Se enkelt indlæg
Gammel 07-11-2009, 19:14   #7
Cillenolle
Hvor skulle jeg ellers være
 
Cillenolles avatar
 
Tilmeldingsdato: 26-04 2009
Lokation: Nordsjælland
Alder: 52
Indlæg: 181
Blog Indlæg: 22
Styrke: 16
Cillenolle er ny på vejen
Citat:
Oprindeligt indsendt af sane Se meddelelser
Hej alle,

Jeg kunne godt tænke mig at høre om andre som har haft kontakt til fagforening i forbindelse med en sygedagpengesag, fleksjob, fp, osv...

Er det selve socialrådgiveren i fagforening som har hjulpet Jer i sagen og hvor meget?

Eller er det de fagligt ansatte som har været i jeres sager, og hvilken forskel gjorde det?

Eller er det en ekstern hjælp i form af socialrådgivning, jeres fagforening har kunne hjælpe med-og hvordan gik det så?

Håber I vil dele jeres erfaringer?

ER der noget man skal gøre eller ikke gøre?
Jeg fik tidligt det råd, at tage kontakt til min fagforening. Det kunne jeg ikke få mig selv til at gøre, da jeg var sikker på, at tiden ville vise, at jeg ikke kunne vende tilbage til den branche.

Efter flere gange at have fået rådet, ringede jeg til dem og fik fat i en sekretær. Hun fortalte mig, at hende jeg skulle tale med havde ferie, men ville være tilbage ugen efter. Jeg fik hendes direkte nummer og hun er uddannet socialrådgiver og har arbejde 3 år i min kommune.

Helt konkret gjorde/gør hun den forskel, at taler lige ud af posen, kender lovgivningen og sørger for at der kommer aftaler på bordet. Eks. ville kommune starte med at sende mig i virksomhedspraktik, hvilket jeg var blevet advaret om, at det kunne de finde på. Så det vidste jeg, at jeg skulle sige nej til, men det nåede jeg ikke, for der svarede hun; og så vil I gerne have at hun (mig) vender tilbage til det ordinære arbejdsmarked og til det svarede kommunen JA. Så sagde hun, at med de vanskeligheder jeg har, vil det være meget svært for mig at vende tilbage, da den branche ikke har mulighed for at tilgodese mine behov. Tænk engang, min fagforening, som jeg sikkert i fremtiden ikke kommer til at lægge mine penge, hjælper mig med, at finde en branche, som jeg så kan arbejde i.

Nå, men så snakkede vi om, at jeg ikke mente, at jeg kunne vende tilbage til det ordinære arbjedsmarkedet og hvad der så skulle ske og hun sagde så, at de lægelige oplysninger ikke var opdateret og det ville hun gerne have og kommunen ville så have en speciallæge erklæring fra et firma der hedder DANAMED. Det var OK og hvis den så viser at jeg har en nedsat funktionsevne (måske snakke de om 50%), så kommer jeg i arbejdsprøvning. Så sagde hun; og hvis det ikke viser det, så taler vi revalidering og det sagde kommunen ja til. Så bad hun om at få tilsendt referat af mødet.

Bagefter talte vi om at 1) jeg er heldig med min kommunale sagsbehandler. Jeg har kun haft den ene og vi fremlagde "vores" sag, den lyttede og handlede på det. 2) jeg vil jo gerne have fleksjob, men hun sagde at jeg ikke måtte afvise revalidering, for alle muligheder skulle afprøves og det ville "købe" mig tid. Jo og så fik hun bekræftet af ham, at mine sygedagpenge bliver forlænget 26 uger.

Kommunen fortalte at de ikke kunne behandle flekssagen indenfor de 26 uger og det fik jeg ikke talt med hende om, men jeg er ret sikker på, at hun gør alt for, at det hele går rigtigt for sig.

Socialrådgiveren på fagforeningen fortalte, at det de kan hjælpe med er, at sørge for, at jeg et forsørgelsesgrundlag med de love der nu engang er og hjælpe med, at det går rigtigt for sig.

Med den erfaring jeg har med min fagforening, så er det du IKKE skal gøre er, at lade være med at kontakte dem.
__________________
Cillenolle - nu med blog
Cillenolle er ikke logget ind   Besvar med citat