Se enkelt indlæg
Gammel 19-07-2009, 02:14   #21
Tante Ana
Slettet Bruger
 
Tilmeldingsdato: 26-07 2008
Indlæg: 468
Styrke: 16
Tante Ana er rigtig godt på vej
Citat:
Oprindeligt indsendt af Webmaster Se meddelelser
bare det at resten af dem mener at "debatten" (hvis man da kan kalde den for det) er interessant....det viser alt om dem...

Kontanthjælpsmodtagere må ikke stemme på dem der vil give dem flere penge....betyder det så at resten af samfundet heller ikke må stemme på dem der vil give dem flere skattelettelser(læs penge)...som nu K går meget ind for...

Betyder det så at de egentlig vil have indført diktatur eller hvad...for hvis ingen må stemme....ja så kan det jo være ligegyldigt med at have et demokrati...

Men da fint at de står frem og viser hvem de er og hvad de står for....

Jeg har det ganske som zuza....jeg gider virkelig ikke forholde mig til sådan nogle tåber...

Det kan dog få mig til at gyse lidt at disse tåber...ikke bliver ved med at være i ku...men rykker over i k på et tidspunkt...
Jamen disse tåber er i ganske fint selskab....

"I dag udgør de svage skuldre mere end halvdelen af alle stemmeberettigede danskere. Dette betyder, at de, der er uden for arbejdsmarkedet, uhæmmet kan stemme sig til de penge, der tilhører dem, som arbejder. Vi er fire millioner vælgere. Heraf er godt en million pensionister, og godt en million i den arbejdsdygtige alder er på bistand i form af dagpenge, kontanthjælp, kommunal aktivering, orlovsydelser og andre eksotiske støtteordninger. SU og børnebidrag er ikke medregnet.

Denne udvikling fortsætter og accelererer. I 2020 er vi to millioner danskere over 60 år og stadig en million arbejdsduelige på støtten, altså en vælgerbefolkning, hvor 75 procent står uden for arbejdsmarkedet. Vi er hurtigt på vej mod et adskilt samfund, der er domineret af skattenydere, der holder skatteyderne som økonomiske gidsler. Skattenyderne vil altid være de fleste og bestemmer, hvem der skal være statsminister i Danmark."
Siger Asger Aamund, bestyrelsesformand, i dagens Berlingske.dk

Han siger ganske vist ikke noget om, hvad han mener er løsningen på "problemet". Men det er ikke svært at få øje på det, han skriver mellem linierne... stemmeretten til fattige er roden til alt ondt.

Så det er altså lidt farligt blot at tro, at det er kun "de unge tåber". De unge KUere og VUere siger højt, hvad deres forældre sludrer om over middagsbordet i de fine hjem rundt omkring.

Vi må ikke glemme, at i demokratiets højborg, USA, skal man have en fast bolig for at kunne registrere sig som vælger. Bliver man boligløs eller på anden måde tvunget ud i uføre hvor man mister tilknytning til et fast opholdssted - mister man retten til at udøve deres demokratiske ret til at stemme til Kongressen og præsidentvalg. I realiteten har ej heller de mennesker, der ofte flytter efter arbejde, heller ikke stemmeret.... Alle de mennesker der er i fængsel, eller er prøveløsladt ikke har stemmeret.

Man siger, at det tager ca. ti år før bestemte "amerikanske tilstande" når at indhente os i Danmark. Det er sket før på rigtig mange andre punkter, så hvorfor ikke også mht. stemmeretten forbeholdt de "rigtige"? Vi har allerede en Grundlov med en indbygget mulighed for at gennemføre en stemmeretfratagelse:

"Afskaffelse af stemmeretten for fattige.

Iflg. Grundlovens § 29 har folk som modtager fattighjælp ikke mulighed for at stemme.

Ved socialreformen i 1933 under den socialdemokratiske Thorvald Stauning-regering, blev det vedtaget, at sygekassehjælp, fødselshjælp og hjælp til forældreløsebørn, ikke skulle regnes for fattighjælp, og dermed fik mange fattige borgere stemmeret. Dog var folk på arbejdsløshedsunderstøttelse fortsat ikke stemmebrettiget. Dette var et led i Kanslergadeforliget sammen med Venstre, mod at Venstre fik indført landbrugsstøtte.

Men under besættelsen, i 1942, havde Danmark, pga. omstændighederne, en samlingsregering bestående af Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre, De Konservative og Venstre.

Venstre benyttede nu lejligheden til, med støtte fra De Konservative, at få afskaffet stemmeretten for de nævnte grupper, under påskud af, at det ville mindske misbrug af arbejdsløshedsunderstøttelse.

Men som førnævnt var arbejdsløshedsunderstøttelse IKKE noget som gav stemmeret, så det var i virkelighededen afskaffelse af stemmeret for de syge og handicappede, som Venstre og Konservative ville have trumfet igennem. Og presset som S og R var, blev de nødt til at gå med til det.

Først i 1961 under en ny socialdemokratisk regering blev det vedtaget, at alle modtagere af overførselsindkomst kunne få stemmeret, men den kan tilhver en tid afskaffes igen hvis der er flertal i folketinget for det."


Asger Aamund plejer ikke kværulere. Når han skriver en kronik - er det som regel respons på allerede igangværende politisk dialog. At denne dialog (forhandling?) ikke nødvendigvis foregår offentligt er på ingen måde ensbetydende med, at den ikke foregår....

Jeg ved bare ikke hvordan de har tænkt sig at gennemføre det.... medmindre det sker som samlet trop med andre EU-lande. Eller kommer Grundloven før De Europæiske Fælleskaber mon?

Sidst redigeret af Tante Ana; 19-07-2009 kl. 02:16.
Tante Ana er ikke logget ind   Besvar med citat