Se enkelt indlæg
Gammel 13-05-2009, 13:58   #1
N.N
Føler sig hjemme på K10
 
Tilmeldingsdato: 06-11 2008
Lokation: Roskilde
Indlæg: 27
Styrke: 16
N.N er ny på vejen
Jeg forstår ikke helt??

Jeg har kopieret det her fra det der står om sygedagpengestop på hjemmesiden.

I retssikkerheds loven står der:

Citat:
§ 7 a. Senest 2 uger før en erhvervsrettet foranstaltning hører op, skal kommunen tage stilling til, om der er behov for yderligere foranstaltninger for at bringe borgeren tilbage til arbejdsmarkedet. Ved vurderingen skal borgeren, egen læge, den faglige organisation, virksomheder m.fl. inddrages.

Stk. 2. Hvis kommunen træffer afgørelse om yderligere foranstaltninger, skal disse sættes i værk i umiddelbar tilknytning til ophøret af den nuværende foranstaltning.
Kilde: Bekendtgørelse af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område


Dette betyder at de skal undersøge hvad de kan gøre for at bringe dig tilbage i et job. Det kan enten være Revalidering, Fleksjob, Førtidspension eller ordinært job. Dette skal ske i forlængelse af sygedagpenge stoppet.

Det vil sige at man skal direkte fra sygedagpenge i revalidering, fleks eller andet og ikke bare på kontanthjælp.

Hvis kommunen siger til en at man bare skal søge kontanthjælp, og at de så vil finde ud af hvad der efterfølgende skal ske, så skal man med det samme minde kommunen om Retssikkerhedsloven §7a da det ikke er ok at gøre det på denne måde.

Hvis kommunen hævder at sygedagpenge ikke er en erhvervsrettet foranstaltning, så passer dette ikke. Det kan man læse af denne principielle afgørelse fra ankestyrelsen af: http://ast.kommuneinformation.dk/Pri...spx?sw=D-14-03


------

Som jeg læser det betyder det man ikke skal på kontanthjælp efter sygedagpenge?? Men hvad så hvis man får det avide?? Jeg har fået avide de ikke kan nå en arbejdsprøvning og skal derfor for kontanthjælp " Det er så meget bedre på kontanthjælp, og de kan nemmere sætte noget igang"...

Altså en sætning jeg ikke er enig i. Jeg har på papir jeg ikke kommer på fuld tid, men de vil ikke finde ud af hvor meget jeg kan klare, men blot sende mig på kontanthjælp?

Der står også at egen læge med andre skal inddrages.. Hvordan det?
N.N er ikke logget ind   Besvar med citat