K10 - Flexjob & Førtidspension
 

Gå tilbage   K10 - Flexjob & Førtidspension > Sagsformidler hjørnet > Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003

Forum Kategorier Forum Regler Om K10 og Info om Cookies Hjælp til Forum Brug

Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003 Her kan du stille spørgsmål hvis du har spørgsmål ang førtidspension efter 2003 dog ikke politisk indhold som skal lægges under kategorien Samfund og Politik

Svar
 
Emne Værktøjer Visningsmetode
Gammel 04-10-2008, 10:57   #1
phhmw
Jeg bor her på K10
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 8.561
Styrke: 24
phhmw er fast beboer på K10phhmw er fast beboer på K10phhmw er fast beboer på K10
Nye regler om førtidspension og arbejde!

Nye regler om førtidspension og arbejde
2. oktober 2008

Nu kan førtidspensionister med førtidspension efter den ”gamle ordning” tage arbejde ved siden af uden risiko for at miste retten til førtidspension.

Folketinget har ændret lov om højeste, mellemste, forhøjet almindelig og almindelig førtidspension med virkning fra 1.7.2008.

Meningen med ændringerne er, at det skal være mere attraktivt for førtidspensionister at arbejde, og at de nu får tryghed for at kunne bevare deres ret til førtidspension, selvom de i en periode begynder at arbejde.


Ændringen indeholder regler om:

Afskaffelse af reglerne om frakendelse af førtidspension ved arbejde
Reglerne om hvilende pension
Udvidelse af personkredsen for invaliditetsydelse.

Ingen frakendelse af førtidspensionen på grund af perioder med arbejde.

Lovændringen om at kunne bevare retten til førtidspension uanset arbejdsperioder gælder kun de førtidspensionister, der er tilkendt pension efter såkaldt ”gammel ordning” (reglerne før 1.1.2003). De førtidspensionister, der også modtager en privat pension, skal selv kontakte deres pensionsinstitut/selskab for at høre, om en eventuel forøget arbejdsindsats påvirker deres ret til den private pension.


Hvilende pension

Reglerne om hvilende pension betyder, at førtidspensionister ved en mere vedvarende og stabil arbejdsindtægt selv kan bede om at få sat pensionen i hvil. Hvis arbejdsmuligheden ændrer sig og arbejdsindtægten ophører, kan man anmode om, at pensionsudbetalingen genoptages uden ny pensionsansøgning.Med den nye lovændring skal også kommunen vurdere, om der er grundlag for at træffe afgørelse om at gøre en pension hvilende. Det gælder, hvis arbejdsindtægten vedvarende forventes at overstige det dobbelte af førtidspensionens grundbeløb (årligt 122.306 kr. i 2008).

Førtidspensionister kan også i disse tilfælde bede om at få genoptaget pensionsudbetalingen, hvis den erhvervssituation, som lå til grund for beslutningen om hvilende pension, er ophørt.Invaliditetsydelse

Samtidig er der sket en ændring af reglerne for invaliditetsydelse. Fremover har alle, der er blevet tilkendt førtidspension på gammel ordning ret til at modtage invaliditetsydelse i den periode, hvor førtidspensionen er gjort hvilende. Retten til Invaliditetsydelse sker i disse tilfælde uden forudgående individuel vurdering. Den enkelte skal selv anmode kommunen om at få udbetalt Invaliditetsydelse ved hvilende pension.Også alle, der ved lovændringens ikrafttræden 1. juli 2008, har hvilende pension, skal selv henvende sig til kommunen for at få tilkendt invaliditetsydelse, uanset om de hidtil har modtaget almindelig -, forhøjet almindelig -, mellemste - eller højeste førtidspension.


Det betyder også, at alle førtidspensionister på den ”gamle ordning”, der fremover kommer i beskæftigelse og får pensionen gjort hvilende, vil modtage invaliditetsydelse, uanset hvilken førtidspensionssats, de hidtil har modtaget.

Personer, der i dag har hvilende pension, bør snarest henvende sig i deres kommune for nærmere rådgivning og vejledning.

Hilsen Peter
phhmw er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 23-11-2008, 10:32   #2
msv
På vej til at lære K10
 
Tilmeldingsdato: 14-09 2008
Indlæg: 7
Styrke: 0
msv er ny på vejen
Den er godt nok ved at være et par dage gammel, den her tråd , men jeg har lige et spørgsmål, efter at have læst både teksten her samt den fulde tekst og pensionsreglerne på social.dk.

