K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Sagsformidler hjørnet > Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003 Her kan du stille spørgsmål hvis du har spørgsmål ang førtidspension efter 2003 dog ikke politisk indhold som skal lægges under kategorien Samfund og Politik

 
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 30-01-2013, 23:08   #18
maimai
Føler sig hjemme på K10
 
Tilmeldingsdato: 10-02 2011
Indlæg: 44
Styrke: 14
maimai er ny på vejen
Citat:
Oprindeligt indsendt af helenekr Se meddelelser
Okay, lad mig lige prøve på en anden måde....kan godt se jeg måske ikke er så god til at formulere mig.

Sidste år arbejdede Jannie 8 timer i et job med løntilskud.

Der var reglerne for et realistik fleksjob 12½ time - Jannie lå langt fra. Kommunen var glad for at Jannie havde noget at stå op til og som kunne give lidt livsindhold og socialt netværk.

I år arbejder Jannie igen 8 timer - men nu kan Jannie visiteres til fleks på kun 2 timer.
Jannie arbejder faktisk 6 timer mere, hvilket er ret pænt, så måske kan Jannie istedet klare et fleksjob??

Reformerne er kun lavet for at spare førtidspensioner, regeringen siger der er 28.000 mennesker der kan visiteres til fleks i stedet for at gå på passiv forsørgelse.

Er Jannie en af dem??
Arbejde med løntilskud (tidligere kaldet skånejob) og fleksjob er ikke det samme. At man kalder det for arbejde med løntilskud betyder ikke, at det er det samme som det arbejde med løntilskud som arbejdsledige på kontanthjælp og A-kasse kan få på det ordinære arbejdsmarkedet

Skånejob er i hvert fald de sidste 3 år blevet kaldt for arbejde med løntilskud, men arbejdsniveauet er stadigvæk det samme http://vidensnetvaerket.dk/ordninger...dspensionister


Alt den her snak om, at man nu kan give fleks ned til 2 timer (hviket jo er rigtig nok) betyder dog ikke, at mennesker med en arbejdsevne på 2-5 timer så automatisk bliver fleksjobvisiteret. For at være berettiget til et fleksjob, så skal man være (møde)stabil i de to timer om ugen, dvs. hvis jeg nu fik et job hver tirsdag fra 10-12 så skal jeg også være i stand til at møde op hver tirsdag fra 10 - 12, hvilket jeg pga min bipolar lidelse ikke er, da jeg aldrig ved hvad dagformen er.

Du snakker rigtigt meget om de her 28000 mennesker som regeringen snakker om kan visiteres til fleksjob (hvilket er korrekt nok) men jeg undre mig bare over, hvor fra du får, at det gælder dem som har fået pension efter 2003? Mig bekendt, så handler det om dem som er pensioneret før 2003 og som er på lavest og mellemst pension (altså dem med en arbejdsevne på 30-50%) Her taler man om, at de i stedet burde kunne varetage et fleksjob. Det har dog ikke været oppe at vende, at deres pension så bliver omstøbt, da man ikke kan lovgive bagudrettet.
Jeg har i efteråret rettet en opgave (på socialrådgiverstudiet) om emnet, hvor disse fakta indgik.

Ang. mig og mit unistudie (selv om at jeg havde lovet mig selv at jeg ikke gad) så er der flere som læsere det som fanden læser biblen, så lad mig skære det ud, så visse oplysninger ikke går tabt:

Det bliver som selvstuderende (jeg er ikke i stand til at møde op)

Mit mål er at komme ud på arbejdsmarked igen ( pga. min skizofreni, bipolare lidelse og nyresvigt er mine chancer for dette ikke store, sådan rent statisk set, men jeg fosøger alligevel, om ikke andet så kan jeg muligvis engang arbejde i et job med løntilskudsjob (skånejob) (som ikke er det samme som et fleksjob) men selføllig håber jeg da på, at det kan blive i et fleksjob.

Ingen sygdom er statisk siger min psykiater (for man ved aldrig om der en dag kommer en ny type medicin/operation som virker, en dag skal det jo nok komme, men om det er i vores levetid(arbejdsliv) eller om flere 100 år det ved man ikke).

Eks. Fra nyere tid, er den nye antipsykotiske medicin. Før den, blev skizofreni betragte som en 100% kronisk sygdom. I dag ved man at 33% kommer sig helt uden de længere behøver at bruge medicin, 33% kommer sig hvis de tager deres medicin, de sidste 33% kommer sig aldrig og vedbliver at være kroniske syge resten af deres liv (studier udført af bla. Alan Topor).

Mine diagnoser og grunden til min mistet arbejdsevne er:
Simpel Skizofreni
Bipolarlidelse (manio-depressiv)
Nyresvigt (er i dialyse)

Med overstående i mende, så kan det jo godt ske, at jeg kommer til at tilhøre de 66% med skizofreni som enten kommer sig helt uden brug af medicin eller med.

Min bipolare lidelse kan på nuværende tidspunkt ikke forbedres i en sådan grad at jeg bliver helt uden episoder, fordi jeg pga. mine nyre ikke kan tåle litihum som er det bedste middel til optimal behandling, men der er jo ingen der siger, at der ikke på et tidspunkt kan komme en ny type medicin som jeg kan tåle.

Min nyresygdom kan jo bedres hvis jeg kan komme i betragtning til en nyretransplantion.

Ergo alle tre sygdomme kan man ikke udelukke at det måske i fremtiden er mulighed for at helbrede, hvis man finder en medicinsk behandling for det. Det samme gælder for din gigt.

Nu er det jo så heldigvis ikke sådan, at man fordi der måske, måske engang ude i fremtiden er mulighed for, at der måske kan komme noget medicin som hjælper ikke kan få pension. Hvilket du vel må være meget glad for med din gigt ikke? – Ligesom jeg er glad for det med min skizofreni, bipolare lidelse og nyresvigt.

Nå, men tilbage til min redegørelse af mit kommende unistudie:
Hvad laver du i din hverdag? Læser du, ser tv, passer børn, strikker, hjælper folk med deres sager?

Jeg er på nettet, spiller spil, læser bøger og ser tv. Jeg har ingen børn eller mand.
Når jeg starter på at læse, så erstatter faglitteraturen dette. For mig betyder det, at jeg laver noget meningsfyldt og ikke bare lader mig underholde. At andre vælger at bruge disse ”underholdningsressoucer” anderledes er dem da vel ondt, jeg vil bare ikke gå i stå oven i hovedet fordi jeg er syg. Jeg nægter at messe: Jeg er syg, jeg kan ikke noget, det bliver aldrig bedere – jeg er syg, jeg kan ikke noget, det bliver aldrig bedere….som et mantra.

Sidst redigeret af maimai; 30-01-2013 kl. 23:15.
maimai er ikke logget ind  
 


Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum

Lignende emner
Emner Emnet er startet af Forum Svar Sidste indlæg
Afslag på enkelt ydelse.. Antoniette Alt det andet 35 25-03-2012 14:50
Det er svært at læse en bog logikeren Dit og Dat 4 24-06-2011 15:47
Ferieafholdelse enkelt dag/timeregnskab ? Tina N. Spørgsmål ang fleksjob 3 15-04-2011 20:41
Læse videre TylerGirl Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003 8 09-02-2010 00:06




Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 11:14.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension