K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Politik og Samfundsdebat > Fremtiden for fleksjob og førtidspension

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Fremtiden for fleksjob og førtidspension Her vil vi debattere og skrive nyt om den nye førtidsepensionsreform som pt er under opsejling

Svar
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 04-06-2007, 12:15   #1
zuza
Jeg bor her på K10
 
zuzas avatar
 
Tilmeldingsdato: 21-08 2006
Indlæg: 6.810
Blog Indlæg: 1
Styrke: 26
zuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for sidenzuza er en juvel for siden
Retssikkerhed

Landsforeningen for førtidspensionister har skrevet til Folketingets socialudvalg om retssikkerheden i kommunerne.

Henvendelsen vedrører evalueringen af førtidspension.


Jeg har tilladt mig at afskrive henvendelsen nedenstående:
(Det er mine fremhævelser.)

Og TAK til Carl-Erik Nielsen for det store arbejde, han lægger i at arbejde for bedre retssikkerhed for os alle.

Citat:
Retssikkerhed? Rønne, den 16. maj 2007

Landsforeningen for Førtidspensionister (LfF), vil hermed gerne fremkomme med vores synspunkter om retssikkerheden, i forbindelse med Folketingets evaluering af det rummelige arbejdsmarked og pensionsreformen.

Der er kommet forskellige synspunkter omkring retssikkerhden på området, som anbefaler, at man kan santionere Kommunerne med eksempelvis bøder, det kan LfF ikke tilslutte sig, da der derved er yderligere incitament til kassetænkning og hvem er det lige, der i virkeligheden kommer til at betale? Det er næppe de ansvarlige i kommunen.

Udgangspunktet for retssikkerheden er, at borgeren medvirker til sin egen sag. LfF ser overordentligt mange som ikke er i stand til at medvirke i egen sag og dermed mener vi ikke, at der er den fornødne retssikkerhed. Samtidig er sagsbehandler og borger ikke ligeværdige parter, idet sagsbehandleren har magten og kan true med at fjerne forsørgelsesgrundlaget og de gør det ofte.

Det har fra en kommunes side været foreslået at det ville hjælpe med mere uddannelse, hertil kan vi sige, at det må formodes at de kommunale sagsbehandlere har en relevant uddannelse i forvejen.

Det største problem med den nuværende lovgivning er, at sagsbehandlingen er for langsom og uensartet, så Folketingets intentioner om en ensartet sagsbehandling, uanset hvor man bor i landet, bestemt ikke er opfyldte men snarere er blevet mere forskellig. Samtidig er sagsbehandlingen afhængig af kommunernes økonomi.

Ankesystemet er set med LfF's øjne ikke en reel ankemulighed, idet der for det første går alt for lang tid med sagsbehandlingen, som gør at borgeren bliver mere syg med dertil hørende merforbrug af sundhedsvæsnet og vi mener ikke, at det er befordrende for retssikkerheden, at nævnene kan træffe de såkaldte formandsafgørelser, som derefter bliver uddelegeret til en embedsmand, som oven i købet ofte vil være den samme, som har lavet oplægget til nævnet. Vi ser også ofte, at nævnene bruger kommunens vurdering (skøn), uden at sætte spørgsmål til nævnet ang. dettte, bliver der svaret, at de ikke har grund til at betvivle kommunens vurdering, hvor bliver retssikkerheden så af?

Ankestyrelsen er efter LfF's mening heller ikke en reel ankemulighed da de selv bestemmer hvilke sager de vil behandle, og der hos Ankestyrelsen også er alt for lang sagsbehandlingstid samt at der i lighed med første ankeinstans afgørelser, ofte er tale om, at kommunerne vælger ikke at følge de afgørelser som nævnene fremkommer med. Dette kan desværre lade sig gøre, da der ikke er nogen sanktionsmuligheder over for kommunerne.
LfF vil herved gøre opmærksom på, at der med indførelsen af de nye matchgruppper ikke er nogen ankemuligheder, hvilket efter vores opfattelse er en tilsidesættelse af retssikkerheden, som ellers giver borgeren en ret til at få efterprøvet en kommunal afgørelse.

Mange af disse ting kunne løses ved at lave et uvildigt fagligt sagsbehandlingssystem, hvor man kan sikre sig, at borgeren møder alle de faggrupper, som er med til at afgøre hvilke tiltag der skal til for at afklare borgerens fremtid på en relativ kort tid. Det vil også være med til at sikre, at borgeren kan få en ensartet og forståelig sagsbehandling, uanset hvor i landet vedkommende bor.

Med venlig hilsen

Landsforeningen af Førtidspensionister
v/Carl-Erik Nielsen, Landsformand
Stengade 8
3700 Rønne
zuza er ikke logget ind   Besvar med citat
Svar

Emne Værktøjer
Visningsmetode

Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum

Lignende emner
Emner Emnet er startet af Forum Svar Sidste indlæg
Retssikkerhed? Rasputin Skal kommuner ikke overholde loven? 15 31-05-2013 22:05
retssikkerhed i sagsbehandling østerbro Alt det andet 3 11-02-2011 12:29
Konference om retssikkerhed zuza Skal kommuner ikke overholde loven? 13 13-05-2009 08:02
Retssikkerhed??? lena Politik og Samfund 3 29-03-2008 19:02
Om retssikkerhed zuza Fremtiden for fleksjob og førtidspension 0 15-06-2007 08:42
Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 22:29.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension