og har arbejdet som dette i 30 år, har han som regel også den indstilling, at så kan han intet andet og derfor må han have en førtidspension - men sådan hænger tingene bare ikke sammen.
Man skal som sagsbehandler og i forhold til lovgivningen vurdere, om det er muligt at tage en overbygning på hans mureruddannelse således at han efterfølgende kan varetage et erhverv på ordinære vilkår, man skal vurdere om han indenfor et hvilket som helst erhverv kan arbejde på ordinære vilkår - selvfølgelig med et skånebehov der hedder - ikke rygbelastende arbejde osv.

Din mand kan sagtens søge førtidspension selvom han er visiteret til fleksjob, det er der ikke noget problem i.
Der er heller ingen problemer i at flytte til en ny kommune, da det er den nye kommunes pligt at indhente akter fra jeres tidligere kommune.

Det at ressourceprofilen er mangelfuld, skal der selvfølgelig gøres opmærksom på til sagsbehandleren. Og det er her i har mulighed for at komme med jeres kommentarer til ressourceprofilen, som sagsbehandleren så SKAL indarbejde i profilen og foretage en ny vurdering.

Som jeg læser dit indlæg har din mand fået afslag på, at der kan startes en ansøgning om førtidspension – i skal så have en begrundelse og en klagevejledning. I har så mulighed for at klage over afgørelsen, vedlægge diverse bilag i form af lægeakter hvoraf det fremgår at din mand er blevet opereret for en diskus, der har været genoptræning m.v. hvilket ikke har hjulpet. I klagen, er det en god ide, at henvise til disse bilag, derved er man sikker på, at den sociale ankestyrelse også ser disse bilag.

Det blev et langt svar, men jeg håber du kan bruge det. Ellers må du endelig skrive igen.

Kh Pia
PiaB er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 01-04-2006, 01:19   #9
Hejdien
Gæst
 
Indlæg: n/a
RE: Hvordan søger vi førtidspension til min mand?

Citat:
Først og fremmest er der lige en misforståelse der skal sætte på plads - man skal IKKE underskrive en ressourceprofil - herunder godkende den.

En ressourceprofil er et arbejdsredskab som ikke er muligt at slette i, når tingene først er skrevet, hvilket er en retssikkerhed for borgeren.

En ressourceprofil består af det faktuelle som borgeren, læger og andre samarbejdspartnere medvirker til.
Vurderingerne er faglige vurderinger, der ikke kan ændres på, forstået på den måde, at det er sagsbehandlerens faglige vurdering udfra de faktuelle oplysninger.

Borgeren kan komme med kommentarer dels til det faktuelle, om det nu er korrekt eller om der mangler noget, og selvfølgelig kan borgeren også være uenig i den faglige vurdering.
Borgeren kommer med kommentarer og sagsbehandleren skal vurdere om der skal foretages en ny vurdering udfra borgerens kommentarer - den skal ikke underskrives/godkendes af borgeren.

Hej PiaB..

Hmm ja den med underskrift på ressourceprofilen den ville jeg da lige kommentere..

Så sent som i Tirsdags var jeg oppe og få bragt de sidste ting i orden med min egen ressourceprofil..

Her fik jeg besked af min sagsbehandler om at når hun lige havde fået sat de sidste detaljer på plads, så ville hun fremsende den til mig til gennemsyn OG underskrivelse...

Så hvorvidt ressoruceprofiler skal underskrives det er der åbenbart delte meninger om ....


MEN når jeg nu altid brokker mig så skal jeg da også lige have det andet med...

Jeg har fået en ny sagsbehandler, lydhør og omhyggelig og ikke mindst til at snakke med ..

Man skulle tro at jeg også har fået ny jobkonsulent..
Lydhør og omhyggelig påpasselig og hurtig på aftrækkeren og til at tale med (men han er altså ikke skiftet ud, han må bare have taget en morgenpille )

Jeg starter i Praktik på Mandag, i et job jeg har fundet hos AF, det var et almindeligt job , som jeg selv kontaktede dem om , og spurgte om det kunne laves om, de syntes at fleks lød spændene og inviterede min jobkonsulent og jeg til samtale ..
Under samtalen fortalte de at de kunne se et helt nyt område for flekser (de bruger mest folk mellem 8-20 timer om ugen)

Nå men det korte af det lange blev... jeg starter på mandag, jeg fik lov at vælge nogle flere flekser som jeg mente kunne passe i den jobprofil (har lige været på kursus, så kendte mange flekser i kommunen) så jeg starter ikke alene på mandag.. vi starter op tre mand høj ..

Min praktik aftale (som jeg jo altid brokker mig over ikke bliver lavet og at jeg ikke får en kopi af) er allerede lavet ,og jeg får en kopi af den i næste uge..

Aftalen lyder på praktik (oplæring) i to månder, går det godt og jeg kan finde ud af det, så er jeg ansat fra den 1 Juni..

Ville lige skrive det, så man kan se at et nogle gange godt kan betale sig at hænge i og holde på regler og love og brokke sig hvis det hele er gået i stå

Og syntes da også lige at du skulle vide det, men det kommer der mere om i en ny tråd, for det er som sagt et helt nyt område for både firma og os tre flekser som starter mandag + firmaet er villig til at ansætte flere flekser hvis det går godt, med os tre
  Besvar med citat
Gammel 01-04-2006, 11:49   #10
bantam
Banned
 
Tilmeldingsdato: 04-12 2005
Indlæg: 92
Styrke: 0
bantam er ny på vejen
RE: Hvordan søger vi førtidspension til min mand?

Hej

Hejdien du skriver:

Jeg starter i Praktik på Mandag, i et job jeg har fundet hos AF, det var et almindeligt job , som jeg selv kontaktede dem om , og spurgte om det kunne laves om, de syntes at fleks lød spændene og inviterede min jobkonsulent og jeg til samtale ..
Under samtalen fortalte de at de kunne se et helt nyt område for flekser (de bruger mest folk mellem 8-20 timer om ugen)

CITAT SLUT

Det har længe undret mig at så mange firmaer lyder til at være helt uvidende om fleksjobordningen, jeg mener det er jo IKKE en helt ny ordning og bliver i tide og utide omtalt i div. medier, så man skulle da tro at det VAR gået op for arbejdsgiverne at denne mulighed foreligger.

Måske er det kommunerne der IKKE er gode nok til at informere kommunens arbejsgivere, ved enten at sende dem noget materiale eller opsøge arbedjspladsene og fortælle om det, så kunne det jo være nogle af de mange ledige fleksere nemmere fik et job.

Dit eksempel viser jo tydeligt at det KAN lade sig gøre hvis de bare ved noget mere om det.

Held og lykke med det, og håber du holder os orienteret om hvordan det går i en anden tråd end Andemors, og jeg unskylder at jeg blandede dette ind i hendes problematiske tråd, men jeg kunne ikke lade være med at kommentere dit indlæg.

Fortsat god weekend, og jeg håber for andemor at Pias gode informative indlæg hjalp hende lidt på vej i familens svære situation

med venlig hilsen

bantam
bantam er ikke logget ind   Besvar med citat
Svar

Emne Værktøjer
Visningsmetode

Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum

Lignende emner
Emner Emnet er startet af Forum Svar Sidste indlæg
Hvordan søger jeg fp på § 17?? Road66 Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003 3 17-05-2011 16:18
førtidspension når ens mand er alkoholiker mams Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003 17 15-03-2010 23:25
Når man søger om førtidspension, hvordan fungerer det? Lime Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003 7 22-11-2009 02:32
Hvordan søger man § 17 Gizmomis Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003 2 04-02-2009 15:49
Hvordan søger vi førtidspension til min mand? Andemor Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003 2 31-03-2006 08:06
Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 21:13.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension