K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Politik og Samfundsdebat > Politik og Samfund

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Politik og Samfund Her er det tilladt at diskutere politik , nyheder og andre samfundsproblemer. Hvis du har problemer med at andre udtrykker deres uforbeholden mening om vores samfund, så er dette nok ikke stedet for dig.

Svar
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 22-08-2007, 14:48   #1
Stella
Jeg bor her på K10
 
Stellas avatar
 
Tilmeldingsdato: 14-10 2005
Indlæg: 3.069
Styrke: 28
Stella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sig
Arrow Hjort i ekstase..opdateret

Fra BMs forside 22 august 07

NU kan det bedre betale sig at arbejde

Regeringen har i dag præsenteret en ambitiøs 2015-plan for Danmarks fremtid. Planen lægger op til, at alle lønmodtagere fremover får et forhøjet fradrag for at arbejde. Planen gør det endnu mere attraktivt at arbejde frem for at modtage offentlige ydelser.


Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen glæder sig over, at det fremover bliver endnu mere attraktivt at komme i arbejde:

- For regeringen har det fra dag ét været et ufravigeligt krav, at det skal kunne betale sig at arbejde. Det må siges at være lykkedes. Siden 2003 er beskæftigelsen steget stejlt, og vi har noget nær verdensrekord i lav ledighed. Højere jobfradrag og mindre skat på arbejde gør det nu endnu mere attraktivt at arbejde.

- Der er ikke mindst den rekordlave ledighed, der har været med til at bane vejen for, at vi nu kan investere milliarder af kroner i velfærd og bedre sygehuse, skoler og daginstitutioner. Men vi stopper ikke her. Vi skal have endnu flere ud af ledighed og ind i job, så vi også fremover kan øge vækst og velstand i Danmark.

- Vores succes med at få mennesker i job betyder også, at udfordringen for dansk økonomi er blevet mere overkommelig. I den gamle 2010-plan var det et krav, at 85.000 flere kom i arbejde, for at økonomien kunne hænge sammen. Siden har denne regering gennemført flere reformer af arbejdsmarkedet, herunder Flere i Arbejde, En Ny Chance til Alle og senest Velfærdsaftalen. Det er vigtigt for finansieringen af velfærdssamfundet, at arbejdsmarkedet er velfungerende. Vi skal derfor også fortsat have fokus på arbejdsmarkedet og mulige forbedringer. For at kunne finansiere nye velfærdstiltag er der i den nye 2015-plan forudsat, at beskæftigelsen skal vokse med yderligere 20.000.

- For at nå målet om at 20.000 flere skal i arbejde, vil regeringen nedsætte en arbejdsmarkedskommission, der skal vise vejen for fremtidens beskæftigel-se og arbejdsudbud. Kommissionen bliver sammensat af uafhængige eksperter, der skal komme med anbefalinger til regeringen strategi for større beskæftigelse, som efter planen bliver præsenteret i foråret 2009, slutter Claus Hjort Frederiksen.


I clauses verden er alting vidunderligt...


Og så kommer vennerne...

Dansk arbejdsgiverforurening...


og gæt hvad de taler om....


Uden kraftig vækst i arbejdsstyrken holder 2015-planen ikke

Regeringen vil have flere ind fra udlandet og nedsætte kommission, der skal øge beskæftigelsen med 20.000.

Regeringen lancerede i dag deres 2015-plan sammen med forslag til kvalitetsreform og en skattereform.

Regeringen vil nedsætte en kommission, der skal sikre 20.000 ekstra i arbejdsstyrken og bebudede, at der i dette efterår kommer en plan for, hvordan Danmark bedre kan tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

Regeringen er bekymret over væksten i førtidspension og fleksjob, og vil derfor sikre en bedre målretning af de offentlige ordninger.

Adm. dir. Jørn Neergaard Larsen:

”Forudsætningen for hele planen er, at arbejdsstyrken bliver udvidet markant. Lykkes det ikke, så hænger planen ikke sammen. Derfor er det tilfredsstillende, at regeringen har erkendt denne sammenhæng.

Det er kun et år siden, at Velfærdskommissionen afsluttede sit arbejde, og havde der været politisk opbakning til Velfærdskommissionens anbefalinger, havde det problem været ryddet af vejen. Nu må vi så igen i arbejdstøjet.

Men det er meget vigtigt, at vi handler hurtigt. Det gælder i forhold til den udenlandske arbejdskraft, hvor vi i øjeblikket har en særlig fordel, fordi ledigheden stadig er høj i flere af vores nabolande. Det er en fordel, vi hurtigt kan miste.

Også i forhold til at få flere danskere flyttet fra offentlig forsørgelse til arbejdsmarkedet skal der handles nu. Konjunkturerne betyder, at der er meget stor efterspørgsel på ufaglært arbejdskraft. Det giver en fantastisk god mulighed for at skifte tilværelsen som passiv forsørget ud med en plads på arbejdsmarkedet. Derfor er vi også enige i, at førtidspensionssystemet og fleksjobordningen skal laves om”.



AK ja... man får da nervesammenbrud af at være fleksjobber... eller førtidspensionist.

Sidst redigeret af Stella; 22-08-2007 kl. 15:03.
Stella er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 22-08-2007, 15:22   #2
Stella
Jeg bor her på K10
 
Stellas avatar
 
Tilmeldingsdato: 14-10 2005
Indlæg: 3.069
Styrke: 28
Stella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sigStella har en fantastisk aura omkring sig
mere her... fra 3F i dag 22 08 07

På vej mod en ny jobreform

Regeringen vil nedsætte en arbejdsmarkedskommission med uafhængige eksperter. Kommissionen skal inden udgangen af 2008 præsentere sine anbefalinger, som skal hjælpe regeringen med at opfylde de strukturpolitiske krav og regeringens vision for beskæftigelse og arbejdstid.

Af Karsten Christensen, NET-Redaktionen

Det fremgår af den økonomiske plan ”Mod nye mål - Danmark 2015”, som statsministeren tirsdag fremlagde sammen med udspillene om skatteomlægninger og kvalitetsreform.

På baggrund af anbefalingerne fra kommissionen vil regeringen i foråret 2009 - efter at have hørt arbejdsmarkedets parter - præsentere en samlet, langsigtet strategi for større beskæftigelse og arbejdsudbud, som skal sikre, at regeringens mål bliver nået.

Hensigten med de nye initiativer er at øge den ustøttede beskæftigelse med 20.000 personer. Det vil kræve en ekstra indsats, blandt andet fordi den lave ledighed ser ud til at føre til højere løn og ringere konkurrenceevne.
”Det vil kræve en vedholdende arbejdsmarkedspolitisk indsats at fastholde ledigheden på fire procent eller mindre i gennemsnit over de kommende årtier”, hedder det i 2015-planen.

Det komplicerer opgaven yderligere, at muligheden for at øge erhvervsdeltagelsen er mindre i Danmark end i mange andre lande, hvor kvinder deltager mindre på arbejdsmarkedet.

Et af midlerne til at øge beskæftigelsen er at gøre det nemt og attraktivt for kvalificerede udlændinge at komme til Danmark og arbejde. Derfor vil regeringen allerede til efteråret fremlægge en række forslag, der kan medvirke til at nedbryde barriererne for rekruttering af udenlandsk arbejdskraft.

Desuden lægger regeringen op til, at færre visiteres til ordninger, der er tiltænkt personer med andre problemer end ledighed - herunder nedsat arbejdsevne. I lyset af den gunstige udvikling finder regeringen det nemlig bemærkelsesværdigt, at antallet af personer i støttet beskæftigelse og personer, der venter på fleksjob, er steget markant, uden at færre har fået førtidspension.


”Der er derfor behov for en styrkelse af det rummelige arbejdsmarked, som både omfatter en præventiv indsats og en bedre målretning af de offentlige ordninger for personer med nedsat arbejdsevne”, skriver regeringen.

Desuden vil regeringen effektivisere aktiveringsindsatsen med fokus på at sikre motivation til at søge arbejde og opkvalificering for dem, der har behov.

Indsatsen for at styrke beskæftigelsen blandt indvandrere og efterkommere og blandt ældre skal fortsættes, ligesom der fortsat skal arbejdes for, at de unge gennemfører en uddannelse tidligere end i dag.


Desuden lægger regeringen stor vægt på at fastholde den gennemsnitlige arbejdstid frem mod 2015. Øget velstand og flere ældre på arbejdsmarkedet trækker i retning af kortere arbejdstid, men det vil der ikke være råd til.

”Kravet om uændret gennemsnitlig arbejdstid på et efter danske forhold ret højt niveau kan samtidig bidrage til at understøtte væksten og mindske rekrutteringsudfordringerne i den offentlige sektor. Højere effektiv arbejstid i det offentlige vil styrke den offentlige service, uden at mulighederne for vækst i den private beskæftigelse bliver svækket”, skriver regeringen.

Sidst redigeret af Stella; 22-08-2007 kl. 15:25.
Stella er ikke logget ind   Besvar med citat
Svar


Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum

Lignende emner
Emner Emnet er startet af Forum Svar Sidste indlæg
Depri hjort. paw thomsen Politik og Samfund 11 14-07-2009 12:38
Hjort om få timer zuza Minimums Arbejdstidsgrænse for Fleksjob/Førtidspension 0 10-12-2008 01:44
Nyt fra Hjort. Maj-Britt Politik og Samfund 2 09-07-2008 14:59
Nyt fra Hjort. Maj-Britt Politik og Samfund 0 05-06-2008 13:04
Cirkus Hjort Stella Politik og Samfund 0 07-03-2008 13:13




Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 16:36.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension