Se enkelt indlæg
Gammel 05-01-2006, 14:31   #3
Hejdien
Gæst
 
Indlæg: n/a
RE: Fleksere skal da ikke matches??

Hej Isch ..

Jeg var i går oppe med et brev til min sagsbehandler hvor jeg gjorde indsigelser mod det at jeg var blevet sat i en match 4.

Dog vidste jeg ikke de regler der stod her, derfor har jeg lige sendt denne mail til hende.

Jeg sendte dig i går et brev om at jeg var uenig i match kategorien 4 som du havde sat mig i, jeg gav som begrundelse at jeg ikke mente at man kunne bruge de match kategorier på dem der var visiteret til fleks..

Efterfølgende har jeg fundet ud af at jeg har ret, derfor sender jeg dig lige en kopi af de bekendtgørelser som omtaler disse match kategorier.

Du vil kunne læse mere om det på de link der står i mailen eller du kan gå ind på min hjemmeside www.k10.dk og læse mere om det.

Jeg sender dig det ene og alene fordi jeg syntes at det er skønne spildte kræfter og ressourcer på noget der ikke er aktuelt, og jeg mener at kræfter og ressourcer kan lægges et andet sted.

I denne Bekendtgørelse om visitation og det individuelle kontaktforløb står der http://www.retsinfo.dk/_GETDOCM_/ACCN/B20040110105-REGL


Under . Anvendelsesområde
§ 2. Reglerne i denne bekendtgørelse skal anvendes af kommuner og Arbejdsformidlingen ved den første samtale i det individuelle kontaktforløb og i det efterfølgende kontaktforløb for følgende målgrupper, jf. § 2, nr. 1-3, i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats:
1) ledige, der modtager dagpenge eller ydelser efter § 55 i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.,
2) personer, der modtager kontanthjælp eller starthjælp efter lov om aktiv socialpolitik alene på grund af ledighed, og
3) personer, der modtager kontanthjælp eller starthjælp efter lov om aktiv socialpolitik ikke alene på grund af ledighed.
Stk. 2. Bekendtgørelsen finder ligeledes anvendelse, når en anden aktør på vegne af kommuner eller Arbejdsformidlingen udfører opgaver, jf. stk. 1, jf. § 3 i lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats.


Denne bekendtgørelse siger at det kun gælder for mennesker der er omfattede af § 2, nr. 1-3, i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats

I lov om aktiv beskæftigelsesindsats. http://www.retsinfo.dk/_GETDOCM_/ACCN/A20030041930-REGL

Der står
Målgrupper, ansvar m.v.

§ 2. Målgrupper efter afsnit III-VII i denne lov er:
1) Ledige, der modtager dagpenge eller ydelser efter § 55 i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.,
2) personer, der modtager kontanthjælp eller starthjælp efter lov om aktiv socialpolitik alene på grund af ledighed,
3) personer, der modtager kontanthjælp eller starthjælp efter lov om aktiv socialpolitik ikke alene på grund af ledighed,
4) personer med begrænsninger i arbejdsevnen, som er omfattet af kapitel 6 i lov om aktiv socialpolitik, bortset fra personer, der er omfattet af nr. 5,
5) personer, der modtager dagpenge under sygdom efter lov om dagpenge ved sygdom eller fødsel, og som, jf. kapitel 6 i lov om aktiv socialpolitik, skal have et tilbud som led i afklaring af den enkeltes arbejdsevne,
6) personer under 65 år – personer født den 1. juli 1939 eller tidligere dog 67 år – med varige begrænsninger i arbejdsevnen, der modtager førtidspension efter lov om social pension, og som ikke er i stand til at fastholde eller opnå beskæftigelse på nedsat tid på normale vilkår på arbejdsmarkedet,
7) personer med varige begrænsninger i arbejdsevnen, der ikke modtager førtidspension efter lov om social pension, og som ikke er i stand til at fastholde eller opnå beskæftigelse på normale vilkår på arbejdsmarkedet
8) personer med handicap, jf. lov om kompensation til handicappede i erhverv m.v., der har gennemført en uddannelse af mindst 18 måneders varighed, som kan berettige til optagelse i en arbejdsløshedskasse, og som ikke har opnået ansættelse efter op til 2 år efter uddannelsens afslutning, og som mangler erhvervserfaring inden for det arbejdsområde, som uddannelsen kvalificerer til.

Efter min bedste overbevisning er fleksere ikke omfattede af af § 2, nr. 1-3, i lov om en aktiv beskæftigelsesindsats

Vi går derimod ind under
§ 2 stk 7 som siger personer med varige begrænsninger i arbejdsevnen, der ikke modtager førtidspension efter lov om social pension, og som ikke er i stand til at fastholde eller opnå beskæftigelse på normale vilkår på arbejdsmarkedet



Vil du være så venlig at give mig svar tilbage når du har læst dette og give din mening til kende og hvor vidt du har fjernet mig fra matchningen.


Med venlig hilsen

xxxx


Du har nok ret i at man ikke umiddelbart kan klage over det, i og for sig er det også mig ligegyldigt for som Pia skrev, så er det nok bare noget administrativt noget.

Men det virker forrykt og åndsvagt at man bruger penge ressourcer og arbejdskraft på at sidde og matche nogen der ikke skal matches.

Det er jo i forvejen ikke sådan at sagsbehandlerne har tid nok, de har jo en kæmpe arbejdsbyrde.

Så der er ikke nogen grund til at give dem mere arbejde fordi loven skal være så kringlet.

Derudover har jeg også skrevet til arbejdsmarkedetstyrelsen på adressen [mail][email protected][/mail] og bedt dem om at kigge på det og hørt om det er noget de kan gøre noget ved ..
og bedt dem om et svar...
  Besvar med citat