Jeg blev tilkendt førtidspension i 2007 og har i 2008 fået en nedsat førtidspension pga. en temmelig høj sideindtægt.
Min bekymring har været - så fremt min indtægt varer ved i et stykke tid endnu, hvilket på nuværende tidspunkt ser ud til at være tilfældet - at jeg evt. kunne frakendes førtidspensionen, og efter at have læst de nye regler i denne her tråd, er jeg pga. formuleringen faktisk lidt i vildrede med om kommunen stadig kan gøre dette?

"Hvad betyder sikkerheden for førtidspension?
Førtidspensionister, der er på den gamle førtidspensionsordning – det vil sige pensionister, hvis sag startede før 1. januar 2003 – kan nu være helt sikre på at beholde retten til pensionen..."

Jeg er naturligvis på ordningen fra efter 2003, og på social.dk siger den informationsside stadig:

"Frakendelse af førtidspension
En tilkendt pension kan senere blive frakendt. Spørgsmålet om frakendelse kan rejses af kommunen eller af pensionisten selv."

Mens siden om den nye 2008 regel i et senere afsnit yderligere forvirrer med:

"... Det betyder, at det er risikofrit for førtidspensionister at arbejde i forhold til retten til pension. Det gælder uanset, hvor meget og hvor længe en førtidspensionist arbejder..."

Så lad mig lige få det her på det rene, hvis det kan lade sig gøre.
Er reglerne om frakendelse og pensions "hvile" nu ens for alle førtidspensionister (ie. ingen risiko for frakendelse, kun evt. hvile), eller er de der blev tilkendt pension før 2003 nu bedre stillet og mere sikre end os der har fået den senere?
msv er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 23-11-2008, 10:51   #3
Webmaster
Webmaster
 
Webmasters avatar
 
Tilmeldingsdato: 06-10 2005
Lokation: Køge
Indlæg: 9.795
Blog Indlæg: 3
Styrke: 30
Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10
De er mere sikker end os på den nye...

En af grundene er...at der ikke skulle så meget til for at få en pension efter de gamle regler...

Mange som bliver fleksjobvisiteret i dag....ville have kunnet få en pension efter de gamle regler...

Der skal betydeligt mere til for at få den i dag...

Så ja...du kan stadig frakendes din pension....men der skal dog noget til før de gør det...

Man kan jo tjene penge på mange måder....så jeg tror ikke at det kommer an på hvor mange man tjener...

Det kommer nok mere an på hvordan du tjener dem...altså om du arbejder og om du stadig opfylder betingelserne for en pension...

Kan du arbejde...evt i et fleksjob....ja så opfylder du ikke betingelserne for at beholde pensionen...

Det sker dog usandsynligt sjældent at folk får deres pension frakendt...
__________________
Webmaster er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 23-11-2008, 11:36   #4
msv
På vej til at lære K10
 
Tilmeldingsdato: 14-09 2008
Indlæg: 7
Styrke: 0
msv er ny på vejen
Tak, så fik jeg vist det afklaret .

Det er nu heller ikke fordi jeg reelt går og frygter at jeg kunne risikere at blive frataget pensionen - min arbejdsevne er stadig lige så yderst begrænset som den var da jeg blev indstillet til førtidspension (jeg har bare været heldig med en ualmindeligt god løn for meget få timer om måneden, så længe det kan vare ved), men jeg må dog ikke desto mindre tilstå at tanken om at det evt. kunne ske, har været lidt skræmmende, og nu hvor jeg snart går ind i mit andet år med hvad der stadig er en stabil indtægt, kunne det jo bare give kommunen ekstra ammunition.
msv er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 13-10-2012, 00:18   #5
custer
Hvor skulle jeg ellers være
 
Tilmeldingsdato: 17-06 2010
Lokation: Holstebro
Indlæg: 113
Styrke: 9
custer er ny på vejen
Lightbulb

Citat:
Oprindeligt indsendt af Webmaster Se meddelelser
De er mere sikker end os på den nye...

En af grundene er...at der ikke skulle så meget til for at få en pension efter de gamle regler...

Mange som bliver fleksjobvisiteret i dag....ville have kunnet få en pension efter de gamle regler...

Der skal betydeligt mere til for at få den i dag...

Så ja...du kan stadig frakendes din pension....men der skal dog noget til før de gør det...

Man kan jo tjene penge på mange måder....så jeg tror ikke at det kommer an på hvor mange man tjener...

Det kommer nok mere an på hvordan du tjener dem...altså om du arbejder og om du stadig opfylder betingelserne for en pension...

Kan du arbejde...evt i et fleksjob....ja så opfylder du ikke betingelserne for at beholde pensionen...

Det sker dog usandsynligt sjældent at folk får deres pension frakendt...
Jeg faldt over denne tråd og kom til at tænke på om jeg skal være nervøs !
Jeg fik tilkendt min fp i 2005. I 2007 havde jeg noget vikararbejde (jeg er lærer) i nogle mdr. på næsten fuld tid - senere havde jeg i vikariat på fuld tid i ca. et halvt år. Da vikariatet udløb fik jeg det ikke forlænget, nok fordi jeg ikke rigtig magtede at arbejde, men det ved jeg ikke.

Jeg henvendte mig selvfølgelig til kommunen og oplyste om min indkomst og fik min pension reguleret ! Det var iøvrigt hos kommunen jeg var ansat !

I mellemtiden er jeg flyttet til en anden kommune.
Jeg fik frataget min invalidepension som jeg fik gennem min arbejdsmarkedspension - Min psykiater skrev dog til dem at jeg var lige så uarbejdsdygtig som ved tilkendelsen af pensionen, hvorefter de atter tilkendte mig invalidepension.

Men men kan den kommune som jeg nu bor i (nu hvor der atter skal spares) finde på at rode i min sag og falde over de måneder i 07 og 08 hvor jeg arbejde fuld tid og med udgangspunkt heri frakende mig min førtidspension ?
Ja, jeg er blevet lidt nervøs - håber at nogle her kan be eller afkræfte min bekymring !
custer er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 13-10-2012, 06:19   #6
Webmaster
Webmaster
 
Webmasters avatar
 
Tilmeldingsdato: 06-10 2005
Lokation: Køge
Indlæg: 9.795
Blog Indlæg: 3
Styrke: 30
Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10Webmaster har et fantastisk omdømme her på K10
Tror ikke du skal være nervøs...for skulle der være sket noget...ja så ville det være sket på det tidspunkt du arbejde...

Det er jo muligt...selv for dem på nye ordning at lave et forsøg...for at se om de kan arbejde....

Dem på nye ordning er bare ikke sikret i at beholde deres pension....det er kun dem på gammel ordning...

Men du har ikke noget at være nervøs for...for som sagt....skulle der være sket noget....evt frakendelse af pension eller andet...ja så ville det være sket på det tidspunkt...

De går ikke så mange år tilbage og vurdere ud fra det....

Det siger jo egentlig heller ikke noget som helst om dig i dag...
__________________
Webmaster er ikke logget ind   Besvar med citat
Gammel 13-10-2012, 12:45   #7
custer
Hvor skulle jeg ellers være
 
Tilmeldingsdato: 17-06 2010
Lokation: Holstebro
Indlæg: 113
Styrke: 9
custer er ny på vejen
Tak for dit svar, det gør min lørdag en hel del bedre :-)
custer er ikke logget ind   Besvar med citat
Svar

Emne Værktøjer
Visningsmetode

Regler for indlæg
Du må ikke lave nye tråde
Du må ikke besvare indlæg
Du må ikke vedhæfte filer
Du må ikke redigere dine indlæg

BB code er Til
Smilies er Til
[IMG]kode er Til
HTML-kode er Fra

Gå til forum

Lignende emner
Emner Emnet er startet af Forum Svar Sidste indlæg
Regler for arbejde-ferie kontanthjælp? Tigul Alt det andet 7 18-12-2011 22:53
førtidspension efter nye regler udn Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003 22 10-10-2010 22:58
Førtidspension regler. Ouzo Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003 3 29-09-2010 23:23
Nye regler og førtidspension enborger Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003 4 04-02-2010 16:35
regler om job på en førtidspension kpj Spørgsmål ang Førtidspension efter 2003 3 15-12-2009 15:47
Alt tidssætning er GMT +2. Klokken er nu 22:22.


Lavet i vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © www.k10.dk
Indholdet på K10 - Flexjob & Førtidspension må ikke kopieres eller gengives andre
steder uden først at have indhentet tilladelse til det fra ejeren af K10 - Flexjob & Førtidspension