Se enkelt indlæg
Gammel 23-10-2020, 09:54   #760
phhmw
Moderator
 
Tilmeldingsdato: 08-12 2005
Lokation: Dragør Danmark
Indlæg: 11.726
Styrke: 33
phhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vejphhmw er på berømmelsens vej
Viborg kommune forsøger, men vi opdager det......

Viborg kommune overholder IKKE Retssikkerhedslovens § 3 stk.2 da kommunen oplyser ulovligt:

""Tidsfristerne gælder fra det tidspunkt, hvor al nødvendig dokumentation foreligger. Det gælder de områder, hvor borgere/virksomheder ligger inde med dokumentation og dermed forsinker sagsbehandlingen. Lovgivningsmæssige frister vil være gældende uanset dokumentation. Såfremt kommunen ikke modtager nødvendig dokumentation, kan det være nødvendigt at træffe afgørelse på det foreliggende grundlag.""

Det er kommunens pligt, at indhente alle relevante oplysninger, inden for den frist som kommunalbestyrelsen vedtager og offentliggøre på kommunens hjemmeside.

Kalundborg kommune har netop tabt deres sag ved Tilsynet.
https://ast.dk/tilsynet/udtalelser/u...files/1495.pdf

Går den så går den. Mette Frederiksen og Ulrik Wilbek kunne ved samme lejlighed bringe dette i orden, fordi § 3 stk.2 vedtog Folketinget i 1998.

Med venlig hilsen


Bilag

https://kommune.viborg.dk/Politik/Da...201803200800#4

Samtidig har forvaltningen været i kontakt med en række kommuner om deres sagsbehandlingsfrister på de pågældende sagsområder med henblik på at opstille så realistiske sagsbehandlingsfrister som muligt.



Tidsfristerne for sagsbehandlingstiden gælder fra det tidspunkt, hvor al nødvendig dokumentation foreligger. Det gælder de områder, hvor borgere/virksomheder ligger inde med dokumentation og dermed forsinker sagsbehandlingen. Lovgivningsmæssige frister vil være gældende uanset dokumentation.



Såfremt kommunen ikke modtager nødvendig dokumentation kan det være nødvendigt at træffe afgørelse på det foreliggende grundlag.

KLAGE til Ankestyrelsens TILSYN

Til Tilsynet.

VEDR.: KLAGE over Viborg kommune som ikke overholder Retssikkerhedslovens § 3 stk.2 samt Tilsynets tidligere afgørelse over Kalundborg kommune.

Viborg kommune oplyser til sine borgere under de offentliggjorte sagsbehandlingsfrister følgende:

""Tidsfristerne gælder fra det tidspunkt, hvor al nødvendig dokumentation foreligger. Det gælder de områder, hvor borgere/virksomheder ligger inde med dokumentation og dermed forsinker sagsbehandlingen. Lovgivningsmæssige frister vil være gældende uanset dokumentation. Såfremt kommunen ikke modtager nødvendig dokumentation, kan det være nødvendigt at træffe afgørelse på det foreliggende grundlag.”"

Det er kommunen, som skal indhente samtlige relevante oplysninger til en sags oplysning og afgørelse.

Kommunalbestyrelsens vedtagne og offentliggjorte sagsbehandlingsfrister er INCL indhentelse af alle oplysninger og skal som udgangspunkt overholdes.

Kalundborg kommune har Tilsynet netop tilsendt følgende afgørelse/udtalelse:


https://ast.dk/tilsynet/udtalelser/u...files/1495.pdf

CITAT” En kommune kan derfor ikke stille krav om, at sagen skal være fuldt oplyst, før den udmeldte sagsbehandlingsfrist begynder at løbe.” CITAT slut.

Med venlig hilsen

Peter Hansen

Bilag


https://kommune.viborg.dk/Politik/Da...201803200800#4[

Sidst redigeret af phhmw; 23-10-2020 kl. 10:27.
phhmw er logget ind nu   Besvar med citat