Se enkelt indlæg
Gammel 24-07-2008, 10:06   #2
Hejdien
Gæst
 
Indlæg: n/a
Vendborg der er også den her ...



Citat:
FLEKSJOB
Hvad er et fleksjob?

Fleksjob er en ordning, der er lavet for at tilgodese de personer, som på grund af sygdom eller handicap ikke kan være på arbejdsmarkedet på ordinære vilkår. Det er personer med nedsat arbejdsevne, hvilket kan betyde at de enten har brug for at blive kompenseret ved at have færre arbejdstimer pr dag/uge, eller ved at arbejde i lavere tempo end normalt.

Løn og ansættelsesforhold
Lønnen følger overenskomsten for gældende område eller det der er sædvane for andre i lignende stillinger på samme virksomhed. Ansættelse sker på samme betingelser som alle andre ansatte, med samme prøvetid og opsigelsesvarsel ect. Der betales fuld løn til den ansatte og virksomheden modtager tilskud til lønnen fra kommunen.

Tilskud til lønnen
Tilskud kan enten være ½ eller 2/3 tilskud til lønnen. Er tilskuddet eksempelvis aftalt ti 2/3 betaler Viborg kommune 2/3 af den løn som svarer til 37 timer pr uge. Inkl. ATP – tillæg feriepenge, og lignende., uanset personens reelle antal timer. Tilskuddet tager udgangspunkt i mindste overenskomstmæssige løn for pågældende område eller den løn, der sædvanligvis gælder for denne type arbejde.

Et eksempel kan være, at hvis en person ansat i fleksjob skal have 18.000 kr. brutto pr. måned og er berettiget til et tilskud på 2/3 dele af lønnen, så betaler Viborg kommune 2/3 af de samlede lønudgifter, altså 12.000 kr. pr. måned.

Udbetaling af tilskud
Udbetaling af tilskud foregår på den måde, at man enten månedsvis, kvartalsvis, hver halve eller hver hele år., sender en udfyldt refusionsseddel (udleveres af kommunen) til den kommune der skal udbetale refusionen med en kopi af lønsedler/sedler. Det vil sige, at man selv som arbejdsgiver først udbetaler løn til sin ansatte i fleksjob og derefter får refusion. Refusions- systemet er enkelt og meget let at håndtere administrativt.

Sygdom
Bliver man syg, uanset om det er influenza, halsbetændelse eller brækket arm, så er man berettiget til løn under sygdom, hvis det er en del af overenskomsten. Eller berettiget til sygedagpenge. I får som arbejdsgivere refusion til udgifterne til sygedagpenge, allerede fra første fraværsdag, i det øjeblik at beskæftigelseskravet er opfyldt (have været beskæftiget mim 120 timer indenfor de sidste 13 uge)

Virksomhedspraktik i forbindelse med fleksjob
I forbindelse med etablering af et fleksjob, er der mulighed for at starte med en korterevarende arbejdsprøvning. Denne ordning er uden omkostninger for arbejdsgiver.


Du kan også læse mere om det at søge fleksjob og cv osv her i denne tråd

http://www.k10.dk/showthread.php?t=1644
  Besvar med citat