Se enkelt indlæg
Gammel 25-02-2007, 13:05   #1
Hejdien
Gæst
 
Indlæg: n/a
Gør selv en forskel

Hej med jer.
Prøv engang at læse her og se så den ide vi har fået fra en anden bruger af siden som jeg syntes er meget god og som jeg faktisk tror at mange af os ikke kender til eller bruger som den skal.

Det er noget så simpelt som en lille lov

Loven hedder Retssikkerhedslovens §3 stk.2 og den omhandler svar tider i borgers sager, nu ved jeg at vi har på siden har folk der venter i årevis på at få lidt respons fra kommunen når de søger noget hjælp, og at vi tit høre spørgsmålet HVOR LÆNGE MÅ DE VENTE INDEN DE SVARE og her er det at Retssikkerhedslovens §3 stk.2 giver svaret i loven står der nemlig.

Retssikkerhedslovens §3 stk2, omhandler Regioners og samtlige kommunalbestyrelsers pligt til at vedtage sagsbehandlingsfrister inden for hvert socialt hovedområde, hvor der ikke i anden lov er fastsat en frist på hvor lang tid en given sag må tage. Disse POLITISKE vedtagne frister SKAL offentliggøres men loven beskriver IKKE hvordan. Disse frister er ikke nødvendigvis de samme fra kommune til kommune. Det er jo politikerne, som har besluttet egne serviceniveauer. I de (mange) tilfælde en sag ikke kan besluttes inden for denne frist skal borgeren have skriftligt besked om, hvornår og hvorfor sagen så kan afsluttes.

Så var det vi tænkte, hvad med vores egne kommuner har de offentliggjort sagsbehandlingstider og har de dem nedfældet så vi som borger kan se hvor lang tid de må bruge på vores sager ?

Disse tider er jo enormt vigtige lige fra alt fra at søge tilskud efter en §84 til ansøgning om en handicap bil, jeg kan som eksempel næven Dragør kommunen som har disse tider slået op prøv at kigge her.

http://www.dragoer.dk/page1569.asp?searchString=frister

Nem og overskueligt er det og så tror jeg ikke det er så svært for kommunen at sætte de frister på, det der måske i nogen kommuner er svært er at offentliggøre de frister samt det at man måske ikke er så interesseret i at borgerne kender de frister (det er min påstand) i Danmark er der så en anden kommune nemelig Tårnby kommune og deres indstilling til de frister og offentliggørelse af dem er.
På et tidspunkt har de haft sat dem på opslagstavlen i kælderen så de er offentlige

Hvad kan vi så som borger som har div handicap og nok har mere brug for disse oplysninger end så mange andre, selv gøre ?

Vi kan starte med lige at tjekke vores egen kommune ud, har vores kommune de frister oplyst og hvis vi har brug for hjælp overholder de så de frister ?

Jeg ved at her på siden er der nogle bruger der har søgt efter §84 og 34 og div andre, hvor frister bestemt ikke er overholdt , er du en af dem så vil jeg foreslå dig at du skriver her i forum

HVILKE HJÆLP HAR DU SØGT , HVORNÅR HAR DU SØGT, OG HVORNÅR HAR DU SIDST HØRT NOGET.

Er du en af dem der IKKE har søgt , så kan du give en hjælpende hånd med at få bragt orden i det her, ved simpelthen at tjekke din egen kommune og har i ikke fristerne offentliggjort så kontakt dem og bed om at de bliver offentliggjort og skriv det ind her i forum.
Hvem ved måske vi kan gøre en forskel hvis vi er mange nok (og der er jo kun 98 kommuner tilbage nu, så mon ikke vi kan overkomme at skrive til hver enkelt)

Hvis i vil se hvordan ideen til det her opstod og se nogle af de andre ting der har gjort at phhmw har foreslået os at tage det her op, så kig evt ind på
http://ryk.dk/debat/opslag/?x2=628 og læs debatten der er i gang der.
  Besvar med citat