Se enkelt indlæg
Gammel 02-07-2015, 14:38   #24
gisne
Har ikke tid til andet end K10
 
gisnes avatar
 
Tilmeldingsdato: 25-10 2012
Lokation: Horsens Komune
Indlæg: 2.113
Styrke: 15
gisne er ved at flytte ind på K10gisne er ved at flytte ind på K10
Citat:
Oprindeligt indsendt af Jovelyn Se meddelelser
Man får flere penge som udeboende studerende, men man skal bo 25 km fra forældrene for at få det højeste. Han vil gerne bo i Holbæk.Men alt er så dyrt. Og inde i byen hvor han læser er det endnu dyrere. Han har talt om at flytte, men han gør alt for at klare skolen og fik også 12.
Han ville intet kunne spare op når han bor i samme by som hans far. Men vi har det godt sammen som det er nu, vi har bare ikke råd til at bo her, Og det nye problem er at jeg ikke kan komme rundt med mine hjælpemidler, fordi dørene er så små.
Tak for dit svar.
Venligst Jovelyn
Din søn er 21 år, så kan kan i princippet flytte ind i lejligheden ved siden af dig og stadig få SU som udeboende.

Der er ingen uddannelser som tager så lang tid at det er nødvendigt at stå op kl. 5 og først komme hjem kl. 18.30, så må det være fordi han har meget lang transport hver vej og det vil netop gøre det nemmere for ham at finde et kollegieværelse tættere på sin uddannelse.
Og der er rigtig mange som er nød til at tage SU lån, et surt onde, men et nødvendigt onde når man gerne vil have en uddannelse og ikke har et fritidsjob.

Husk at der kan fåes ungdomskort til offentlig tarnsport eller kilometer penge

Kommunens hjælp er til boligløse, syge og handicappede evt med mindreårige børn ifht boliganvisning. Ikke til to voksne sønner.

Og selv om din bolig ikke er optimal, har du en bolig. Du må gøre som alle os andre, skrive dig op et sted hvor ventelisten ikke er for lang, søge blandt de private boliger og ikke være for kræsen med hvor boligen ligger men mere se på pris og handicapvenlighed.

Ja, undskyld hvis jeg lyder skrap, men du kan ikke bare forvente at kommunen løser dine problemer, når du har to voksne mennesker boende som kan hjælpe både praktisk og økonomisk.

Slip dem fri, så de kan begynde at leve deres eget voksne liv, det er ikke sundt for voksne børn at bo hjemme og vi er nød til at lære at klare os selv uden dem, også selv om vi er syge. Ellers må ders far træde til, hvilket han måske vil, når de er flyttet hjemmefra eller må de som alle andre arbejde og tage SUlån.

Hvis din søn på 19 er så syg at han ikke kan klare sig selv, må der jo sættes igang med hjælp til ham så han på sigt kan leve et godt voksenliv selv.

Og ja, det skinner nok igennem at min holdning er at den bedste gave vi kan give vores børn er at skubbe dem ud af reden og lære dem vejen til et godt og selvstændigt voksen liv.
Har selv en søn der bor på kollegie (21 år) mens han læser en universitetuddannelse, han klarer sig 100% selv. Vi har endda mulighed for at hjælpe, men han ser en værdighed i at klare sig selv og er rigtig stolt af det.


Det blev lidt en ordentlig svada, og det er egentlig ikke min mening at skælde ud, eller affeje at du har et problem, men for mig lyder det ikke som om du er villig til ret meget andet end at forvente hjælp fra kommunen og det støder mig lidt.
__________________
Er på K10 pga fysisk arbejdsskade i ryg/skulder. Indstillet af rehabiliteringsteam til førtidspension uden ressourceforløb. Tilkendt førtidspension med virkning pr. 1. april 2014.
gisne er ikke logget ind   Besvar med citat