Se enkelt indlæg
Gammel 02-02-2015, 11:58   #4
gisne
Har ikke tid til andet end K10
 
gisnes avatar
 
Tilmeldingsdato: 25-10 2012
Lokation: Horsens Komune
Indlæg: 2.113
Styrke: 15
gisne er ved at flytte ind på K10gisne er ved at flytte ind på K10
De må og skal modregne din løbende TAE over 73.000 Kr. om året.

Det er en skattepligtig indtægt og sidestilles med fx. løn, pensionsudbetalinger, renteindtægter m.v.

Skellet består i at den er skattepligtig ifht det du vælger at få kapitaliseret som er skattefrit. Her er det kun renteindtægterne fremover som vil skulle modregnes.

Se her hvad DUKH skriver: Den personlige indkomst omfatter alle skattepligtige indkomster, der ikke medregnes i kapitalindkomsten eller aktieindkomsten. Den omfatter bl.a.: lønindkomst, honorarer m.v., -indtægt ved selvstændig erhvervsvirksomhed, -pensionsindtægter, løbende udbetalinger og rateudbetalinger fra pensionsordninger, der er skattepligtige efter pensionsbeskatningslovens § 20, -underholdsbidrag og andre løbende ydelser, herunder erstatningsydelser, -anden skattepligtig indkomst, der ikke er kapitalindkomst.

Hvis der derimod er tale om en erstatning som en engangsudbetaling betragtes denne som en formue og kun evt. renter af formuen er skattepligtig indtægt og har betydning for førtidspensionen.


Glem det jeg skrev med første år - det var en tanketorsk og ikke ifht kapitalisering
__________________
Er på K10 pga fysisk arbejdsskade i ryg/skulder. Indstillet af rehabiliteringsteam til førtidspension uden ressourceforløb. Tilkendt førtidspension med virkning pr. 1. april 2014.
gisne er ikke logget ind   Besvar med citat