K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Sagsformidler hjørnet > Spørgsmål ang Sygedagpenge/Kontanthjælp

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Spørgsmål ang Sygedagpenge/Kontanthjælp Her kan du stille spørgsmål hvis du har spørgsmål ang sygedagpenge/kontanthjælp dog ikke politisk indhold som skal lægges under kategorien Samfund og Politik

Svar
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 18-01-2011, 15:34   #1
Jea
Hvor skulle jeg ellers være
 
Tilmeldingsdato: 11-01 2011
Indlæg: 100
Styrke: 9
Jea er ny på vejen
Fra visitationskategori 2 til 3???

Hej alle.

Jeg er på sygedagpenge. Og nærmer mig vistnok de 52 uger. Døjer med depression og andet psykisk, samt nogle fysiske begrænsninger.

Jeg har siden sommer været i kategori 2 - længerevarende sygdom med risiko for arbejdsevnen (noget i den retning), men i den tilsendte opfølgningsplan fra SB, er jeg nu flyttet til kategori 3 - længerevarende sygdom.

Det tolker jeg som om hun nu vil have mig videre ud mod det ordinære arbejdsmarked, selvom jeg bestemt ikke har lagt skjul på at jeg end ikke klarer det hjemlige. Min mand står for næsten alt det huslige, og knokler derudover med to jobs for at vi kan klare os økonomisk.

Jeg har i en mail bedt om en begrundelse for flytningen af kategori, da hun IKKE havde nævnt noget som helst om det til mødet - måske håbede hun jeg ikke lagde mærke til ændringen på papiret... Jeg skrev mail to gange sidste uge - uden at få svar!!! I dag har jeg så rykket for svar igen, og skrev at jeg ville gå videre med det, hvis jeg intet svar fik!

I øvrigt foreslog jeg selv en arbejdsprøvning, da jeg gerne vil videre og forhåbentlig blive beretiget til flex eller ftp. Det skrev hun så ikke noget om i opfølgningsplanen... Hun vil gerne have mig i virksomhedspraktik - men jeg har tidligere været i såkaldt "genoptræningsforløb", hvor den sidste måned var fuld tid og med revalideringsydelse. På den måde røg jeg ud af sygedagpengesystemet uden at opdage det og havde derefter intet andet valg end at melde mig ledig i a-kassen, selvom jeg godt vidste at jeg ikke ville kunne holde til et ordinært fuldtidsjob. Så den galej skal hun ikke sætte mig på igen - for jeg kan IKKE igen få dagpenge fra a-kassen uden at bevise at jeg er fuldt til rådighed!!!

Vil gerne høre jeres meninger og erfaringer om disse ting - jeg er frygtelig bange for at ende med at stå uden indtægt. Er gift og kan IKKE få noget kontanthjælp!

Hvilken kategori tilhørte I, da I fik tilkendt flex eller ftp?

Har søgt om aktindsigt!!!

Jea
Jea er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 18-01-2011, 15:41   #2
krizzer85
Elsker at være her på K10
 
Tilmeldingsdato: 12-01 2011
Alder: 34
Indlæg: 55
Styrke: 9
krizzer85 er ny på vejen
jeg kender godt dit problem for jeg står i det samme nu som du gør, jeg er også gift og kan ikke få kontanthjælp.

Jeg er også bare blevet raskmeldt efter virksomhedspraktik eller skånsom tilbagegang til arbejdsmarkedet til trods for at jeg slet ikke er rask og ventede på at komme til psykiater. Nu er jeg på dagpenge fra A-kassen

hvad gjorde du for at komme tilbage på sygedagpenge igen? fordi jeg spørger at jeg selv skal til at kæmpe med kommunen og snakke med socialrådgiveren på fagforeningen om hele min sag.
krizzer85 er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 18-01-2011, 16:03   #3
Garfield
Hvor skulle jeg ellers være
 
Garfields avatar
 
Tilmeldingsdato: 19-05 2010
Lokation: Fyn
Indlæg: 196
Styrke: 10
Garfield er ny på vejen
for at komme i nærheden af flex eller pension skal man være en match 3, men vejen er stadig lang og det kan blive en hård kamp, hvis ikke man har de lægepapirer der skal til, og selv med dem er det ikke lige til.
__________________
Elsk mig mest, når jeg fortjener det mindst
for der behøver jeg det mest
Garfield er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 18-01-2011, 17:45   #4
annagw
Lever på K10
 
Tilmeldingsdato: 06-11 2009
Lokation: København.
Alder: 35
Indlæg: 1.364
Styrke: 11
annagw er ny på vejen
Citat:
Oprindeligt indsendt af Jea Se meddelelser
Jeg har siden sommer været i kategori 2 - længerevarende sygdom med risiko for arbejdsevnen (noget i den retning), men i den tilsendte opfølgningsplan fra SB, er jeg nu flyttet til kategori 3 - længerevarende sygdom.

Det tolker jeg som om hun nu vil have mig videre ud mod det ordinære arbejdsmarked
Det er dig der har misforstået det helt

Bare for at bygge videre på Garfields indlæg:

http://www.vidensnetvaerket.dk/nyhed...i-jobcentrene/ :
Citat:
Matchgruppe 1: Jobklar. Borgere, der er parate til at tage et ordinært arbejde, så de kan være ude af beskæftigelsessystemet inden for de næste tre måneder.

Matchgruppe 2: Indsatsklar. Borgere, der ikke er parate til at tage et ordinært arbejde, så de kan være ude af beskæftigelsessystemet inden for de næste tre måneder, men som kan deltage i en beskæftigelsesrettet indsats med aktive tilbud.

Matchgruppe 3: Midlertidigt passiv. Borgere, der har så alvorlige problemer, at de i øjeblikket hverken kan arbejde eller deltage i en beskæftigelsesrettet indsats med aktive tilbud, fordi de fx er alvorligt syge.
Det vil sige, at du er så langt fra arbejdsmarkedet som muligt i denne situation hvor der ikke er afklaring på hvad der skal ske.

Jeg kan godt se, at du kommer til at stå i en økonomisk kattepine snart. Det er noget møg.
Du må se at få et nyt møde i stand med sagsbehandleren hvor I kan drøfte om du skal have flex eller pension.
Du vil ikke være berettiget til ledighedsydelse før du rent faktisk har været i arbejde, så det at få bevilget flex er ikke lig med indtægt før du er i arbejde.

Citat:
Oprindeligt indsendt af Jea Se meddelelser
I øvrigt foreslog jeg selv en arbejdsprøvning, da jeg gerne vil videre og forhåbentlig blive beretiget til flex eller ftp. Det skrev hun så ikke noget om i opfølgningsplanen... Hun vil gerne have mig i virksomhedspraktik
Begreberne "arbejdsprøvning" og "virksomhedspraktik" bruges vist rimelig meget i flæng...
Prøv at spørge hende (når du engang får fat i hende) - måske I mener det samme.

Sidst redigeret af annagw; 18-01-2011 kl. 17:48.
annagw er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 18-01-2011, 20:29   #5
Vovse
Jeg bor her på K10
 
Tilmeldingsdato: 29-03 2010
Lokation: Sjælland
Indlæg: 9.586
Styrke: 21
Vovse er fast beboer på K10Vovse er fast beboer på K10Vovse er fast beboer på K10
Citat:
Oprindeligt indsendt af annagw Se meddelelser
Begreberne "arbejdsprøvning" og "virksomhedspraktik" bruges vist rimelig meget i flæng...
Lige præcis, og derfor er det vigtigt, at spørge (på skrift) hvad formålet med praktikken er.
__________________
"Lediggang som saadan er ingenlunde Roden til alt Ondt, tværtimod, den er et sandt guddommeligt Liv, naar man ikke keder sig"

Søren Aabye Kierkegaard (5. maj 1813 - 11. november 1855), dansk teolog, filosof og psykolog.
Vovse er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 18-01-2011, 21:02   #6
Jea
Hvor skulle jeg ellers være
 
Tilmeldingsdato: 11-01 2011
Indlæg: 100
Styrke: 9
Jea er ny på vejen
På min opfølgningsplan står der både en visitationskategori og et andet sted på den er der en matchkategori - det er da pokkers forvirrende!!!

Fandt lige visitationskategorierne:
§ 12. Kommunen skal på baggrund af oplysningsskemaet efter § 11 og eventuelle andre oplysninger i sagen foretage en visitation til en af følgende kategorier:

1) Sager, hvor tilbagevenden til arbejdsmarkedet er umiddelbart forestående (kategori 1).

2) Sager med risiko for langvarigt sygdomsforløb eller risiko, hvad angår arbejdsevnen (kategori 2).

3) Sager, hvor lidelsen eller sygdommen medfører et længerevarende sygdomsforløb (kategori 3).

Annagw - Tusind tak for oplysningerne omkring MATCH kategorierne
Er du sikker på at man ingen ydelse kan få, hvis man bliver godkendt til et flexjob?

Før stod jeg i kategori 2 på dem begge - nu er det så kategori 3 på begge. Det vil jeg så vælge at tage som et tegn på at min SB forstår at der skal laves en afklaring! Selvom jeg syntes at ovenstående kategori 2 lyder som den der mest hælder til evt. flex eller ftp (risiko for arbejdsevnen).

Garfield - Så er det da heldigt at jeg nu er kommet i match 3!!!

Ang. lægepapirer, har jeg lige været hos psykiateren i dag, og han er enig med mig i at jeg bør sættes i arbejdsprøvning, så det vil der stå, når/hvis SB ønsker oplysninger derfra.

Jeg skal til møde hos SB 31. jan.

Krizzer85 - Jeg gik som almindelig ledig i et halvt års tid på dagpenge, men da tiden kom for at jeg skulle aktiveres på fuld tid, kunne jeg slet ikke overskue det og meldte mig syg igen.

Jea
Jea er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 18-01-2011, 21:17   #7
krizzer85
Elsker at være her på K10
 
Tilmeldingsdato: 12-01 2011
Alder: 34
Indlæg: 55
Styrke: 9
krizzer85 er ny på vejen
okay tak for det
krizzer85 er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 02-02-2011, 18:18   #8
Jea
Hvor skulle jeg ellers være
 
Tilmeldingsdato: 11-01 2011
Indlæg: 100
Styrke: 9
Jea er ny på vejen
En opdate herfra.

Jeg fik aktindsigt for mit nuværende sygeforløb tilsendt. Men intet fra 09, hvor jeg også havde et langt forløb, i øvrigt med samme SB hele vejen igennem.

Ved mødet hos SB, bad jeg om også at få indsigt fra 09, og det kom allerede næste dag med posten. Der var bl.a. to x status rapport fra en såkaldt "coach/mentor", en privatpraktiserende kvinde, som jeg har talt med i MANGE timer, og som virkede flink og venindeagtigNu ved jeg at hun blot var en manipulerende og kynisk kommunevenlig person, som helt tydeligt ikke aner, hvordan jeg er som menneske og hvordan min moral er. Og som mener at jeg kan meget mere end jeg giver udtryk for

Jeg ved godt at det er gammelt papir fra 09, men det er helt nye oplysninger for mig, og jeg følte det som at få et knytnæveslag i ansigtet. Og tanken om at jeg ikke engang har fået mulighed for at kommentere på dette "skriv af værste skuffe", gør mig vred. Denne "mentor som skulle "hjælpe" mig - fy for pokker

"Sjovt nok" fandt jeg så ud af ved mødet med SB, at jeg HAVDE en ressourceprofil - hun virkede forundret over at jeg ikke vidste det... hmmm... jeg har aldrig set den før - og alle oplysninger i den er fra min sygdomsperiode i 09. Ja, man bliver hele tiden klogere!

Nu vil SB hente nye oplysninger fra min læge og fra min psykiater, og så vil hun tage stilling til, hvad der så skal ske.

Min psykiater vil anbefale arbejdsprøvning, og det er jeg enig i, jeg vil jo gerne have en afklaring i forhold til arbejdsevne. Han vil også anbefale at jeg sendes til en psykologisk vurdering.

Det undrer mig bare kraftigt at han ikke mener han har de rette kompetencer til at sætte diagnoser på min psykiske tilstand, men syntes at en psykolog skal indover??? Det er da psykiatere der stiller diagnoser... så vidt jeg ved! Jeg har dog diagnosen, depression, samt noget angst. Ville nu gerne komme det noget nærmere, da min psyke har været problematisk i hele mit liv, og jeg dels gerne vil forstå det selv, samt kunne forklare min tilstand overfor SB og andre.

Skal igen til møde med SB om ca. fire uger.

Jea
Jea er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 02-02-2011, 18:31   #9
MTVRV1
Jeg bor her på K10
 
Tilmeldingsdato: 22-07 2009
Indlæg: 6.197
Styrke: 17
MTVRV1 er rigtig godt på vej
Ja det er en psykiater som skal sætte diagnoserne
men en psykiater ligger sig tit opad hvad en psykolog kommer frem til
det er kun en psykiater der kan ordinere medicin

i forhold til hvad du skriver, synes jeg det fint din psykiater gerne vil have en psykologisk vurdering. Så du kan få de helt rigtige diagnoser
samt om der kan gøres noget ved det
MTVRV1 er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 03-02-2011, 01:13   #10
Tassi
Lever på K10
 
Tilmeldingsdato: 09-08 2010
Indlæg: 1.063
Blog Indlæg: 7
Styrke: 12
Tassi er ved at flytte ind på K10Tassi er ved at flytte ind på K10
Citat:
Oprindeligt indsendt af Jea Se meddelelser
Det undrer mig bare kraftigt at han ikke mener han har de rette kompetencer til at sætte diagnoser på min psykiske tilstand, men syntes at en psykolog skal indover??? Det er da psykiatere der stiller diagnoser... så vidt jeg ved! Jeg har dog diagnosen, depression, samt noget angst. Ville nu gerne komme det noget nærmere, da min psyke har været problematisk i hele mit liv, og jeg dels gerne vil forstå det selv, samt kunne forklare min tilstand overfor SB og andre.

Skal igen til møde med SB om ca. fire uger.

Jea
Prøv at overbevise din sagsbehandler i vigtigheden af at få en udredning
Hvis du har haft problemer med psyken hele livet, og har depression og noget angst, kan muligheden jo være at depressionen og angsten er opstået pga en hel tredje ting - altså en primærdiagnose

Jeg blev sendt til en neuropsykolog. Det varede 5 timer, og for første gang blev der sat en reel diagnose på mig, som ikke bare var gætværk. Det var en lettelse ud over alle grænser! (ingen andre havde været i stand til at komme frem til min rette diagnose)

Jeg har så efterfølgende også været til uvildig psykiater for at få en speciallægeerklæring. Den bakkede neuropsykologens rapport op

Begge på foranledning af lægekonsulent, som ikke fandt min sag entydigt belyst
__________________
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ *
Det vigtigste i livet er ikke om vi falder, men at vi rejser os hver gang, vi gør
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~ *
Tassi er ikke logget ind   Besvar med citat
Svar

Emne Værktøjer
Visningsmetode

Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum
Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 12:36.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension